• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Cake

Chocoladecake, deze is echt hemels

Connie Derks door Connie Derks
in Cake
0
0
Hemelse chocoladecake

Chocoladecake

Chocoladecake – Er zijn maar weinig mensen die dit niet lekker vinden, en zeker wanneer er een heerlijke chocoladeglazuur over zit is zo een plak cake moeilijk te weerstaan

Bak voor je lief eens deze cake met een volle chocoladesmaak daar zul je hem/haar zeker mee verrassen. Kijk eens rond naar een mooie vorm dat doet vaak wonderen want het oog wil ook wat. De smaak is er natuurlijk niet minder om als je deze in je oude vertrouwde cakeblik bakt.

Door de afwerking met dit heerlijke glazuur zal je cake gelijk een geweldige uitstraling krijgen. Ook kun je het glazuur nog decoreren met wat gekleurd musketzaad, of met van die hele kleine gekleurde hartjes die je in de meeste supermarkten wel kunt vinden. Misschien ben je wel heel creatief en maakt een mooie roos van marsepein of fondant om je cake op te pimpen. Door de glazuur blijft alles mooi zitten. Wees creatief en steel de show met je zelf gebakken chocolade cake.

Chocoladecake

  • 280 gram bloem
  • 50 gram cacao
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 gram melk
  • 120 gram Griekse yoghurt
  • 180 gram boter
  • 240 gram bruine basterd suiker
  • 1 stick oploskoffie mokka of 2 eetlepels zeer sterke koffie
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel vanille suiker
  • 100 gram pure chocolade
  • 40 gram boter
  • eventueel 2 eetlepels likeur, zoals Amarula of koffie likeur

Zo maak je de chocoladecake:

Je kan de cake in bijna iedere vorm bakken, zorg er voor dat je de vorm niet meer dan ¾ vult. Let er wel op dat een platte dunne cake eerder gaar is dan een hoge cake. De tijd is minimaal 45 minuten maar in de meeste gevallen 50 minuten tot een uur.

Voordat je begint is het handig om eerst alles klaar te zetten. Weeg je grondstoffen af, zeef de bloem met de bakpoeder en de cacao, vet je bakvorm in en bekleed deze eventueel met bakpapier. Zet je oven aan zodat deze kan voorverwarmen. Voor deze cake verwarm je de oven voor op 160 graden.

Klop de boter met de suiker zeer luchtig. Klop er één voor één de eitjes door, zorg dat het ene ei goed opgenomen is voordat je de volgende toevoegt. Voeg de koffie en vanille suiker toe, roer er nu kort de helft van het bloemmengsel doorheen. Doe er de melk en de yoghurt bij en roer tot alles gemengd is. Spatel er nu de rest van de bloem doorheen, we willen zo veel mogelijk lucht in het beslag houden. Doe het beslag mooi gelijkmatig in je vorm en bak de cake in de voorverwarmde oven tot hij gaar is. Haal de cake uit de oven en laat deze zo’n 5 minuten staan voordat je hem op een rooster stort. Laat de cake geheel afkoelen voordat je aan het glazuur begint.

Voor het glazuur verwarm je de in stukjes gesneden chocolade samen met de boter, au bain marie. Roer goed door elkaar totdat het een mooi glad mengsel is. Voeg nu een likeur naar wens toe, niet teveel want anders gaat je glazuur in de schift. Verdeel je glazuur over de afgekoelde chocoladecake, dit is het mooiste als je het van een lepel af laat lopen en het naar onderen laat druipen. Laat de glazuur stevig worden voordat je de chocoladecake aansnijdt.

Tags: Chocolade
DeelPin14VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

yoghurtcake met Hollandse kersen
Cake

Eenvoudige yoghurtcake met Hollandse kersen en volle yoghurt

Muffins met abrikozen
Cake

Muffins met abrikozen en kruimellaag – vers uit eigen oven

Citroencake met ricotta
Cake

Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels

Plaatcake met citrus
Cake

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

bananencake met walnoten
Cake

Bananencake met walnoten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!