Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Zilte aardappels van Texelse bodem

0 1.096

Marc van Rijsselberghe is de trotse teler van Zilte aardappelen. De aardappelen zijn ontwikkeld op Texel waar de grond van nature zilt is. Deze 100% biologische aardappel is binnenkort verkrijgbaar bij horeca, die hier een grote interesse voor heeft, en bij een aantal supermarkten en natuurvoedingswinkels.

Een smaakvolle, romige aardappel boordevol vitamine en mineralen. Een vastkokende tafelaardappel om, na het wassen, in de schil te koken.

Het mooie aan dit project is dat het Marc gelukt is deze aardappel op zilte grond te telen. Wereldwijd zijn er grote gebieden (1,5 miljard hectare) die bedreigd worden door verzilting. Voor deze gebieden ontstaan nu nieuwe mogelijkheden. Het project van Marc wordt dan ook door vele deskundigen op de voet gevolgd.

Bovendien wordt Marc gesteund door de stichting Waddengroep van het keurmerk Waddengoud.

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer