Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Wild uit supermarkt is vaak helemaal niet wild

0 283

Om wild van te worden! Veel ‘wild’ uit de supermarkt is geen wild

Op 17 december jl. kwamen de onafhankelijke denktanks CE Delft en Questionmark met een vernietigend rapport over wild in de supermarkten. Ze deden onderzoek naar de oorsprong van wild in opdracht van Natuur en Milieu.

Wat blijkt? Veel producten die als ‘wild’ worden aangeprezen, zijn geen dieren die in het wild hebben geleefd, maar dieren die gewoon als intensieve veeteelt in hokken of kooien hun leven hebben doorgebracht. Albert Heijn is daarbij de grootste misleider: die zet steevast ‘culinair wild’ prominent op de verpakking, terwijl het bijna altijd om ‘tam wild’ ging. Een leuk leven heeft dat tamme wild ook meestal niet gehad.

Konijn komt er het slechtst van af. Deze dieren worden op grote schaal in Nederland gehouden, maar er is geen slager te vinden die ze slacht in Nederland. Dat betekent dat deze diertjes allemaal op transport naar België of Frankrijk moeten om aan hun einde te komen.

Wild-advies Lekker Tafelen: naar de slager of jager

Ons advies zou dan ook zijn om wild bij voorkeur bij een goede slager of poelier te betrekken, hem of haar kritisch te vragen welk van zijn vlees écht wild is,  of kijken of u nog iets van een bevriende jager kunt krijgen, als u die kent!

Het hele rapport lezen? Klik hier

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer