Lekker Tafelen
dinsdag 20 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Brood

Bananenbrood met chocolade – Verwerk ook de overrijpe bananen

Heerlijk smeuïg, maar ook zoet en vol van smaak

Connie Derks door Connie Derks
in Brood
0
Bananenbrood met chocolade

Bananenbrood – Ook op jouw fruitschaal liggen vast wel eens overrijpe bananen. Ze zien er niet meer zo lekker uit en iedereen laat ze liggen. Maar gooi ze vooral niet weg. Je kunt ze perfect gebruiken voor bijvoorbeeld dit heerlijke bananenbrood met chocolade voor bij het ontbijt. Kijk maar eens naar het recept. Het is heel makkelijk te maken.

 

Een bananenbrood met chocolade maken

Nog nooit gehoord van bananenbrood? In Amerika en Engeland zijn ze al jaren geliefd, de bananenbroden. In Nederland beginnen ze nu een beetje meer bekend te worden. Ze worden bananenbrood genoemd, maar eigenlijk lijkt het meer op een cake. Er zijn heel veel varianten. In een enkel recept wordt de suiker zelfs helemaal vervangen door banaan. In dit makkelijke recept voor het bananenbrood met chocolade is voor de gulden middenweg gekozen en is een gedeelte van de suiker vervangen door banaan. Je kunt er heel veel soorten vulling aan toevoegen, chocolade zoals bij dit recept, maar ook noten, rozijnen, pitten of andere lekkernijen die je ook in een gewone cake zou kunnen verwerken.

Dit bananenbrood met chocolade is een aanwinst op jouw ontbijttafel

Overrijpe bananen niet weggooien, je kunt er veel lekkers mee maken

De banaan in dit recept voor een bananenbrood met chocolade zorgt niet alleen voor de smaak, maar ook voor een bepaalde zoetheid en smeuïgheid. Neem het liefst overrijpe bananen om dit bananenbrood te maken. Zoals iedereen heb ook jij wel eens bananen op de fruitschaal liggen die net iets te rijp zijn. Leg ze dan in de vriezer en haal ze eruit als je ze wilt verwerken in een cake, brood, mueslireep of smoothie. Je kunt ze geschild in een bakje of zakje doen en eruit nemen wat je nodig hebt. Maar het is makkelijker om ze er met schil en al in te doen. Als je ze dan nodig hebt, laat je ze op een bordje ontdooien en haal je de schil eraf. Je hebt dan een banaan die er niet uitziet, maar wel superveel smaak heeft. Door de rijpe bananen in de vriezer te doen verspil je niets en heb je altijd een goede basis om een smoothie of andere heerlijkheden, zoals het bananenbrood met chocolade, te maken, in huis.

banaan

Banaan; zo gebruik je die van ontbijt tot dessert

Waarschijnlijk was het eerste hapje in je leven geprakte banaan. Zullen we doorgaan? Ontdek hier de allerlekkerste recepten met banaan.

Bananenbrood met chocolade

Porties: 6 - 8 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram bloem
  • 125 gram suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel baksoda
  • ½ theelepel zout
  • 2 eieren
  • 100 gram boter
  • 450 gram bananen
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 80 gram chocolade, liefst zo puur mogelijk

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bananenbrood met chocolade:

Smeer een bakvorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Rasp de chocolade of hak die in kleine stukjes.

Prak de banaan grof.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, baksoda en het zout.

Klop de boter met de suiker luchtig. Als de suiker met de boter bijna wit van kleur is, voeg je er de eieren een voor een aan toe. Voeg de vanille toe en roer goed door. Voeg het bloemmengsel toe en meng dit er kort door. Voeg nu de banaan toe en meng die er kort door, het beslag hoeft niet glad te zijn, het mag een rommelige structuur hebben. Voeg als laatste de vulling erbij, in dit geval dus de chocolade.

Doe het beslag in je bakvorm en zet het bananenbrood met chocolade in een oven van 165 graden voor ongeveer 50 minuten tot een uur.

Gebruik een cakevorm van 30 cm voor of een springvorm van ongeveer 24 cm doorsnede.

Tip: je kunt er ook cupcakes van bakken. Pas dan de oventijd aan naar ongeveer 20-30 minuten al naar gelang de grootte van de cupcakes.

Geniet van dit heerlijke bananenbrood met chocolade.

Tafel lekker !!

Tags: BroodChocoladeFruit
DeelPin10TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Flatbread van yoghurt
Brood

Flatbread van yoghurt kun je heel makkelijk zelf maken

Bierbrood met Edammer kaas
Brood

Bierbrood met Edammer kaas en walnoten

focaccia met olijven en rozemarijn
Brood

Focaccia met olijven en rozemarijn of met tomaatjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Eenvoudige tomatensalade; puur genieten van rijpe tomaten
  • Romige venkel uit de oven met verse room en boerenkaas
  • Aardappelsalade van krieltjes en sperziebonen met spek en kaas
  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken

Reacties

  • Redactie op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Jans op Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Doortje Riemens op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Redactie op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • F. van Mastbergen op Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!