• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, februari 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Nieuws & Opinie

Zeeuwse kroepoek – Laat je verrassen met een lokale lekkernij

door Redactie
in Nieuws & Opinie
0
1
Zeeuwse kroepoek

Zeeuwse kroepoek – Laat je verrassen met een lokale lekkernij – Eerste kroepoek van eigen bodem in heel Nederland verkrijgbaar

Wilthagen introduceert Zeeuwse kroepoek in smaken Noordzeegarnalen, Hollandse ui en Oosterschelde-zeewier

Kroepoek kennen we als populaire begeleider van Chinees-Indische gerechten. Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt nu echter met een geheel nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Een volledig in Nederland geproduceerde, ambachtelijke kroepoek met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde-zeewier. Een smakelijke, hoogwaardige kroepoek voor bij de borrel of bij de maaltijd. De Zeeuwse kroepoek in kleurrijke, opvallende verpakkingen is vanaf november landelijk verkrijgbaar bij onder meer Jumbo supermarkten.

Noordzeegarnalen
De Zeeuwse kroepoek is ontwikkeld door het familiebedrijf Wilthagen in Tholen, bekend van de knabbelspek en leverworst. “Mijn broer en ik wilden graag een nieuw product aan ons portfolio toevoegen en hebben ons laten inspireren door mooie producten uit onze lokale omgeving. In Nederland wordt nog geen kroepoek geproduceerd. De kroepoek die op de markt is, werkt met grondstof uit Azië en wordt hier alleen afgebakken. Voor de Zeeuwse kust worden Noordzeegarnalen gevangen, de lekkerste garnaal die er is. Daarmee maken wij onze Zeeuwse garnalenkroepoek.”

Hollandse ui
Zeeland en de daaraan grenzende Brabantse wal zijn ook bekend om hun uien. Wilthagen haalt zijn uien bij uientelers op enkele kilometers van Tholen. “Onze Zeeuwse uienkroepoek bevat 43 procent ui en haalde mede daardoor in de smaaktest onder consumenten een bijzonder hoge score.”

Oosterschelde-zeewier
De derde Zeeuwse variant is een kroepoek met Oosterschelde-zeewier. Het wier wordt door de bekende zeewiersteker Jan Kruijsse van de Oosterschelde-oevers gesneden. Wilthagen verwerkt in zijn kroepoek het zogenaamde knotswier. “Bijna alle Oosterscheldewieren verliezen bij verhitting hun smaak, maar knotswier niet. Ideaal dus voor de verwerking in kroepoek. Knotswier is in het zeer zuivere water van de Oosterschelde in grote getallen aanwezig,” aldus Jan Kruijsse. 

De varianten met Zeewier of Garnalen kunt u hier bestellen

Verwachtingen 

Wilthagen heeft hooggespannen verwachtingen van de introductie van de Zeeuwse kroepoek. “De mooie natuurlijke ingrediënten uit onze directe omgeving maken de kroepoek uniek. Wij laten iedereen zien waar en van wie de grondstof afkomstig is. Dat spreekt aan. Onze klanten reageren dan ook bijzonder enthousiast.”

Bij het familiebedrijf dat groot is geworden dankzij de knabbelspek-vinding van Wilthagen sr. – die het bedrijf in 2000 heeft overgedragen aan zijn zoons Marcel en Frank – dient zich nu een nieuwe generatie aan die met de uitbouw van de kroepoek-markt aan de gang gaat. “Onze drijfveer is duidelijk. Mijn broer en ik willen ook aan de volgende generatie iets achterlaten, net zoals mijn vader heeft gedaan. Bij de kroepoek komt onze expertise van machinaal produceren van kwaliteitsknabbelspek en leverworst min of meer samen. Het is dus een logische nieuwe pijler voor ons bedrijf.”

Landelijk te koop
Vanaf november is de Zeeuwse kroepoek landelijk te koop bij Jumbo supermarkten en verschillende delicatessenzaken. Kort daarna volgen supermarktketens als Deen en Spar.

Tags: Zeeland
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

grillworst
Nieuws & Opinie

Bij deze slagers moet je zijn voor de allerlekkerste grillworst

Port en Kaas CREDITS @Alice Bown
Nieuws & Opinie

Port en kaas; combineren maar!

appels plukken Bunnik
Nieuws & Opinie

Zelf appels plukken? Ga dit of volgend weekend naar Bunnik

aardappels rooien
Nieuws & Opinie

Ga zelf aardappels rooien op de Nationale Aardappelrooidag

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid
Nieuws & Opinie

Aardappelen worden in Opperdoes nog met de hand gerooid

Receptloos - Marlies Kooiman
Kookboeken

Receptloos; Een kookboek zonder recepten van Marlies Kooiman

Kies eens vaker voor lokale kaas!
Nieuws & Opinie

Kies eens vaker voor lokale kaas!

Fabriekskaas of boerenkaas?
Nieuws & Opinie

Fabriekskaas of boerenkaas?

Reacties 1

  1. Ron says:
    5 jaar geleden

    Jammer dat de verpakking meer tot de verbeelding spreekt dan de inhoud…
    Mooie eigentijdse vormgeving met de vermelding 100% natuurlijk dan denk je dat de producent een onderscheidend product wil neerzetten in zoutjesland. Gemiste kans deze kroepoek komt jammergenoeg niet boven de reeds voorhanden gemiddelde supermarkt zoutjes uit. Smaak nog kraak, de garnaal en het zeewier hebben er even bovengehouden tijdens de productie! De ui heeft nog als enige een ui-smaak, géén aanrader lekker links laten liggen.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

winter recepten

Winter recepten; Gezelligheid binnen met het seizoen op tafel

Heerlijke winter recepten. Huisgemaakt met verse ingrediënten. Je vindt er makkelijke en snelle recepten, maar ook heerlijke stoofpotten.

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Knolgroenten
Specials

Knolgroenten; van aardpeer tot zoete aardappel

Vaak zijn het niet de mooiste groenten om te zien, maar knolgroenten hebben vaak een geweldige smaak. Een goede reden om ze vaker te eten!

Check het recept of lees de info
tortilla van aardappel

Tortilla; een klassieker uit Spanje

citrus

Citrus; heerlijke recepten met vitaminebommetjes

witlof recepten

Witlof anders serveren? Met deze recepten lukt dat!

Recept in de picture

Ham-kaasrolletjes
Hapjes

Ham-kaasrolletjes; gemaakt met bladerdeeg

Iets lekkers voor bij de borrel? Of in de lunchtrommel? Je maakt in een handomdraai deze ham-kaasrolletjes van bladerdeeg.

Check het recept of lees de info
chocolademousse taart

Chocolademousse taart, de allerlekkerste!

Geroosterde knoflook

Geroosterde knoflook

Handige kooktips

ei bakken
Kookschool

Een ei bakken; heel veel tips voor het perfecte resultaat

Een spiegelei of liever doorbakken? Met deze tips maak jij heerlijke gebakken eieren helemaal naar jou smaak.

Check het recept of lees de info
mayonaise

Mayonaise maken (inclusief variatietips)

Pecorino

Pecorino; schapenkaas uit Italië

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Mireille Meems op Chocolademousse taart, de allerlekkerste!
  • Redactie op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Kjeld losekoot op Chocoladetaart, met chocolade en licht gezouten karamel
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Cecile Geurts-Huijbers op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Elise de Haan op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • Jos Melief op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen
  • E.Kuiper op Bruine bonensoep; (de echte!) van gedroogde bonen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen