Mexicaans maisbrood – Brood is er in vele soorten, smaken en maten. Zo kennen ook verschillende landen hun eigen klassiekers als het om brood gaat. Denk aan de focaccia uit Italië, Saffraan broodjes uit Zweden en in Mexico eet men graag en veel maisbrood.
Maismeel
Maisbrood wordt gemaakt van een combinatie van tarwebloem en maismeel. Aan dit beslag worden vervolgens diverse Mexicaanse ingrediënten toegevoegd, denk aan paprika, mais, koriander, kaas en Jalapeño pepers. Gebruik ingrediënten die jij lekker vind, in de hoeveelheid die jij lekker vindt! Zo kun je alle genoemde ingrediënten toevoegen maar ook slechts een deel ervan. Om dit maisbrood een extra Mexicaans tintje mee te geven gebruiken we de Mexicaanse tacokruiden van Euroma.
Vruchtgroenten; proef de kleurrijke zomer
Heb jij wel eens gehoord van vruchtgroenten? Tomaten, komkommers, courgettes, zijn dat nou groenten of vruchten? We vertellen je alles!
Mexicaans maisbrood
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 125 gram tarwebloem
- 180 gram maismeel
- 30 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel baking soda
- 15 gram Mexicaanse taco kruiden
- 250 milliliter karnemelk
- 110 gram boter
- 1 eidooier
- 80 gram maiskorrels
- 45 gram rode puntpaprika
- 7 gram koriander
Bereidingswijze van dit recept
Mexicaans maisbrood maak je zo:
Neem een vorm van 22 x 22 cm en vet deze in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de maiskorrels af onder koud water en dep ze met een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de koriander fijn.
Meng in een kom de tarwebloem, het maismeel, de suiker, het bakpoeder, het zout, de baking soda en de Mexicaanse kruiden. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Mix vervolgens in een andere kom of maatbeker de karnemelk met de gesmolten boter en de eidooier. Schenk dit geheel nu bij de droge ingrediënten en roer/schep met een rubberen spatel goed door elkaar.
Schep nu de mais, paprika en koriander door het beslag en schep het over in de bakvorm. Verdeel gelijk over de vorm en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bak het Mexicaans maisbrood nu in 20 minuten gaar. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm. Serveer het Mexicaans maisbrood warm met een lekkere tomatensalsa of bij een bordje chili con carne.
Tafel lekker !!
Vind het maisbrood niet spicy genoeg en vrij kruimelig!? Misschien wat bosui en peper toevoegen om die extra bite te krijgen?
Dat kan heel goed Amber. Maak er vooral je eigen versie van ?