Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Tafel op Zuid in Rotterdam weer een daverend succes

De tweede editie van het culinaire evenement Tafel op Zuid was weer een daverend succes. Op het Deliplein op Katendrecht in Rotterdam verrasten verschillende chefs en ondernemers van ‘Zuid’ het publiek met hun culinaire hoogstandjes.

0 425

De tweede editie van het culinaire evenement Tafel op Zuid was weer een daverend succes. Op het Deliplein op Katendrecht in Rotterdam verrasten verschillende chefs en ondernemers van ‘Zuid’ het publiek met hun culinaire hoogstandjes.


Rotterdam Zuid door een culinaire bril

De meest getalenteerde, bijzondere, leuke en goede chefs, van restaurants die aan de overkant van de Maas huisvesten, verzamelden zich op het Deliplein. Het doel is om alle Rotterdammers, jong en oud, kennis te laten maken met de parels die Rotterdam Zuid rijk is. Tafel op Zuid is een initiatief van Zie Zuid, een campagne die is opgezet om Rotterdam eens door een andere bril te bekijken en in te zoomen op de mooie dingen die Rotterdam Zuid te bieden heeft. Onontdekte plekken, bijzondere initiatieven, mooie mensen en positieve ontwikkelingen, het Zuiden van Rotterdam is er vol mee.

Signatuur gerechtjes van de chefs

Tijdens Tafel op Zuid worden met name de bijzondere horeca en talentvolle chefs in het zonnetje gezet. Zij bereidden hun signatuur gerechtjes en het publiek kon gratis aanschuiven aan de lange tafels om daarvan te genieten. De volgende chefs deden deze editie mee.

  • Sergio Kross en Mathieu Roza – Matroos en het Meisje
  • Osman Öztemel – Obba
  • Remco van de Lagemaat – Bistrot du Bac
  • Murat Cifci – Ekmekci
  • Bob Richters en Chanel Schriever – Hotspot Hutspot
  • Terry Priem – Allure
  • Sjoerd Oosterom en Robert Vólas – Café Rotterdam
  • Farzana Haider, Maqsooda Nasreen en Nighat Begum – Wijkkeuken van Zuid
  • Bekir Atalan – Cigkoftem

En ook bij Tafel op Zuid…

Daarnaast kon er gesmuld worden van heerlijke kazen van Booij Kaasmakers, gezonde snacks van Sharp Sharp en waren ook delicatessenwinkel Lekker op Zuid en De Westlandse Tuin (pop-up in de Fenix Food Factory) present. Voor een drankje kon je terecht bij de verschillende pop-up bars en de wijn werd, naar keuze, geschonken in plastic of (na betaling van statiegeld) mooie wijnglazen! Kijk daar houd ik van. En live muziek was er natuurlijk ook.

De Tafel van Bistrot du Bac

Voor Lekker Tafelen mocht ik aanschuiven aan de tafel van Bistrot du Bac, een traditionele Franse bistrot op het Deliplein waar klassieke Franse gerechten dagvers worden bereid. Chef Remco van de Lagemaat kreeg hulp van collega Mathieu Roza van Matroos en het Meisje. Én van zijn 7-jarige dochter, die later haar vader maar wat graag opvolgt! We genoten van een stukje gesauteerde zwezerik, gebraden bloemkoolcrème, hazelnootjes en vadouvan, begeleid door een witte wijn uit Costière de Nîmes, gemaakt van viognier, rousanne, grenache blanc en vermentino. Als dessert chocolademousse, dulce de leche en merinque.

Als dit een voorbeeld is van de kookkunsten van Bistrot du Bac ga ik daar zeker snel eens een tafeltje reserveren! Of bij een van de andere deelnemende restaurants, want ook die gerechtjes zagen er heerlijk uit!

Tafel op Zuid, de organisatie

Heb je deze editie gemist? Houd dan de Facebookpagina van Tafel op Zuid in de gaten https://www.facebook.com/tafelopzuid/ . Dan kun je volgend jaar in de herkansing!

De organisatie van Tafel op Zuid was ook dit jaar weer in handen van Vivre Productions, organisator van onder andere populaire culinaire festivals als RotterdamseKost en CuliNESSE.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer