• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
woensdag 12 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Cake

Fruitige roombotercake met peer en gember

Met een warme, subtiele gembersmaak

0
fruitige roombotercake met peer en gember

Fruitige Roombotercake met peer en gember – In de Engelse keuken is de combinatie peer en gember er een die veel gebruikt wordt. Als je een Engels kookboek doorbladert bij de hoofdstukken over gebak en desserts zul je ongetwijfeld wel iets tegenkomen waarin die twee ingrediënten samen gebruikt zijn. Niet zo gek ook, want het is gewoon een erg lekkere combinatie. Het is dus een goed idee om er een cake mee te maken. Een fruitige roombotercake met peer en gember bijvoorbeeld. Lekker bij de koffie en bij de thee. Makkelijk te maken met het recept dat je in dit artikel kunt vinden. Vanavond koffie met cake?

Gember; een warme smaakmaker

Een belangrijk ingrediënt in de fruitige roombotercake is dus gember. Gember heeft een hele warme smaak waar niet iedereen van houdt. Verwar de smaak van verse gember echter niet met de smaak van stemgember. Dat zijn die kleine gekonfijte bolletjes op siroop. Die zitten ook op bijvoorbeeld gemberkoekjes. Als je die eet zijn ze scherp en kruidig. Maar door verse gember in een recept voor cake te gebruiken is de smaak warm en subtiel. Een totaal andere beleving dus. Ga die fruitige roombotercake maar eens maken en proef het verschil.

Door verse gember in een recept voor een cake te gebruiken is de smaak warm en subtiel

Verse gember in een fruitige roombotercake

Gember is er gedroogd, gekonfijt op siroop en vers. Die laatste 2 genieten de voorkeur. Veel mensen kiezen ervoor om gemberpoeder te gebruiken als ze een recept maken waar gember in gaat.  Dit omdat ze denken dat verse gember duur of makkelijker is en niet lang houdbaar. Maar neem voor het recept van de fruitige roombotercake wel de verse variant. Die prijs van verse gember valt erg mee, en de smaak is zoveel lekkerder en sterker dat je niet heel veel nodig hebt. Lastig? Nee, ook niet. Je snijdt er een stukje af, dat schil je royaal en raspt het dan op een fijne rasp. Je kunt gember net zo makkelijk fijnsnijden of in de vijzel pureren. Als je mooie verse gember hebt, kun je die makkelijk een paar weken bewaren in je koelkast. Wat je overhoudt, kun je gebruiken in een ander recept, of je kunt er een lekkere gemberthee van maken. Dat is ook lekker bij die fruitige roombotercake!

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Fruitige roombotercake met peer en gember

Porties: 1 kleine cake of 10 cupcakes
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 225 gram bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • ongeveer 2 cm geraspte verse gember of 1 theelepel gemberpoeder
  • een snufje zout
  • 110 gram basterdsuiker
  • 110 gram roomboter
  • 3 kleine of 2 grotere peren
  • 1 ei
  • 3 eetlepels melk

Bereidingswijze van dit recept

Fruitige roombotercake met peer en gember maak je zo:

Vet een bakvorm lichtjes in en bekleedt de vorm met bakpapier, of zet cupcakepapiertjes in een vorm.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de bloem, bakpoeder, suiker en een snuf zout door elkaar zodat alle klontjes eruit zijn en alles goed gemengd is.

Klop het ei los met de melk.

Snijd de peren in stukjes van 1-2 cm , het mag onregelmatig zijn. Het is wel lekker om af en toe een iets groter stukje tegen te komen.

Rasp de gember boven het bloemmengsel en werk er de boter met de vingertoppen doorheen tot kleine vlokjes. Als je een keukenmachine hebt is het handig om de boter er met de messen doorheen te snijden.

Voeg er nu het eimengsel doorheen en dan de peren, het is een wat korrelig geheel dus verwacht geen glad geklopt beslag.

Verdeel het beslag over de met bakpapier beklede vorm of schep het in de cupcakepapiertjes. Versier de bovenkant eventueel met schijfjes peer en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar, de cupcakes zullen in ongeveer 25 minuten gaar zijn. Test dit door er even op te drukken, als het terug veert zijn ze gaar.

Haal de fruitige roombotercake met peer en gember na 5 minuten uit de vorm en laat verder op een rooster afkoelen, of eet de cake nog warm op.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • zelf limonade maken

    Zelf limonade maken

  • Gestoofde appeltjes

    Gestoofde appeltjes; heerlijk bij vlees … of als toetje!

  • Aardbei mocktail mojito style

    Een feestelijke aardbei mocktail in de stijl van een mojito

  • Tonijnsalade met appel-min

    Tonijnsalade met appel

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Knapperige aardappelgratin met kaas uit de oven
  • Puddingbroodjes; de enige echte en ook de allerlekkerste
  • Knolselderijpuree met paddenstoelen; als vegetarische stamppot of als begeleider van wild of rundvlees
  • Cheesecake met gekaramelliseerde peren; Nederlandse peren op z’n Amerikaans
  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.