Muffin met peer en chocolade – Hoe leuk is het om op een regenachtige middag gezellig samen heerlijke verse muffins te bakken. Het is niet moeilijk en je hebt er niet veel voor nodig. De meeste ingrediënten heb je vaak al in huis, wat houdt je nog tegen?
Makkelijk en snel gemaakt
Muffins met peer en chocolade zijn lekker en heel makkelijk om te maken. Geen luchtig kloppen en lang mixen. Nee, juist niet! Je mengt in een kom de droge ingrediënten door elkaar. In een andere grotere kom meng je de natte ingrediënten door elkaar. Daar voeg je de gemengde droge ingrediënten kort doorheen, zodat het net gemengd is. Er mogen zelfs nog klontjes inzitten! Te lang mixen geeft juist een minder luchtig resultaat. Het kan dus bijna niet misgaan.
Muffins met sappige peer en gesmolten chocolade
Een goede muffin heeft natuurlijk een lekkere vulling. De muffin met peer en chocolade is gevuld met lekkere grove stukken doyenne du comice en stukjes chocolade, dit kan zowel melk als puur zijn, net wat je lekker vindt. De stukken peer zorgen ervoor dat de muffins heerlijk sappig worden.
Omdat ze in kleine porties in papiertjes gebakken worden is het resultaat altijd goed. Het maakt niet uit als de verse stukken peer naar beneden zakken. De muffin met peer en chocolade is lauwwarm het lekkerst. Die heerlijke warme peer en de zachte smeltende chocolade in een luchtig deeg is geweldig lekker.
De muffin met peer en chocolade is lauwwarm het lekkerst
Een echte muffintop
Een kenmerkende eigenschap van een muffin is de muffintop. Dit is de bovenkant van de muffin die mooi bol gerezen en gebarsten is. Geen mooie platte bovenkant zoals bij een cupcake, maar een lekker groot, luchtig, wild gebakken cakeje. Om dit effect te bereiken zet je de muffin met peer en chocolade in een goed hete voorverwarmde oven.
De benaming muffintop wordt ook vaak gebruikt als verwijzing naar een bolle buik boven een te strak zittende broek.
Gebakken in een papiertje
De muffins met peer en chocolade bak je in een cupcakevorm. Je kunt er de cupcake papiertjes voor gebruiken, hier kan wel minder vulling in. Leuker en origineler is het om er muffinliners voor te gebruiken. Dit zijn grotere papieren vormpjes met grote punten zodat er lekker veel vulling in kan. Ze zijn vaak in bak speciaalzaken en online te koop.
Heb je geen muffinliners? Geen nood! Snijd stukjes bakpapier in vierkanten. Knip ze midden in iedere zijkant in. Zet ze in de bakvorm en duw ze aan met een passend glas of beker. Zo knutsel je gezellig je eigen muffinliner voor jouw zelfgemaakte muffins met peer en chocolade.
Bakken met peer (cake & divers)
Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.
Muffins – Recepten voor als je snel wat lekkers wil bakken
Tips & Trucks bij het bakken van muffins. Daar doen we natuurlijk ook diverse recepten bij voor zowel de zoete- als de hartige varianten. Deze recepten voor muffins zijn superleuk als je even snel iets lekkers wil bakken voor onverwachte gasten of gewoon voor de lekkere trek.
Muffin met peer en chocolade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram bloem
- 15 gram bakpoeder
- 150 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 gram zout
- 200 ml melk
- 3 eieren
- 150 ml zonnebloemolie
- 250 gram doyenne du comice
- 150 gram chocolade
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je muffin met peer en chocolade:
Schil de peren en snijd ze in blokjes van ongeveer 1,5 tot 2 cm.
Hak de chocolade in stukjes.
Zet de muffin papiertjes in de vorm.
Verwarm de oven voor op 190 graden zodat de oven goed heet is als de muffins erin gaan.
Doe de bloem, bakpoeder, suiker, vanillesuiker en zout in een kom en roer dit door elkaar.
In een andere grote kom doe je de eieren, zonnebloemolie en de melk. Roer dit kort met een garde door elkaar.
Voeg in een keer her bloemmengsel toe en roer kort door elkaar. Je mag zelfs nog een beetje bloem zien zitten.
Roer er kort de stukken peer en chocolade doorheen.
Schep de vormpjes tot de rand van de cupcake vorm vol. Het kan zijn dat je niet alle vulling in de vormpjes krijgt, bak dan nog een tweede lading.
Zet de cupcake tray in de hete oven en zet de oven terug op 180 graden.
Bak de muffins met peer en chocolade in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
Tafel lekker !!