Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

De RIESLINGWEEKS komen er weer aan!

Van 31 mei t/m 16 juni kun je tijdens de RieslingWeeks Rieslingwijnen herontdekken! Dan staan Duitse Rieslings in restaurants en winkels in de spotlight.

0 369

Duitse Rieslingwijnen: Riesling Rules! – Rieslingwijnen uit Duitsland worden steeds populairder. En dat is niet voor niets: je kunt in Duitsland immers een grote verscheidenheid aan prachtige Rieslings vinden. Van droog tot zoet, van fris tot ‘belegen’, van elegant tot stoer en alles daar tussenin. Voor iedereen, voor bij elk gerecht, is wel een passende Riesling te vinden.

RIESLING is HOT, RIESLING RULES!


Waar groeit riesling in Duitsland

Een nieuwe generatie wijnmakers in Duitsland is opgestaan. Moderne technieken worden toegepast samen met traditionele. Veel jonge wijnmakers hebben zich onder de naam Generation Riesling verenigd om met en van elkaar te leren. In de afgelopen 20 jaar is de aanplant van riesling in Duitsland wel met zo’n 5000 hectare toegenomen! Het totale areaal aan rieslingdruiven beslaat inmiddels een oppervlakte van ruim 21.000 hectare, circa 20% van de totale druivenaanplant in Duitsland. Daarmee is het het meest aangeplante druivenras. Riesling staat in alle Duitse wijngebieden aangeplant maar het meest in de Moezel, de Pfalz en Rheinhessen. In het wijngebied Rheigau is riesling het belangrijkste druivenras. Daar beslaan de rieslingstokken bijna 80% van het totale wijngaardareaal.

RieslingWeeks 2018 Ilonka Scheuring en Anne-WiesDe RieslingWeeks komen eraan!

En weet je wat nou zo leuk is? Van 31 mei t/m 16 juni 2019 kun je tijdens de RieslingWeeks Duitse Rieslingwijnen (her-)ontdekken! Want dan staan Duitse Rieslings in heel veel restaurants en winkels in de spotlight!

In de deelnemende restaurants kun je genieten van een fantastisch 3-gangen menu inclusief Duits wijnarrangement voor slechts € 45,- (sterrenzaken + € 10,00 per ster). Benieuwd wat jouw favoriete chef-kok en sommelier voor je bedacht hebben? De deelnemende restaurants en hun persoonlijk Rieslingmenu vind je op Heerlijk.nl.

Daar kun je gelijk een tafeltje reserveren. Wacht niet te lang, want de RieslingWeeks zijn hot en happening!

RieslingWeeks in de wijnwinkel

Liever thuis genieten van een fijne Riesling? Haal hem dan in huis! Ook wijnwinkels in het hele land voeren van 31 mei t/m 16 juni 2019 namelijk speciale acties met Duitse wijn. In veel winkels kun je wijnen proeven en de zorgvuldig samengestelde proefpakketten met Duitse Rieslings extra voordelig aanschaffen. Zo kun je thuis op je gemak je favoriete Duitse Riesling ontdekken. Kijk voor deelnemende wijnwinkels op www.heerlijk.nl/rieslingweeks.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer