Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Vakbeurs Foodspecialiteiten Houten

De jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten is voor ons een mooie gelegenheid om eens te snuffelen, ruiken, proeven aan wat de komende tijd misschien in de winkels ligt of in een restaurant op je bord. Een heerlijke beurs om als ‘foodie’ rond te struinen.

0 852

Bij Lekker Tafelen koken we graag zo puur mogelijk. Met een klein beetje fantasie kunnen gerechten net die kleine verandering krijgen waardoor er ineens weer iets anders op tafel staat. Denk aan het gebruik van specerijen, een andere olie of een andere wijze van garing.

We kijken natuurlijk wat trends of producten zijn en proberen deze ook uit. Wanneer nieuwe trends passen bij onze visie op lekker tafelen en natuurlijk door de familie en vrienden geproefd zijn komen ze ook op de site.


Vakbeurs Foodspecialiteiten Houten

Ook in de horeca, catering en delicatessenzaken gebeurt van alles. Een van de grotere beurzen waar de professionals kunnen neuzen is de jaarlijkse Vakbeurs Foodspecialiteiten in Houten. Begonnen als kaasbeurs en uitgegroeid tot een beurs met een breed aanbod aan producten uit binnen- en buitenland. Voor ons een mooie gelegenheid om eens te snuffelen, ruiken, proeven aan wat de komende tijd misschien in de winkels ligt of in een restaurant op je bord. Een heerlijke beurs om als ‘foodie’ rond te struinen.

100% natuurlijk en teveel variatie

Wij zagen ontzettend veel 100% natuurlijk producten, van sappen tot kant en klaar maaltijden. Een trend die al een aantal jaren geleden ingezet is, maar die nu eindelijk bij het overgrote deel van producenten geland is. Veelal gemaakt met lokale producten. Kijken we internationaal dan viel bij ons een heerlijke zonnebloemolie uit Servië en rijst uit Griekenland op. Landen waar we misschien niet meteen bij deze producten aan denken, maar wel met hele mooie en vooral lekkere producten. Soms zagen we iets waarbij we onze vraagtekens zetten. Wanneer bijvoorbeeld een, in de basis, mooi product in zoveel varianten te krijgen is, dat van het oorspronkelijke mooie product bijna niets meer over is. Jammer en ik vraag me af of dit het gaat redden.

Smullen van een prachtige Iberico ham, proeven wat een cress kan doen met je maaltijd, praten over thee met een oer-Engelsman, prachtig beschilderd servies waar ik hebberig van wordt en proeven, proeven, proeven.

Vakjury

Een vakjury koos de doner met granaatappel en pistache als Beste Noviteit van 2016. De A2A2 kaas gemaakt van koeien met het A2A2-gen werd uitgeroepen als Beste Kaasnoviteit 2016. Deze kaas kan gegeten worden door mensen met een koemelkallergie. Heel bekend in Australië en Nieuw-Zeeland, maar bij ons bijna onbekend. Mijn persoonlijke favoriet de canolli kreeg een speciale prijs “Winnaar Godfather award” omdat het een product is waar iedereen blij van wordt. En dat beaam ik meteen, man, man wat heerlijk!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer