Muffin met cranberry’s en pecannoten – Bak jij wel eens muffins? Als je een liefhebber bent, dan is dit een recept wat je zeker eens moet proberen. Je vindt in dit artikel het recept voor een muffin met cranberry’s en pecannoten. Ze zijn niet te zoet, maar ze hebben wel een heerlijke friszure smaak door de bessen en de lekkere ‘bite’ komt van de noten. Duik ook eens de keuken in om muffins te bakken. Ze zijn niet alleen lekker bij een kopje koffie, maar met muffins kun je meer!
Cranberry’s zijn lekker en gezond
Behalve dat cranberry’s erg lekker zijn, zijn ze ook erg goed voor je immuunsysteem. Als je regelmatig cranberry’s eet, word je minder snel verkouden en krijg je minder snel de griep. Ook staat de cranberry er om bekend dat ze blaasontsteking kunnen helpen voorkomen. Dit gaat wel over verse bessen en niet over de zakjes gedroogde cranberry’s. In dit recept voor muffins met cranberry’s en pecannoten gebruik je dan ook verse bessen. Kun je die niet vinden, gebruik dan diepvries cranberry’s voor dit recept en geen gedroogde bessen. Die laatste zijn gesuikerd en maken dat de muffins veel zoeter zullen smaken. Verse cranberry’s vind je in het najaar bij de groenteboer en soms ook bij de supermarkt. Muffins met cranberry’s en pecannoten zijn dus een echte lekkernij voor de herfst.
Ontbijt eens met een muffin met cranberry’s en pecannoten
De muffin is dus niet alleen heel erg lekker, maar ook nog eens gezond. Natuurlijk is een muffin erg lekker bij een kopje koffie of thee, maar ze zijn veel veelzijdiger dan dat. Muffins zijn heel geschikt voor een snel ontbijt, maar ook handig en lekker voor in je lunchtrommel. Toch weer eens iets heel anders dan die eeuwige bruine boterham met kaas. Een recept om te bewaren dus. Muffins met cranberry’s en pecannoten zijn makkelijk in te vriezen en vrij snel ontdooid, maar vers zijn ze natuurlijk het allerlekkerst.
Cranberry’s; van zuur naar zoet!
Cranberry's, de mooie donkerrode bes. Je kunt ze rauw niet eten. Maar wat doe je er dan wel mee? Lekker Tafelen legt het je uit!
Muffin met cranberries en pecannoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 275 gram bloem
- 12 gram bakpoeder
- 100 gram suiker
- 2 eieren
- 240 gram yoghurt
- een snufje zout
- 100 gram zonnebloemolie
- 100 gram pecannoten
- 200 gram verse of diepvries cranberry's
- papieren cupcake/muffin vormpjes
- cupcake/muffin bakvorm
Bereidingswijze van dit recept
De muffin met cranberry’s en pecannoten maak je zo:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zorg ervoor dat alle ingrediënten goed op kamertemperatuur zijn, zo krijg je het mooiste en beste resultaat. Kies je voor diepvries cranberry’s dan mogen die er eventueel bevroren in. Meng de yoghurt met de eieren en de zonnebloemolie en klop dit lichtjes door.
Zeef de bloem met het bakpoeder en roer de suiker en het zout erdoor. Schudt de droge ingrediënten op het yoghurtmengsel en doe er direct de cranberry’s en de noten bij. Roer het geheel even kort door, het moet een rommelig geheel zijn. Schep met een ijsschep de papieren vormpjes bijna vol.
Bak de muffin met cranberry’s en pecannoten in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar. Laat ze nog 5 minuten in de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Tafel lekker !!
ik heb verse cranberries, moet je deze eerst koken voordat je ze kan gebruiken voor in de muffins?
Nee, die mogen er zo in Lucy