Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Savencia en Leffe brengen Belgische Abdijkaas naar Nederland

0

De Kaasmeesters van Savencia en de Meesterbrouwers van Leffe hebben onlangs een abdijkaas gelanceerd op de Nederlandse markt; Pave à la Leffe. Deze kaas is in twee verschillende smaken verkrijgbaar, een blonde en een bruine variant. De merken spelen met deze samenwerking in op de stijgende vraag van Nederlanders naar bijzondere en authentieke kazen en speciaalbieren.

Combinatie van kennis en vakmanschap
Abdijkaas Leffe De rijke smaakbeleving van het Leffe bier heeft de kaasmeesters van Savencia geïnspireerd in hun zoektocht naar de ontwikkeling van een nieuwe kaas. Pavé à la Leffe is een halfharde kaas die zich onderscheidt door de rijke smaak van het Leffe bier die tot in het hart van de kaas doordringt. “Iedereen kent de combinatie van kaas en wijn, maar fijnproevers weten gelukkig al langer de kazen te combineren met bier. Daarnaast passen smeuïge kazen goed bij bittere of zure bieren”, zegt Sjors van Drie, Sr. Brand Manager Leffe bij AB InBev Nederland.

Gwendi Hernalsteen, Marketing Manager bij Savencia; We merkten dat de vraag van de Nederlanders naar speciale kazen steeg. En dat men in Nederland gek is op bier is geen geheim, maar ook het speciaal bier wordt elk jaar weer populairder. Op deze twee trends proberen we met de kazen in te spelen.”

Bruin en blond
De Belgische abdijkaas is gemaakt volgens een oorspronkelijk recept, geïnspireerd op een eeuwenoud vakmanschap en natuurlijk gerijpt in de rijpingskelder. Tijdens deze rijping wordt de Pavé à la Leffe helemaal geïmpregneerd door de aroma’s van het Leffebier. Hoe dit proces verder precies gaat blijft een goed bewaard geheim. Het bier ontwaakt de smaakpapillen en spoelt het gehemelte waardoor de smaak van de kaas nog beter wordt ervaren. De kaas komt dus het beste tot zijn recht door het in kleine staafjes te snijden en vervolgens te serveren met een Leffe biertje. De consumentenadviesprijs is 3,99€ per pakje en beide kazen zijn verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Plus, Emte.

De Pavé à la Leffe met Leffe Blond. Deze kaas heeft een lichte korst, een blond hart met een subtiele smaak van kruidnagel en een lichte toets van bitterheid van het Leffe Blond bier. Deze fijne kaas heeft gedurende vijf weken gerijpt in de rijpingskelder.

De Pavé à la Leffe met Leffe Bruin. Deze kaas heeft een amberkleurige korst met een goudkleurig hart, geroosterde aroma’s en geraffineerde toetsen van karamel afkomstig van het Leffe Bruin bier. Deze belegen kaas heeft minstens 3 maanden gerijpt in de rijpingskelder en heeft daardoor een rijke en intense smaak.

Serveertip: De kazen zijn zowel als aperitief of als nagerecht te serveren. Serveer ze op een mooie plank en combineer het met gedroogd fruit, rozijnen of een vijgenchutney. Kleed het nog iets aan met boekweitbrood, notenpistolets of een gegrild toastje.

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.