• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Cake

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

door
in Cake
0
Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten – Vulde je de dadels gisteren nog met roomkaas, nu passen ze perfect in een cake. Een dadel is een van de betere alternatieven als tussendoortje bij zoete trek, want ondanks dat een dadel relatief veel vruchtsuiker bevat, zit een dadel ook bomvol vezels, vitamine B6 en C, calcium, kalium, ijzer en magnesium en deze voedingsstoffen zorgen er weer voor dat de dadel een lekker en verantwoord tussendoortje is.

Voor een krokantje in de cake gebruik je de walnoten die nog op de schaal liggen; de walnoot heeft het etiket gezondste noot meegekregen. Op de Wikipedia-site over de walnoot staat zelfs een zeer indrukwekkend rijtje ziektes die voorkomen of genezen kunnen worden met walnoot en walnotenolie. Dus buiten dat ze gewoon heerlijk zijn, ook nog eens een hele gezonde keus; de walnoot als toevoeging in een cake.

Chocolade-vanillecake met dadels en walnoten

Porties: 1 cake
Bereidingstijd: 90 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 75 + 100 gram pure chocolade
  • 75 + 135 gram bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 135 gram suiker
  • 2 + 3 eieren
  • 2 eetlepels olie
  • 50 + 135 gram boter
  • een mespuntje zout
  • 1 vanille stokje (evt. vervangen door 1 zakje vanille suiker)
  • 80 gram walnoten
  • 100 gram dadels

Bereidingswijze van dit recept

Extra nodig: cakeblik 25 cm.

Bereiding Chocoladecake

Smelt 75 gram chocolade, 50 gram boter en 2 eetlepels olie au bain-marie. Klop 75 gram basterdsuiker en 2 eieren goed los. Zeef 75 gram bloem en roer deze door het eiermengsel. Roer vervolgens het chocolademengsel er ook door heen. Vul het cakeblik met de helft van dit beslag en zet de andere helft nog even weg. Plaats 10 minuten in de vriezer, dan zal de volgende laag vanillecake niet gaan mengen met het chocoladebeslag.

Bereiding Vanillecake

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Snijd de dadels, hak de walnoten en 100 gram chocolade en meng ze met 135 gram bloem (door ze door de bloem te mengen voorkom je dat de vulling straks naar beneden gaat zakken). Meng 135 gram boter, 135 gram suiker en een mespuntje zout tot een romige massa. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden, schraap het merg eruit en voeg toe aan de botermassa. Voeg vervolgens één voor één 3 eieren toe en als laatste de bloem met vulling.

Schep het vanilledeeg in het cakeblik op de chocoladebodem en vervolgens het overige chocoladebeslag op het vanilledeeg.

Plaat het cakeblik in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 75 minuten gaar.

Bij de koffie wordt een heerlijke chocolade-vanillecake met dadels en walnoten gepresenteerd, die niet alleen heel erg lekker is, maar waar je, dankzij al die lekkere, gezonde toevoegingen, met een gerust hart van kunt genieten.

Tafel lekker !!

Tags: ChocoladeNotenNoten - WalnotenZuidvruchtenZuidvruchten - Dadels
DeelPin1VerstuurVerstuur

Gerelateerde Recepten en ideeën

Citroencake met ricotta
Cake

Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels

Plaatcake met citrus
Cake

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

bananencake met walnoten
Cake

Bananencake met walnoten

Chocolade-sinaasappel muffin
Cake

Chocolade-sinaasappel muffin

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Reacties 2

  1. Hermien Valckenborg says:
    9 jaar geleden

    Hallo heb dit recept geprint moet nog boodschappen doen dus morgen ha ik deze cake maken

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      9 jaar geleden

      Wat leuk Hermien, we zijn echt heel benieuwd naar het resultaat 🙂

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!