• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Brood

Kwarkbrood met rozemarijn – voor bij een heerlijke kom soep

Een makkelijk en snel te maken brood met een kruidige twist. In minder dan een uur bak je dit kruidige kwarkbrood zelf.

0
Kwarkbrood met rozemarijn op een snijplank

Kwarkbrood met rozemarijn is niet alleen erg lekker het is ook nog eens snel gemaakt. Het is eenvoudig een kwestie van mengen tot een glad deeg en het in een vorm doen en bakken maar. Rijzen is niet nodig, de eieren en de bakpoeder zorgen ervoor dat het lekker luchtig wordt. Omdat het brood gemaakt is met kwark zit het boordevol eiwitten wat het een gezonde vervanging maakt van het traditionele brood. Rozemarijn geeft het brood een heerlijke smaak en aroma. Het kan lastig zijn om te wachten tot het brood een beetje is afgekoeld voordat je het aansnijd want dit brood ruikt geweldig lekker.

Kwarkbrood met rozemarijn kan op verschillende manieren worden geserveerd. Besmeerd met echte boeren roomboter is het heerlijk bij een kom soep. Serveer het belegd met met een laagje roomkaas en gerookte zalm of met avocado en tomaat voor een luxe brunch. Op de borrelplank is het in driehoeken gesneden een goede vervanger van stokbrood. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos. Kwarkbrood met rozemarijn eet je het liefst dezelfde dag. Met de restjes maak je de lekkerste tosti’s en toast. Dit brood is perfect om in plakken te snijden en in te vriezen, zodat je altijd iets lekkers bij de hand hebt voor onverwachte momenten.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

Bakken

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Kwark

Kwarkbrood met rozemarijn

Porties: 1 brood
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram magere kwark
  • 1 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 300 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 1 eetlepel vers gehakte rozemarijn
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een kwarkbrood met rozemarijn:

Meng de eieren met de kwark, het zout, de olie en de rozemarijn.

Doe er de bloem en het bakpoeder bij en kneed hiervan een soepel deeg.

Vet een broodvorm of cakevorm in met olijfolie of bekleed deze met bakpapier.

Vorm het deeg tot een lange rol in de maat van de vorm en leg dit in de vorm.

Duw het deeg een beetje aan en snijd de bovenkant met een scherp mesje 1 cm in.

Bak het kwarkbrood met rozemarijn in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

Haal het brood uit de vorm en laat het kwarkbrood met rozemarijn op een rooster afkoelen.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Gebakken kwarktaart

    Deze gebakken kwarktaart is een Duitse lekkernij die je echt een keer moet proberen

  • zomers taartje kwark rode bessen

    Zomers taartje met kwark en rode bessen met luchtige schuimlaag

  • Macaronisalade Kip honing mosterdsaus

    Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

  • Bavarois van kwark

    Basisrecept: zelf bavarois van kwark maken voor taart of dessert

  • Kwarkdip met paprika en verse kruiden

    Frisse kwarkdip met paprika en verse kruiden voor bij de borrel

  • Duitse kruidenkwark

    Duitse kruidenkwark: makkelijk recept met radijs en kruiden

  • Appel-kwarkplaattaart

    Appel-kwarkplaattaart

  • Soufflé van kwark en rode bessen

    Soufflé van kwark en rode bessen; vers, luchtig, fris

  • geroosterde groente spiesjes met kwarkdip

    Geroosterde groentespiesjes met kruidendip

  • Kersen kwark

    Kersen kwark: gezond, snel en prachtig op tafel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.