Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

PuurGroenten; Eetbare bloemen, Kruiden, Mini-Groenten om te ontdekken

Eetbare bloemen gebruiken we niet allemaal, maar als je ze koopt, weet jij dan waar ze vandaan komen? Lekker Tafelen ging kijken bij PuurGroenten

0 1.167

PuurGroenten; Eetbare bloemen, Kruiden, Mini-Groenten om te ontdekken – Af en toe kruipt bij ons de adrenaline waar het niet gaan kan. Op onze ontdekkingstochten komen we soms echt bijzondere producten tegen. Producten die we tijdens het shoppen nauwelijks tegenkomen. En we struinen wat bijzondere winkeltjes af, maar toch…. er missen we producten waar we jullie echt heel graag meer van zouden willen vertellen. PuurGroenten uit het Noord-Hollandse Middenmeer van Han en Saskia Lammers is zo’n bedrijf dat prachtige producten teelt die we echt heel graag bij jullie onder de aandacht willen brengen.


Teelt op water

Han en Saskia Lammers telen mooie producten en niet zomaar in een kas. De eetbare bloemen, talloze soorten kruiden en de meest verfijnde minigroenten worden hier geteeld op water!! De foto’s laten zien wat we bedoelen. Door deze producten op water te telen ontstaat er simpelweg een beter product. Je zal het maar bedenken. Bedenk je een tray viooltjes dat op het water drijft waarbij de plantjes het water van onderaf opzuigen. Met die teeltwijze werk je puur en voorkom je diverse ziekten. Maar los van die teeltwijze hebben Han en Saskia een neus voor culinaire smaakmakers. We zijn aanwezig tijdens een horeca inspiratiedag. Bedenk je heel veel koks (even uitleggen: Koks zijn mensen met een boven gemiddelde interesse voor smaakmakers) bij elkaar die daar echt kwijlend door de kassen lopen. Even proeven, even ruiken, even aanraken. En ik kan je vertellen…. die koorts krijg ik ook onmiddellijk te pakken. Het bedrijf PuurGroenten heeft een open dag en niet zomaar één. Diverse mooie bedrijven hebben zich hier verzamelt om de koks te inspireren. Dat gaat van genoemde producten tot koksmessen, geit van de barbecue, gerookte zalm, streekbiertjes, streekkazen tot escargots. Eén groot culinair feest waar we superblij van worden. Op een aantal van deze producten komen we dan ook graag later terug.

Eetbare bloemen

Centraal staan vandaag natuurlijk de producten van PuurGroenten. Een rondje door de kassen is een droomvlucht. Eén groot kleurenpallet van eetbare bloemen. Ze staan op tafels, drijven op palletjes in het water of hangen ergens in de lucht. We proeven heel veel en wisten niet dat korenbloemen en viooltjes zo lekker konden zijn. Deze bloemen maken van je salade een feest, maar kunnen talloze gerechten pimpen. Geef net even een zuurtje of een zoetje mee, en natuurlijk doen de bloemetjes echt heel veel met de presentatie van jouw gerechten. Voorbeelden zie je op de foto’s en ook hier komen we graag nog eens op terug.

Mini Groenten; Razend populair

In de kassen ontdekken we echt heel veel mini-groenten. Bijna iedereen wordt blij van bekende groenten die dan in zo’n schattig mini formaat op je bord verschijnen. Dat kennen we allemaal wel van de worteltjes en de bietjes, maar wist je dat er ook mini knolselderij is? Kende je de mini prei al? En met mini bedoelen we dan ook echt mini. De mini prei is dunner dan een stengel bieslook maar als we ‘m proeven komt die sterke en heerlijke prei smaak duidelijk naar boven. Ik zie ze in gedachte liggen op een stukje vlees of vis en bedenk me hoe heerlijk het is dat je bij het eten van garnering een smaakversterking op je gerecht ontdekt. We proeven producten die echt exploderen in je mond. Van fris tot zuur en van bitter tot zoet.

Ontdek PuurGroenten ook

Oké oké je moet er een beetje moeite voor doen. Maar de enthousiaste Han en Saskia pakken graag wat van hun producten in voor de thuisgebruiker. Hou er dan wel rekening mee dat het productaanbod heel erg afhankelijk is van het seizoen. Voor vandaag hebben we even genoeg verteld over het prachtige bedrijf met de terechte naam PuurGroenten van Han en Saskia Lammers. Terwijl ik het terrein verliet heb ik met Saskia afgesproken dat we jullie hier nog veel meer over gaan vertellen. En dat geldt ook voor diverse bedrijven die aanwezig waren tijdens deze horeca inspiratiedag.

Han en Saksia…. De complimenten van Lekker Tafelen, jullie zitten een eind uit de buurt, maar de volgende keer zijn we er heel graag weer bij!

Website: http://www.puurgroenten.com/

Facebook: https://www.facebook.com/PUURgroenten/

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer