Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Stroh, een Oostenrijkse ‘warming up’

Het Oostenrijkse drankje Stroh vast wel. Stroh, in de volksmond Stroh Rum genoemd, is een zogeheten Inländer Rum.

0 1.104

Stroh, een Oostenrijkse ‘warming up’ – Wel eens op wintersport geweest? Dan ken je het Oostenrijkse drankje Stroh vast wel. Stroh, in de volksmond Stroh Rum genoemd, is een zogeheten Inländer Rum. Rum komt oorspronkelijk uit gebieden waar suikerriet werd geteeld. Het voormalige Oostenrijk-Hongarije was echter niet in het bezit van koloniën waar suikerriet werd geteeld. Een apotheker uit Krems an der Donau, Sebastian Stroh, heeft in de 19e eeuw een succesvolle imitatie bereid uit ethanol, water, smaak- en kleurstoffen die de drank een op rum gelijkende smaak en uiterlijk geven. De rum kenmerkt zich door een zachte en zoete smaak. Het merk Stroh is vooral bekend van de Stroh ’80’, waarbij het getal staat voor het alcoholpercentage. Stroh is, naast de varianten 38 en 60 ook bekend door de Jagertee en FireSebastian . Stroh Rum van het gelijknamige familiebedrijf is Oostenrijks meest bekende sterk alcoholische drankenmerk. Jaarlijks worden er wel meer dan 10 miljoen flessen verkocht!


STROHcomel, waar word je lekker warm van!

Mix een flinke scheut Stroh Rum met warme chocolademelk: een verrassende zoete winterse mix waarmee je de sfeer van de Oostenrijkse Alpen in huis haalt. De krachtige zoete smaak van Stroh mixt perfect met warme chocolademelk. Heerlijk voor thuis op de bank na een dag het gure winterweer te hebben getrotseerd. Werp je sjaal en handschoenen af en kom lekker bij met STROHcomel. Vergeet jezelf niet te verwennen met een toef slagroom bovenop deze warme winterdrank.

Stroh en Apfelkorn

Warme Winter-ApfelKorn

Voor liefhebbers van een meer fruitige warme winterdrank is Berentzen Winter-ApfelKorn een aanrader. Berentzen Winter-ApfelKorn heeft een volle en rijke smaak, met dank aan de winterse specerijen die het bevat. Denk aan heerlijk sappige appels in combinatie met kruidig kaneel, tonen van amandel en vanille. De frisse smaak van verse appels blijft behouden door de combinatie van de appels met de tarwegestookte alcohol, die de likeur zacht en mild maakt. En natuurlijk zijn er daarnaast de geheime ingrediënten van de familie Berentzen die worden toegevoegd. Met de introductie van Winter-ApfelKorn is de ApfelKorn range uitgebreid met een heerlijke kruidige variant.

Uniek aan deze drank is dat Berentzen Winter-ApfelKorn niet alleen warm, maar ook koud gedronken kan worden. Terwijl de sneeuw tegen de ramen slaat warm jij de drank op in een pannetje op het vuur of gewoon in de magnetron, waardoor je hele keuken geurt naar kaneel, appel en amandel. Steek de kaarsen aan, hul je in een dikke wollen trui en kruip lekker op de bank met een heerlijke warme Winter-ApfelKorn en geniet van de donkere winteravond.

Meer over Stroh

Overige informatie over Berentzen Winter-ApfelKorn
Adviesprijs : € 11,99 per fles 70cl
Verkooppunten : de betere slijterijen
Alcohol percentage : 18%
Website : www.apfelkorn.nl
Facebook : www.facebook.com/apfelkornNL

Overige informatie over Stroh Rum
Adviesprijs : € 16,49 per fles 70cl
Verkooppunten : de betere slijterijen
Alcohol percentage : 38%
Website : http://www.stroh.at/produkt-original.html
Facebook : https://www.facebook.com/STROH.Austria/

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer