Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zeeuwse Oesters weer verkrijgbaar

Het Zeeuwse Oesterseizoen gaat weer van start. Vanaf nu worden de Zeeuwse creuses en de Zeeuwse platte oesters weer volop aangeboden. Een garantie voor puur, gezond en bourgondisch genieten.

Zeeuwse Oesters weer verkrijgbaar! – Het Oesterseizoen van 2017/2018 wordt vandaag officieel geopend in het Zeeuwse Yerseke. Vanaf nu kunt u weer genieten van de Zeeuwse Oesters.

Zeeuwse Oestersoorten

In de volksmond hebben we het over Zeeuwse oesters. Er zijn echter twee soorten Zeeuwse Oesters. De Zeeuwse Platte en de Zeeuwse Creuses. Welke je lekker vindt kun je alleen ontdekken door te proeven.

Culinair genieten

Oesters staan symbool voor culinair genieten. Nog altijd worden oesters vooral gegeten tijdens vakanties of als er iets te vieren valt. De oester kent weliswaar meerdere bereidingsmogelijkheden, maar nog altijd worden de meeste oesters puur gegeten met een beetje citroen. Ook gegratineerde oesters zijn nog altijd populair.

Zeeuwse Oesters; Dat moet je vaker doen!

De Zeeuwse Oesters worden bedreigt door de Oesterboorder. Een slakje dat zich door de schelp van de oester heen eet en deze vervolgens leeg zuigt. Deze bedreiging neemt steeds grotere vormen aan en is een serieus probleem voor de Zeeuwse oesterbranche. Inmiddels zoekt de branche naar oplossingen. Steun de branche door eens vaker oesters thuis te serveren.

Live meekijken

Donderdag 21 september 2017 wordt het seizoen weer officieel geopend. Wij zijn daarbij en laten u live meekijken op diverse social media kanalen met #NU-OESTERS

Vrijdag 22 september 2017 krijgt u op #OESTERTAFELS een uniek kijkje achter de schermen bij een mogelijke oplossing voor de problemen (oesterboorder) in de sector.

Veiling eerste oestervaatje

Traditiegetrouw wordt bij de opening van het oesterseizoen het eerste vaatje geveild voor een goed doel. Dit jaar is de opbrengst voor “DE VROUW IN BEELD” Ook de veiling is te volgen via #NU-OESTERS

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X