Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur – De ouderwetse tulband is weer helemaal hip. Vergeet de cupcakes en vergeet de muffins, want ook tulband kun je in miniuitvoering bakken. Superleuk als je vriendinnen op de koffie komen of als je met de familie een high tea organiseert. Onderstaande minitulband hebben we gemaakt met Griekse yoghurt, verse ananas en een glazuur van witte chocolade. Ze zijn superfeestelijk en je kunt er donder op zeggen dat iedereen je gaat vragen waar die schattige minitulband vormpjes vandaan komen. Niet doorvertellen, maar ik haal ze gewoon bij de Action.
Lekker bakken
Als het een middag regent, maar ook als het zonnetje schijnt en de keukenramen wijd openstaan kan ik echt genieten van lekker bakken. Een mooi beslag maken, het deeg zien ontstaan, de kleurverandering in de oven, en niet te vergeten het pimpen van de minitulbandjes. Het maakt dan niet meer uit of ik de vogels hoor fluiten door de open keukenramen of dat ik de regen tegen de dichte ramen hoor kletteren. Dit is echt leuk om te doen, en als je thuiswonende kinderen hebt helpen zij graag een handje. Nog leuker is het als ik met een schaal vol minitulband en een pot vol thee de huiskamer binnenloop en de verbaasde blikken van mijn gasten zie. Mijn middag kan niet meer stuk. Wil je ook zo’n middag? Maak dan de minitulband eens zelf. Het is echt niet zo moeilijk. Met onderstaand recept gaat het je lukken en voel je natuurlijk vrij om te experimenteren met andere smaken. In plaats van verse ananas kun je natuurlijk in de zomer verse aardbeien of bessen gebruiken.
Ook als dessert
Zet een minitulband op een dessertbordje, en (als je onderstaande smaken gebruikt) geef er een bolletje caramel ijs bij. Spuit er een toef slagroom naast en je hebt de minitulband omgetoverd tot een Grand Dessert waar iedereen blij van wordt.
Yoghurt; vers, geliefd en super veelzijdig
Gewoon yoghurt. Dat is naast lekker ook heel veelzijdig. Van fris ontbijt tot heerlijke baksels, frisse salades en feestelijke desserts.
Mini tulband van yoghurt met ananas en chocoladeglazuur
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 150 gram kristalsuiker
- 170 gram Griekse yoghurt
- 50 gram amandelbroyage
- 100 gram roomboter
- een snufje zout
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram verse ananas
- wat blauwe bessen
- poedersuiker
- 150 gram witte chocolade
- 1 eetlepel roomboter
Bereidingswijze van dit recept
Meng de zelfrijzende bloem met het suiker, amandelbroyage en het zout. Smelt de boter lichtjes zodat deze goed zacht is (niet lopend). Meng de boter, Griekse yoghurt en eieren door het bloemmengsel tot een glad deeg. Mix de ananas met een blender of keukenmachine fijn en meng deze ook door het deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vul de mini tulband vormpjes met een spuitzak tot net onder de rand, en bak ze in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten af. Haal de cakejes uit de vorm (klik hier voor tips) en laat ze afkoelen op een rooster.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Roer er de boter door tot een glanzend glazuur. Giet over de mini tulbandjes zodat het er afloopt langs de buitenkant. Laat lichtjes opstijven en werk af met poedersuiker. Laat het glazuur daarna volledig uitharden. In de opening van iedere mini tulband leg je een blauwe bosbes, dit kan ook met ander fruit natuurlijk.
Ga lekker aan de slag, wij wensen je een hele fijne middag voor jou tijdens het bakken en voor je gasten als ze deze mini tulbandjes mogen oppeuzelen.