• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken

Bosbes nectarine cake; voor een fruitige zomer

Connie Derks door Connie Derks
in Bakken
0
0
Bosbes nectarine cake

Bosbes nectarine cake

Bosbes nectarine cake – De zomer is een waar genot voor fruitliefhebbers, want die overvloed aan vers zomerfruit bied tal van mogelijkheden. Als tussendoortje, als nagerecht of in een lekkere zomerse bosbes nectarine cake, met vers zomerfruit is het altijd feest.

Genieten van vers fruit

De kleuren en smaken van vers fruit zijn geweldig. Soms heb je dan dat je er wel erg hebberig van wordt…… En dan heb je voor je het weet veel te veel fruit ingeslagen. Dat verse fruit zoals bosbessen en nectarines blijft best wel een paar dagen goed, maar op een bepaald moment wordt ook dat mooie verse fruit te rijp, gaat rimpelen of krijgt slechte plekken. Laat het niet zover komen maar maak er voordat het zover is eens en lekkere bosbes nectarine cake van.

Bosbes nectarine cake

Voor het recept van de cake hebben je natuurlijk verse bosbessen en nectarines nodig. De bosbessen zijn heerlijk vol van smaak en zoet, de nectarine is lekker friszuur en geef de nodige frisheid. Samen vormt dit heerlijke zomerfruit een geweldig contrast in smaak, maar zeker ook in kleur. Door het fruit mee te bakken verandert de smaak en wordt het heerlijk fris en sappig.

Samen met de sinaasappel en amandelen is het een perfecte combinatie voor een heerlijk zomerse cake. En niet te vergeten het zoetzure romige laagje bovenop maakt het extra lekker!

Lekker licht en luchtig door de karnemelk

De bosbes nectarine cake is niet gemaakt met een standaard cakerecept. De bereidingswijze is iets anders, er wordt gesmolten boter gebruikt en voor de frisse smaak gebruikgemaakt van karnemelk. Denk nu niet direct “ik lust geen karnemelk”, de smaak hiervan voegt echt iets toe zonder dat je karnemelk proeft. Het maakt de cake extra fris en luchtig. Koop eens een echt lekkere boerenkarnemelk en gebruik die in de cake, zeker weten als je een boerenkarnemelk koopt dat je de rest van het pak met liefde leeg drinkt.

 

Als je de schillen van citrusfruit gebruikt in recepten, koop dan biologisch citrusfruit. Kun je daar niet aankomen, los dan een ½ eetlepel baking soda op in een liter water en laat de vrucht er een kwartiertje in staan. Was ze en spoel ze dan af zodat de waslaag verdwenen is.

bessen special

Bessen; vers fruit met de mooiste kleuren

Zoete blauwe bessen, maar ook zure rode, witte of kruisbessen. Genoeg inspiratie om de lekkerste gerechten te maken met dit fruit.

Perziken

Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten

Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.

Bosbes nectarine cake

Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 3 eieren
  • 225 suiker
  • 1 eetlepel vanillesuiker
  • rasp van 1 sinaasappel (een beetje apart houden voor decoratie)
  • 50 gram boter
  • 75 gram karnemelk
  • 25 gram citroensap
  • 200 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • zout
  • boter/paneermeel voor vorm
  • 3 nectarines
  • 150 gram bosbessen
  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram mascarpone
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 3 eetlepels poedersuiker
  • een beetje sinaasappelrasp

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bosbes nectarine cake:

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Vet een vorm van 26 cm doorsnede in met boter en bestrooi die met paneermeel.

Snijd de nectarines in kwarten en dan nogmaals in vieren. Smelt de boter en zet apart. Klop nu de eieren met de suiker en vanillesuiker licht en luchtig. Schep het citroensap, rasp en de karnemelk, samen met de boter, voorzichtig met een spatel door het eimengsel.

Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel door het eimengsel. Schep het amandelmeel om met de stukjes nectarine en de bosbessen en schep het fruit voorzichtig door het cakebeslag. Alleen kort omscheppen, niet uitgebreid roeren!

Doe alles in de vorm en bak ongeveer 30 minuten tot de cake gaar is. Haal de cake uit de vorm en laat op een tooster afkoelen.

Klop de mascarpone en het sinaasappelsap los en voeg er dan de poedersuiker aan toe. Klop goed door zodat er geen klontjes in zitten. Verdeel dit over de afgekoelde bosbes, nectarine cake en garneer met de sinaasappelrasp. De topping is licht vloeibaar, maar stijft op in de koelkast.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin5VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Streusel kuchen met zomerfruit
Bakken

Streusel kuchen met zomerfruit: vers gebakken en origineel

Banketbakkersroom
Bakken

Banketbakkersroom; een heerlijke basis voor veel recepten

zomers taartje kwark rode bessen
Taart

Zomers taartje met kwark en rode bessen met luchtige schuimlaag

Limburgse kersenvlaai
Taart

Bak een Limburgse kersenvlaai met échte Hollandse kersen

yoghurtcake met Hollandse kersen
Cake

Eenvoudige yoghurtcake met Hollandse kersen en volle yoghurt

Koffiekoeken met frambozen en gele room
Gebak

Koffiekoeken met frambozen en gele room van vers croissantdeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!