- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Simply Italian van de Chiappa sisters

“Simply Italian” van de Chiappa sisters – Sinds kort ligt het eerste boek van deze zusjes in de schappen van de boekenwinkel. Ik ben gek op Italiaans eten en de eenvoud van deze echt Italiaanse recepten maakte dat ik gelijk het boek in wilde duiken, om het te lezen maar zeker ook om de recepten te proberen. Het bijzondere aan dit boek is dat de Italiaanse zusjes opgroeiden in het Engelse Wales en zij de oude Italiaanse familierecepten van hun “Nonna” op een subtiele manier een Britse draai geven.

Nonna

Het boek is een ode aan “Nonna”, de oma van de zusjes, er wordt dan ook gestart met een (onzin) gedicht dat Nonna vaak voordroeg toen de zusjes nog klein waren. Deze herinnering die met de lezer wordt gedeeld geeft gelijk de kern van het boek weer, dit boek is een herinnering aan leuke en mooie familiemomenten in huize Chiappa. De eerste bladzijden van het boek bevatten het verhaal van de Chiappa familie en worden aangevuld met gezellige familiekiekjes.

De zusjes

Michaela heeft een drukke baan bij een sportmarketingbureau, runt samen met haar man “The College House” (een koffie-pizza tent in Cardiff) en daarnaast is zij sinds kort moeder, er blijft vaak te weinig tijd over om te koken vandaar dat zij inmiddels een expert in het bereiden van de snelle maaltijd is geworden.

Emanuela is degene die graag expirimenteert met moderne uitvoeringen van traditionele recepten. Zij besteedt meer tijd in de keuken en haar recepten zijn dan vaak ook iets ingewikkelder en tijdrovender.

Romana is het baktalent en heeft van Nonna alle geheime baktips meegekregen.

Hoofdstukken

[1]Het hoofdstuk “Essentiele voorraad” geeft aan welke producten een absolute must zijn in de Italiaanse keuken. Daarna volgen enkele suggeties voor complete menu’s bij diverse gelegenheden.

Vervolgens dan het recepten gedeelte, onderverdeeld in verschillende hoofdstukken waaronder Antipasti, Pasta, Gnocchi en risotto, Pizza en deeghapjes, Hoofdgerechten, Bijgerechten, Desserts en Gebak en koekjes. Ieder hoofdstuk start met een uitgebreide omschrijving en informatie over het onderwerp, ieder recept wordt ingeleid met informatie en herinneringen die de zusjes hebben aan het bijbehorende gerecht. Daarnaast wordt ieder recept nog aangevuld met tips bijvoorbeeld hoe je iets kunt bewaren, een extra ingrediënt kunt toevoegen of hoe je het ene ingrediënt kunt vervangen door een ander.

De gerechten gaan van snel en simpel tot iets ingewikkelder en tijdrovender maar alle recepten zijn goed uit te voeren en alle ingrediënten zijn in Nederland gewoon verkrijgbaar.

Pasta

Vooral het hoofdstuk over pasta is zeer interessant voor degene die graag zelf hun pasta maken, de verschillende pasta’s, het kleuren van pasta, het verwerken van kruiden in pasta en het maken van pasta, het komt allemaal uitgebreid aan bod.

De Chiappa sisters hebben een briljant evenwicht gevonden tussen troostrijk eten en moderne uitvoeringen van bekende Italiaanse klassiekers, met het ene na het andere heerlijke recept dat een glimlach op je gezicht tovert. En het allermooiste van dit prachtige boek is de passie voor eten en familie die van elke bladzijde afspat ~Jamie Oliver

Conclusie

Door het lezen van het boek voel je je een lid van de Chiappa familie, je moet wel van deze familie, hun geschiedenis en hun gerechten gaan houden.

Links in dit artikel
  1. [Image]: http://lekkertafelen.nl/wp-content/uploads/2014/09/Chiappa-sisters-31.jpg