Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zelf kaas maken met Boska weckpotten

685

Zelf kaas maken met Boska weckpotten – Zelf kaas of boter maken lijkt een hele klus. Gelukkig liet onze blogger Vivian van Brussel al eerder in haar artikel ‘Boter maken voor Dummies‘  zien dat het best wel meevalt. Zelf mozzarella en kaas maken wordt al wat moeilijker, al was het alleen maar omdat je hiervoor “bijzondere” ingrediënten zoals stremsel nodig hebt. Die liggen niet zomaar in de supermarkt, daar moet je naar op zoek.


Kaasmaakset

Boska Holland komt nu op de markt met weckpotten waarin bijna alle ingrediënten en benodigdheden zitten om zelf kaas, boter of mozzarella te maken. Je hoeft zelf alleen verse zuivel toe te voegen. Met volle melk en wat karnemelk uit de supermarkt of met verse rauwe melk, (als je het geluk hebt dat op een een boerderij in de buurt wordt verkocht) maak je met behulp van de beschrijving en de rest van de ingrediënten die je in de pot kan vinden in een handomdraai zelf je eigen kaasje.

Variatie

Zelf kaas maken met Boska weckpottenVarieer met de kaasmaakset en gebruik een keer schapen- of geitenmelk in plaats van koemelk. Duik je tuin in en gebruik eens verse kruiden om je kaas een twist te geven. Kies voor een smeerbare kaas of een snijdbare kaas. Maak een keertje kruidenboter. Een Provencaalse en bruscetta kruidenmix zijn toegevoegd aan de set. En wie aan zomer denkt denkt aan die heerlijke Salade Caprese met mooie tomaten, mozzarella en basilicum. Een fijne mozzarellasnijder om die mooie plakjes te maken zit in de pot.

Handig om te weten

De kaas- en botermaakset kan je 15 keer gebruiken. Daarna kan je de weckpot natuurlijk gebruiken als voorraadpot. Ook een leuk idee om samen met de kinderen te maken of kado te geven. De sets zijn verkrijgbaar in kaaswinkels, kookwinkels en online via www.kaasmaakset.nl en kosten tussen de 15 en 20 euro. Meer informatie kan je vinden op www.kaasmaakset.nl of of de facebookpagina van Boska Holland.

Zelf kaas maken met Boska weckpotten, een aanrader? 

Zou ik zelf een pot kopen? De kaas- en de mozzarellamaakset zou ik zelf zeker wel eens willen proberen. Bij de botermaakset plaats ik een voorzichtige kanttekening. Omdat de inhoud van deze weckpot (zout, kruiden, houten lepel, smeermesje) al in mijn keukenkastje staat,  gaat het mij alleen om de beschrijving en dat maakt deze weckpot voor mij net iets te prijzig. Maar ben je op zoek naar een ludiek cadeautje voor iemand, dan is het misschien een ‘gouden’ idee.

Rauwe, verse melk kopen?

Kijk eens goed om je heen bij jou in de omgeving. Er zijn meer verkooppunten dan je zou denken en je bent er misschien al honderden keren langs gereden. Soms zitten ze een beetje verstopt langs de weg. Zoals hieronder: een melktap. Hoe cool is dat!  Een automaat, waar je geld in gooit, en hup je tapt je eigen verse melk.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Reacties zijn gesloten.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer