• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken

Belgische wafels; Heerlijk te combineren met vers fruit

Connie Derks door Connie Derks
in Bakken
0
Belgische wafels

Belgische wafels – Wie lust ze niet die heerlijke Belgische wafels. Tegenwoordig heb je natuurlijk van die pakken in de winkel liggen om “zelf ” wafels te bakken. Verleidelijk om ze te kopen, die pakken, want je hoeft er zelf alleen nog maar water aan toe te voegen en je beslag is klaar. Maar, op Lekker Tafelen zijn we niet van de pakjes en de zakjes! Weet je wat er allemaal in die pakken zit, behalve bloem, suiker, melk(poeder) en ei in poedervorm: gemodificeerd aardappelzetmeel, sojabloem, gedroogde glucosestroop, rijsmiddel: E450-E500, aroma, stabilisator E451-E341 en verdikkingsmiddel: E415. Dus, maak het beslag lekker zelf, zou ik zeggen; zonder E-nummers worden je wafels ook lekker. En dit laatste is een grapje, want er gaat natuurlijk sowieso niets boven zelfgemaakt!

20131214_153159-2Het is niet moeilijk om te doen. Je hebt uiteraard een wafelijzer nodig. Een wafelijzer bestaat uit twee ijzeren vormen. De gangbaarste vorm van een wafelijzer is de rechthoekige ruitjesvorm, maar er zijn ook hartjesvormen verkrijgbaar. Vroeger bakte men de wafels boven een vuur, maar met de moderne elektrische apparaten die tegenwoordig in de handel zijn, is het helemaal een fluitje van een cent.

Warm uit het vuistje zijn verse Belgische wafels niet te versmaden. Maak ze ook eens voor bij een gezellige brunch. Heerlijk om te combineren met wat vers fruit, een bolletje slagroom of wat ijs. Dan heb je meteen een leuk toetje!

Tips:

  • Maak het beslag een half uurtje voor het bakken, dan plakken ze niet zo snel
  • Doe er voor de verandering eens een borrelglaasje likeur in, bijvoorbeeld Cointreau, Amaretto of Cognac

Belgische wafels

  • 250 gram zachte roomboter
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • snufje zout
  • 6 eieren
  • 250 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 125 gram crème fraîche

Belgische wafels maak je zo:

Klop de boter met de suiker en een snufje zout luchtig. Klop er de crème fraîche doorheen en een voor een de eieren. Zeef de bloem en roer deze kort door het boter/eimengsel. Bak de wafels in de wafelpan en laat ze op een rooster afkoelen. Bestrooi ze royaal met poedersuiker.

Tafel lekker !!

DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Kruisbessentaart met schuim
Taart

Kruisbessentaart met schuim; of maak er een kruisbessenvlaai van

Karnemelkcake met een fris laagje limoen
Cake

Karnemelkcake met een fris laagje limoen; een verrassend frisse traktatie

Pruimenclafoutis van verse pruimen
Bakken

Pruimenclafoutis van verse pruimen

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout
Taart

Pruimentaartje met hazelnoot en havermout; van verse pruimen

Streusel kuchen met zomerfruit
Bakken

Streusel kuchen met zomerfruit: vers gebakken en origineel

Banketbakkersroom
Bakken

Banketbakkersroom; een heerlijke basis voor veel recepten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!