Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zeeuwse kroepoek – Laat je verrassen met een lokale lekkernij

Zeeuwse kroepoek – Laat je verrassen met een lokale lekkernij – Eerste kroepoek van eigen bodem in heel Nederland verkrijgbaar. Wilthagen introduceert Zeeuwse kroepoek in smaken Noordzeegarnalen, Hollandse ui en Oosterschelde-zeewier.

Zeeuwse kroepoek – Laat je verrassen met een lokale lekkernij – Eerste kroepoek van eigen bodem in heel Nederland verkrijgbaar

Wilthagen introduceert Zeeuwse kroepoek in smaken Noordzeegarnalen, Hollandse ui en Oosterschelde-zeewier

Kroepoek kennen we als populaire begeleider van Chinees-Indische gerechten. Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt nu echter met een geheel nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Een volledig in Nederland geproduceerde, ambachtelijke kroepoek met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde-zeewier. Een smakelijke, hoogwaardige kroepoek voor bij de borrel of bij de maaltijd. De Zeeuwse kroepoek in kleurrijke, opvallende verpakkingen is vanaf november landelijk verkrijgbaar bij onder meer Jumbo supermarkten.

Noordzeegarnalen
De Zeeuwse kroepoek is ontwikkeld door het familiebedrijf Wilthagen in Tholen, bekend van de knabbelspek en leverworst. “Mijn broer en ik wilden graag een nieuw product aan ons portfolio toevoegen en hebben ons laten inspireren door mooie producten uit onze lokale omgeving. In Nederland wordt nog geen kroepoek geproduceerd. De kroepoek die op de markt is, werkt met grondstof uit Azië en wordt hier alleen afgebakken. Voor de Zeeuwse kust worden Noordzeegarnalen gevangen, de lekkerste garnaal die er is. Daarmee maken wij onze Zeeuwse garnalenkroepoek.”

Hollandse ui
Zeeland en de daaraan grenzende Brabantse wal zijn ook bekend om hun uien. Wilthagen haalt zijn uien bij uientelers op enkele kilometers van Tholen. “Onze Zeeuwse uienkroepoek bevat 43 procent ui en haalde mede daardoor in de smaaktest onder consumenten een bijzonder hoge score.”

Oosterschelde-zeewier
De derde Zeeuwse variant is een kroepoek met Oosterschelde-zeewier. Het wier wordt door de bekende zeewiersteker Jan Kruijsse van de Oosterschelde-oevers gesneden. Wilthagen verwerkt in zijn kroepoek het zogenaamde knotswier. “Bijna alle Oosterscheldewieren verliezen bij verhitting hun smaak, maar knotswier niet. Ideaal dus voor de verwerking in kroepoek. Knotswier is in het zeer zuivere water van de Oosterschelde in grote getallen aanwezig,” aldus Jan Kruijsse. 

De varianten met Zeewier of Garnalen kunt u bij ons bestellen

Verwachtingen 

Wilthagen heeft hooggespannen verwachtingen van de introductie van de Zeeuwse kroepoek. “De mooie natuurlijke ingrediënten uit onze directe omgeving maken de kroepoek uniek. Wij laten iedereen zien waar en van wie de grondstof afkomstig is. Dat spreekt aan. Onze klanten reageren dan ook bijzonder enthousiast.”

Bij het familiebedrijf dat groot is geworden dankzij de knabbelspek-vinding van Wilthagen sr. – die het bedrijf in 2000 heeft overgedragen aan zijn zoons Marcel en Frank – dient zich nu een nieuwe generatie aan die met de uitbouw van de kroepoek-markt aan de gang gaat. “Onze drijfveer is duidelijk. Mijn broer en ik willen ook aan de volgende generatie iets achterlaten, net zoals mijn vader heeft gedaan. Bij de kroepoek komt onze expertise van machinaal produceren van kwaliteitsknabbelspek en leverworst min of meer samen. Het is dus een logische nieuwe pijler voor ons bedrijf.”

Landelijk te koop
Vanaf november is de Zeeuwse kroepoek landelijk te koop bij Jumbo supermarkten en verschillende delicatessenzaken. Kort daarna volgen supermarktketens als Deen en Spar.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Ron zegt

    Jammer dat de verpakking meer tot de verbeelding spreekt dan de inhoud…
    Mooie eigentijdse vormgeving met de vermelding 100% natuurlijk dan denk je dat de producent een onderscheidend product wil neerzetten in zoutjesland. Gemiste kans deze kroepoek komt jammergenoeg niet boven de reeds voorhanden gemiddelde supermarkt zoutjes uit. Smaak nog kraak, de garnaal en het zeewier hebben er even bovengehouden tijdens de productie! De ui heeft nog als enige een ui-smaak, géén aanrader lekker links laten liggen.

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.