Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Seizoen bodem mosselen van start op de bodem van de Oosterschelde

Het Seizoen bodem mosselen is weer van start. Lekker Tafelen was aanwezig bij de officiële opening op de bodem van de Oosterschelde.

0 778

Seizoen bodem mosselen van start op de bodem van de Oosterschelde – De opening van het mosselseizoen is een jaarlijks terugkerend fenomeen dat meestal in juli plaatsvindt. Het moment dat de Zeeuwse bodem mosselen weer beschikbaar zijn voor consumptie wordt altijd met enthousiasme aangekondigd. Zo ook dit jaar. In 2017 ging het seizoen voor Zeeuwse bodem mosselen van start op donderdag 29 juni. Veel vroeger dan anders, maar het seizoen is een feit en je kunt de rest van dit jaar dus weer lekker genieten van een pannetje Zeeuwse mosselen.


Vroege start

De mosselen zijn er door gunstige weersomstandigheden erg vroeg dit jaar. Het mosselvlees vult de schelp nog niet, maar de smaak is top! Wanneer we nog wat regenbuien krijgen zal de groei van de mossel waarschijnlijk doorzetten en zullen de schelpen voller raken.

Idyllische locatie

Lekker Tafelen mocht aanwezig zijn bij de opening van dit seizoen. Ieder jaar zijn we getuige van dit bijzondere moment. Dit jaar werd het seizoen op bijzondere wijze gestart. Nadat we op de Oosterschelde getuige zijn van het naar boven halen van de eerste mosselen en bijgepraat zijn over het combineren van mosselen en bier door biersommelier Ben Vinken worden we per boot naar een zandplaat in de Oosterschelde gebracht. Op dit unieke plekje dat enige uren per dag droogvalt krijgen wij een lunch aangeboden. Vers en puur gekookte mosselen. Daarnaast zijn de Vlamingen Karel & Birger (winnaars TV-programma Mijn Pop-Up restaurant 2017) aanwezig om een fantastisch mosselgerecht op de barbecue te bereiden.

Geniet van een pan mosselen

Vanaf vandaag zijn de Zeeuwse mosselen weer voor iedereen verkrijgbaar. Mosselen is toegankelijk eten. Het is één van de meest snel te bereiden gerechten. In een minuut of tien heb je een pan mosselen op tafel staan. Serveer met echte frieten en huisgemaakte sausjes en maak de maaltijd compleet met een verse salade. Daarnaast zijn er talloze bereidingen te bedenken. Wie eenmaal graag mosselen eet zal vanzelf gaan variëren. Eet je ze alleen in de horeca? Ga het dan ook echt eens zelf proberen. Mosselen zijn zeer eenvoudig te bereiden en vanaf juni tot en met april kunnen mosselen altijd!

Meer lezen?

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer