- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

‘Hollands Glorie’ bij Restaurant Bentinck: uniek diner met medaillewinnaars van de wijnkeuring der lage landen

Restaurant Bentinck in Amerongen organiseert op zondag 2 september onder de titel ‘Hollands Glorie’ een wijn/spijsavond die volledig wordt ingevuld met –met een op de wijnkeuring verkregen medaille – Nederlandse wijnen. Chef-kok Tommy Janssen tekent voor de invulling van het diner, Sommelier Jan-Jaap Altenburg maakte in samenwerking met Nederlandse wijnmakers treffende wijn/spijscombinaties.

Nederlandse wijn wordt steeds populairder. Met ruim 1 miljoen flessen per jaar is wijn uit ons eigen land inmiddels niet meer weg te denken van de wijnkaart, maar vaak nog ondergewaardeerd! Met het afgelopen milde voorjaar en de extreem warme zomer zou 2018 wel eens het beste Nederlandse wijnjaar ooit kunnen worden. De wijnen van deze oogst zijn echter nog niet gebotteld of gekeurd, maar ook de oogst van 2017 heeft, zo heeft de keuring uitgewezen, weer pareltjes opgeleverd.

Op zondag 2 september vindt de medaille uitreiking van de wijnkeuring plaats in het Koetshuis, gelegen naast Restaurant Bentinck. Sommelier Jan-Jaap Altenburg: “met zoveel Nederlandse wijnmakers op het landgoed, vond ik dat er tevens een bijzonder wijn/spijs diner zou moeten plaatsvinden. Ik werk in mijn wijnkaart al veel met wijnen van Nederlandse bodem, en dit is voor mij echt een kans om meer vakgenoten en gasten kennis te laten maken met de verrassend goede kwaliteit!”

Genodigden krijgen een bijzonder 5-gangen diner te proeven, waarbij van aperitief tot en met het dessert uitsluitend Nederlandse wijnen worden geschonken. Het arrangement ‘Hollands Glorie’ is te reserveren op zondag 2 september a.s vanaf 17.30 uur.

De prijs bedraagt € 65,- per persoon inclusief aperitief, amuses en een 5-gangenmenu met passende wijnen. Overige dranken zijn exclusief.

Meer informatie en reserveren: www.restaurantbentinck.nl[1].

Over Restaurant Bentinck

Restaurant Bentinck in Amerongen[2] is een eigentijds restaurant waar op topniveau gekookt wordt met aandacht voor pure, eerlijke (streek)producten en waar groenten uit de tuin van Kasteel Amerongen een belangrijke rol spelen. Bentinck is gevestigd op het landgoed van Kasteel Amerongen in de voormalige paardenstallen. Het monumentale pand waarin Bentinck is gevestigd heeft één van de meest authentieke bewaarde stalinrichtingen van Nederland en is hedendaags ingericht.

Bentinck beschikt over een terras met uitzicht op kasteel Amerongen en diverse ruimten voor private dining.
Het restaurant is aangesloten bij JRE Nederland.

Links in dit recept:
  1. www.restaurantbentinck.nl: https://www.restaurantbentinck.nl
  2. Restaurant Bentinck in Amerongen: https://lekkertafelen.nl/horeca/restaurant-bentinck-in-amerongen/