Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Samen een koe kopen, direct van de boer

Kies je om online boodschappen te doen dan is het een kleine moeite voor vlees even verder te kijken dan die site waar je ook je flessen frisdrank haalt.

0 1.001

Samen een koe kopen, direct van de boer – Steeds meer consumenten vinden het belangrijk te weten waar hun eten vandaan komt. Lokaal en duurzaam zijn items die steeds vaker genoemd worden. Streekmarkten, stadsmoestuinen, pluktuinen, we bezoeken ze steeds vaker. Maar daarnaast winkelen we ook steeds meer online, ook voor onze dagelijkse boodschappen en dat kan op steeds meer plekken. Ook bijvoorbeeld vlees kan direct bij de boer besteld worden. Sameneenkoekopen.nl (Samen een koe kopen) is hier een voorbeeld van.

Samen een koe kopen

Samen een koe kopen

Met een groep mensen koop je een deel van een koe, iedereen koopt een klein of groter deel totdat de hele koe verkocht is. Pas dan wordt de koe geslacht. Je hoeft zelf niet te gaan zoeken naar mensen met wie je de koe koopt, je bestelt jouw deel online en je ziet direct hoeveel procent er al verkocht is. Het pakket bestel je voor hoeveel personen het nodig is. Ben je alleen dan kan je net zo makkelijk een vleespakket bestellen als wanneer je met z’n vieren bent.


Alle delen gebruiken

Sameneenkoekopen.nl heeft ervoor gekozen de hele koe, met alle delen te gebruiken. Je vindt bijvoorbeeld een soeppakket met daarin een bot om zelf je bouillon te trekken. Longhaas, tong of andere delen die niet verdeeld kunnen worden, kunnen extra bijbesteld worden. Ook hier geldt dat er alleen van de verkochte koe gebruikt wordt, is de staart al verkocht, dan is het niet zo dat er nog even een staart bij gezocht wordt. Op is op.

Vleeskoe

Samen een koe kopen heeft bewust gekozen voor echte vleeskoeien. Horen we de laatste tijd veel over de zogenaamde dubbeldoelkoe, die, nadat het beest uitgemolken is nog even vetgemest wordt, daarna ook als biefstuk in de winkel komt te liggen. Nee, Huib en Kirsten Marsman hebben voor echte vleesrassen gekozen. In de regio waar zij wonen, Haaksbergen, was het vroeger de normaalste zaak om samen met je buren een koe direct bij de boer te kopen. Je wist hoe het beest geleefd had, wat het gegeten had en daarmee wist je precies wat je at. Dit in het achterhoofd en de wil om traceerbaar vlees van dieren die het goed hebben gehad ook voor anderen bereikbaar te maken gaf het idee om online een vleespakket aan te bieden, het laatste zetje.

Ook biologisch

Huib en Kirsten werken samen met drie boeren in de omgeving. Hierdoor kunnen zij buiten het bekende ras Blonde d’Aquitaine ook een biologische Limousin aanbieden. De koeien staan veel buiten, eten dus gras en wanneer zij op stal staan krijgen zij veelal voer van eigen grond. De lijnen zijn kort, tussen de verschillende boerderijen, maar ook naar de slachterij.

Retourkoelbox

Wanneer je duidelijke keuzes maakt voor het ras, het welzijn van de dieren en inhoud van vleespakketten, dan moet je ook nadenken over het transport naar de klanten, naar de kopers van de pakketten. Hierin zijn Huib en Kirsten zeker onderscheidend en duurzaam. Zij hebben gekozen voor een retourkoelbox die ‘s morgens wordt ingepakt en na aflevering van de kartonnen doos die in de box zit, weer retour komt. Zo kan er precies gekeken worden naar de weersomstandigheden en kan door middel van het aantal koelelementen meer of minder gekoeld worden. Geen grote witte dozen dus je zelf weg moet gooien en die je onmogelijk in een afvalzak krijgt.

Samen een koe kopen sameneenkoekopen.nl
Samen een koe kopen varkensboerderij-2 

Ook varken en kip

Naar aanleiding van de vraag van klanten om ander vlees dan van het rund, is er ook vrij snel gezocht naar een varkensboer die het welzijn van zijn beesten voorop heeft staan. De boer waarmee samengewerkt wordt, houdt buitenvarkens die per varken 50 m² wei of modder tot hun beschikking hebben. De kippen die Huib en Kirsten ook aanbieden lopen gewoon in de boomgaard en zoeken zelf de stok ‘s avonds op. De echte scharrelkippen dus!

Online shoppen, kijk ook verder

Wanneer je kiest om online boodschappen te doen is het een kleine moeite even verder te kijken voor vlees dan die ene site waar je ook je flessen frisdrank haalt. Voor kleding kijk je toch ook eerst bij de verschillende sites en kiest dan dat shirtje dat je leuk vindt? Traceerbaarheid, duurzaamheid, dierenwelzijn moeten zo langzamerhand de eerste vereisten zijn voor dat stukje vlees dat op je bord ligt. En de smaak natuurlijk, maar wie niet proeft zal er nooit achter komen. Sameneenkoekopen.nl heeft voor wie eens een keer wil proeven een probeerpakket samengesteld met rund-, varkens- en kippenvlees.

Samen een koe kopen
De producten zijn vacuüm verpakt, voorzien van etiket en kunnen direct in de vriezer. De postbode brengt het tot de deur en het enige dat jij nog moet doen is het in de pan of de vriezer leggen. Er zijn per dier verschillende pakketten, van biologische landhoen tot een Blonde d’Aquitaine, van 1-persoons tot meer persoons pakketten. Dus, de volgende keer wanneer je je boodschappenlijstje zit in te tikken, kijk dan meteen even bij sameneenkoekopen.nl. Vlees direct van de boer, zoals het hoort.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer