Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

QRtoko, review Aziatische foodbox

De foodbox van QRtoko daagt je echt uit om met ingrediënten te koken waar je anders misschien niet eens aan zou denken. Daarnaast heb je met zo’n foodbox veel variatie in je wekelijkse maaltijden en leer je nieuwe smaken kennen.

0 357

QRtoko, review Aziatische foodbox – Foodboxen, het is ware trend geworden. Nederland kent ondertussen al vele initiatieven die streekgebonden worden geleverd, sommigen hebben zelfs een landelijke dekking. Smakelijke dozen gevuld met verse en/of bijzondere producten. Wij (Hanneke en Anouk) van Lekker Tafelen mochten de Aziatische Ready-to-eat foodbox van QRtoko reviewen, een doos vol verse ingrediënten om 3 maaltijden mee te maken. Wij willen graag onze ervaring met jullie delen.

Hoe zit dat met bestellen en ontvangst?

QR Foodbox1QRtoko heeft verschillende boxen waar je uit kan kiezen: de ready-to-eat box, de inspiratie box en de sushi box. De box kun je bestellen op de website van QRtoko en de Ready-to-eat box kost €29.90 voor 2 personen excl verzendkosten. Bijna alle ingrediënten die je nodig hebt zitten in deze box. Alleen vlees en vis moet je nog zelf halen bij je slager of visboer. Na je bestelling krijg je een track & trace code zodat je jouw bestelling kunt volgen en kunt zien wanneer hij geleverd word door PostNL. En daar lag ook gelijk onze grootste nieuwsgierigheid. Komen de verse producten ook echt vers aan via de reguliere pakketpost?

Is het dan wel vers?

Het antwoord is: Ja. En QRtoko heeft daar een mooie methode voor. Namelijk door een piepschuim isolatie-box met ijspakken erin. Toen de box geleverd werd waren de ijspakken zelfs nog licht bevroren. Het gevolg hiervan is dat alle producten heel erg mooi vers zijn bij aankomst. Vooral bladgroenten die erg gevoelig zijn voor verwelken waren helemaal vers en stevig. Mocht je verse kruiden in je box vinden? Wikkel ze dan in vochtig keukenpapier om ze langer vers te houden in je koelkast.

Hoe zijn de producten?

Bij ontvangst is er gelijk gecheckt aan de hand van de recepten of alles aanwezig was. Wat inderdaad het geval was, tot de eetstokjes aan toe. Vervolgens hebben we gekeken naar de gevoeligheid van producten om te bepalen welk recept we als eerste gaan maken. Zoals aangegeven zijn bladgroenten erg gevoelig. Het is verstandig om recepten met deze ingrediënten als eerste te maken. Kijk ook even goed naar de houdbaarheid van de sauzen.

En de recepten?

QR Foodbox5Ieder recept vertelt je precies wat je nodig hebt van welk product. Lees dit goed, want sommige producten heb je voor meerdere recepten nodig. De recepten zijn goed uitgelegd en zijn inderdaad snel te maken. Dat wil zeggen rond de 30 minuten, zoals aangegeven op de website. Tip van Hanneke: “ik zet tijdens het snijden alvast de wok op het vuur, zodat deze goed warm kan worden”. Verder bevatten de recepten veel informatie zoals de allergenen maar ook alternatieven en serveertips voor de gerechten. Wil je het varkensvlees vervangen door iets anders, dan staan er ook alternatieven op de recepten.

De eindconclusie

De foodbox van QRtoko daagt je echt uit om met ingrediënten te koken waar je anders misschien niet eens aan zou denken. Daarnaast heb je met zo’n foodbox veel variatie in je wekelijkse maaltijden en leer je nieuwe smaken kennen. Door andere sauzen, groenten en paddenstoelen creëer je Aziatische smaken in je Hollandse keuken. De meerwaarde van een foodbox zoals die van QRtoko zit hem in het gemak dat hij bij je thuis word afgeleverd en de uitdaging tot het koken van iets nieuws of onbekends.

Heb je zin in eens wat anders? Wil je wat vaker variëren? Heb je geen toko om de hoek maar hou je wel van Aziatisch? Dan is een foodbox van QRtoko vast een leuke afwisseling van je dagelijkse maaltijd. Voor meer info: www.qrtoko.nl/maaltijdboxen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer