Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wijn met muziek; lancering rosé Rock ‘n Rolle Baby

Rock ‘n Rolle baby is de nieuwste telg van Rock ‘n Rolle wijnen en een bijzondere rosé waarbij wijn en muziek goed samen gaan.

0 537

Wijn met muziek; lancering rosé Rock ’n Rolle Baby – De nieuwste DJ-lijst van Gerard Ekdom wordt aangevuld met de Rock ’n Rolle Baby! Vier vrienden kregen 2 jaar geleden het idee om een echte Rock ’n Rolle wijn op de markt te brengen. De ‘Classic’ en ‘Star’ waren geboren en lanceerden vorig jaar, beide gemaakt van de Rolle druif.

My Baby Rocks Me with one Steady Roll(e)


Vier op een rij

Gerard Ekdom (radio DJ, stelde de playlist samen), Cuno van ’t Hoff (wijnjournalist, consulteerde voor de wijn), Selwyn Senatori (kunstenaar, tekende voor het label) en Theo Kalkdijk (wijnimporteur, vader van Rock ’n Rolle en opa van de Baby) hebben naast de ‘Classic’ (rolle druif) en de ‘Star’ (rolle druif met een beetje hout) sinds afgelopen maand de ‘Baby’ rosé gelanceerd.

Rolle uh.. is dat niet zonder ‘e’?

De Rolle druif is een druif die synoniem is met de Italiaanse Vermentino. De druif Vermentino heeft zijn oorsprong in de 14e eeuw in Sardinië. De druif heeft vele synoniemen maar in de het warme zuiden van Frankrijk heet deze aromatische witte druif Rolle. De wijnen van Rock’n Rolle worden gemaakt van gemiddeld maar liefst 40 jaar oude Rolle stokken en een eigen selectie van de beste druiven uit de Provence en Languedoc-Roussillon.

Rock ‘n Rolle Baby shower

Sinds deze maand zijn de ‘Classic‘ en ‘Star’ uitgebreid met een ‘Baby’. In de betere restaurants en wijnspeciaalzaken kun je deze frisse blend van 70% grenache (weer zo’n typische druif die in de 14e eeuw vanuit Spanje zijn weg vond in Frankrijk) en 30% Rolle vinden. De Grenache en Rolle druiven worden op de ‘Table de mistral’ bij elkaar gevoegd, samen geperst en koud gefermenteerd. Je krijgt na dit proces dus een heerlijke lichte rosé met dat fijne zuurtje en frisheid.

Nee ik hou echt niet van rosé.…toch?

Na vele flessen is mijn oordeel niet geheel meer zuiver, wát is dit lekker, als sauvignon blanc liefhebber móet je dit zeker proberen!…Vooruit ik scan nogmaals de QR code die op het achteretiket van de fles staat waarbij een playlist van Gerard Ekdom tevoorschijn popt op mijn Spotify en schenk mijzelf nog een glas in…BABY YOU ROCK, WELCOME TO THE WORLD, YOU NEWBORN! #dontspillthiswine

wijn met muziekWaar is Rock ‘n Rolle Baby Lekker bij?

Serveer de Rock ’n Rolle Baby eens bij een salade van biet en geitenkaas  of bij een tapas avond.

Meer weten over Rock ‘n Rolle Baby?

 

 

 

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer