• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten

Asperges met Scampi’s op Aziatische wijze

Redactie door Redactie
in Recepten
0
0
Asperges met scampi’s op Aziatische wijze

Asperges met scampi’s op Aziatische wijze – Verrassend misschien asperges uit de wok, maar asperges zijn echt op verschillende manieren te bereiden. Heel anders en smaakvol door de Aziatische insteek.

De combinatie scampi en asperge is een hele lekkere en wanneer je liefhebber bent van beide zeker een om te proberen. Om dit gerecht echt tot zijn recht te laten komen eet je er lekkere mihoen of gekookte witte basmatirijst bij. Ben je geen liefhebber van garnalen dan kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld kip.

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Geniet volop van asperges in de korte tijd dat ze er zijn. Hier vind je heel veel lekkere recepten voor asperges met vis.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Asperges met scampi’s op Aziatische wijze

  • 500 gram witte asperges
  • 12 scampi’s (gepeld)
  • 1 citroen (sap en schil)
  • 2 kleine wortels, dunne plakjes
  • 3 lenteuitjes (stukjes van ongeveer 4 cm)
  • 1 teentje knoflook (gesnipperd)
  • 2 cm verse gember (geraspt)
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepel wokolie
  • 1 eetlepel droge sherry
  • zeezout
  • vers gemalen peper

Start met het marineren van de scampi’s. Voeg een beetje zout en peper toe aan het citroensap, doe hier de scampi’s bij, roer goed door zodat alles bedekt is en laat 30 minuten rusten. Laat de scampi’s hierna uitlekken. Bewaar het citroensap.

Schil de asperges en snijd het houtige uiteinde af. Snijd in stukjes en kook de asperges in ongeveer 7 minuten bijna gaar.

Neem een wok, doe er 2 el wokolie en de sesamolie in en laat dit goed heet worden. Voeg de uitgelekte scampi’s toe en roerbak 2 minuten. Neem de scampi’s eruit en bewaar apart. Doe weer 2 el wokolie in de wok. Roerbak nu de stukjes asperge en de plakjes wortel een paar minuten. Gember, knoflook en lente ui toevoegen en nog even 3 minuten mee wokken.

Voeg de bruine suiker toe, het bewaarde citroensap, sojasaus en sherry en laat even pruttelen. Op smaak brengen met geraspte citroenschil, zout en peper. Voeg de scampis toe en heet serveren.

Eet smakelijk.

Tags: Groente
DeelPin3VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Zomerse fruitsalade van steenfruit
Salade

Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip

Spread van snijbonen en Rotterdamsche Oude
Saus

Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

groene lasagne
Pastagerechten

Groene lasagne; van top tot teen gezond

Krokante pasteitjes met camembert
Voorgerecht

Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht

Bramenjam
Jam en chutney

Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Blauwe bessen pannenkoekjes
Nagerecht

Blauwe bessen pannenkoekjes; een echt lekker ontbijt

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude
  • Groene lasagne; van top tot teen gezond
  • Krokante pasteitjes met camembert; simpel zelfgemaakt voorgerecht
  • Makkelijk bramenjam zelf maken met verse bramen van het seizoen

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Marleen Lambeets op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!