• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 21 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Cake

Citroen yoghurt cake

Lekker fris en fruitig gebak

Connie Derks door Connie Derks
in Cake
0
Citroen yoghurt cake

Citroen yoghurt cake – Met de zomer in zicht wordt het weer tijd voor gebak met frisse smaken. En als er een smaak is die fris en fruitig is, dan is het wel citroen. Die citrusvrucht doet het dan ook prima in een cake. Bak dus eens een citroen yoghurt cake. Daarmee zet je op een mooie, zomerse dag iets lekkers bij de koffie of thee op tafel. Zo’n lekkere plak cake gaat er tenslotte altijd wel in. Twee plakken waarschijnlijk ook wel. Je maakt in ieder geval wel vrienden met de cake. Het recept voor die heerlijke, smeuïge cake vind je onderaan dit artikel.

Citroen

Er gaat citroensap en geraspte citroenschil in het recept van de cake. Daarmee krijgt de citroen yoghurt cake een heerlijk fris citrussmaak. Na het bakken wordt de cake besprenkeld met een heerlijke citroensiroop. Zo geef je de cake nog meer citroensmaak mee. Die siroop kun je ook heel makkelijk zelf maken. Je vindt de instructies daarvoor ook in het recept. Je gebruikt voor het maken van de cake natuurlijk wel vers geperst citroensap. Citroensap komt niet uit een flesje. Dat in dat gele flesje is namelijk citroenconcentraat. Het citroenconcentraat uit een flesje is veel zuurder dan citroensap en kan de cake te zuur maken. Dat zou jammer zijn, nietwaar? Kies bij voorkeur voor biologisch fruit voor de cake. Zeker ook omdat je in dit recept ook de schil gaat raspen en er op de schil van een gewone citroen chemicaliën kunnen zitten.

Citroen yoghurt cake; lekker fruitig en smeuïg

In het recept voor de cake wordt Griekse yoghurt gebruikt. De toevoeging van Griekse yoghurt geeft de cake een net wat andere structuur. Daarnaast is de smaak van Griekse yoghurt een goede aanvulling op de smaak van de citroen. Die twee zijn een heel goede combinatie en daarmee bak je dus een citroen yoghurt cake met een bijzondere smaak.

yoghurt

Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig

Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.

Citroen yoghurt cake

Porties: 14 personen
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 175 gram zachte boter
  • 225 + 35 gram suiker
  • 4 + 6 eetlepels citroensap
  • rasp van 1 citroen
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 4 eieren
  • 250 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een citroen yoghurt cake:

Vet een vorm naar wens in met boter en bestuif hem met bloem.

Verwarm de oven voor op 165 graden.

Klop de boter met 225 gram suiker en de citroenrasp licht en luchtig. Klop de eieren er één voor één doorheen.

Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout boven de kom en spatel dit door het botermengsel.

Roer 4 eetlepels citroensap door de yoghurt en spatel dit door het beslag. Doe het beslag in de vorm en bak de cake ongeveer 50 minuten.

In de tijd dat de cake in de oven staat maak je de siroop.

Neem hiervoor een pannetje en doe hierin de 35 gram suiker met 6 eetlepels citroensap. Laat dit kort doorkoken en klaar is je siroop.

Als de cake gaar is laat je hem in de vorm 5 minuutjes afkoelen. Vervolgens stort je de cake dan op een rooster.

Druppel de siroop over de cake als de cake nog warm is. De siroop zal in de cake trekken en er een extra frisse smaak aan geven.

Strooi er als de cake volledig is afgekoeld wat poedersuiker overheen.

Tafel lekker !!

DeelPin2VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Citroencake met ricotta
Cake

Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Appel citroen plaatcake recept
Cake

Appel citroen plaatcake; frisse lekkernij met appels

Plaatcake met citrus
Cake

Plaatcake met citrus en een heerlijke topping

bananencake met walnoten
Cake

Bananencake met walnoten

Chocolade-sinaasappel muffin
Cake

Chocolade-sinaasappel muffin

Cake Clementine, met mandarijntjes
Cake

Cake Clementine, met mandarijntjes

Reacties 6

  1. Mirjam says:
    3 jaar geleden

    Heerlijke cake! Mooi geel, friszoet en lekker zacht. Deze ga ik vaker maken.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Dit horen we graag. Je kan als variatie de citroen vervangen door sinaasappel of limoen, ook erg lekker.

      Beantwoorden
  2. Manuelle says:
    3 jaar geleden

    De Citroën yoghurt cake is heel lekker. Vooral de siroop die je achteraf op de warme cake doet maakt het “af”.

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      3 jaar geleden

      Goed om te horen, door de siroop blijft de cake ook nog eens extra lang zacht.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!