Rabarber aardbeien muffins – Muffins met de smaak van de zomer, heerlijk makkelijke cakejes royaal gevuld met verse rabarber en aardbeien en een heerlijk zoet kruimellaagje on top.
Rabarber en aardbei
Rabarber en aardbei een match made in Heaven. Het zoete van de aardbei is een perfecte tegenhanger van de zure rabarber. Deze 2 samen in een muffin geeft niet alleen een heerlijk frisse smaak, maar ook nog eens een supermalse muffin. Echt een lekker aardbeiengebakje met rabarber
Muffins
Het grote voordeel van muffins is dat deze supersnel gemaakt zijn. Het is een kwestie van de droge ingrediënten mengen, de natte ingrediënten mengen en dan samen met de vulling kort door elkaar roeren. Hoe rommeliger het beslag, hoe lekkerder de muffin: dus zeker niet te lang roeren.
Oké, het kruimellaagjes is een beetje werk maar de smaak maakt het ruimschoots goed. En wil je liever zonder het kruimellaagje kan dat natuurlijk ook, ze zullen evengoed heerlijk zijn maar net een klein beetje minder speciaal.
Muffin papiertjes
Voor muffins neem je een groter papiertje omdat deze in de regel meer beslag bevatten wat ook wat meer zal rijzen. Je hebt mooie kant-en-klaar papiertjes voor muffins, maar je kunt ook zelf van bakpapier vierkantjes knippen en deze in de holtes van je cupcake tray vouwen. Een cupcakepapiertje kan natuurlijk ook, dan zul je er meer dan 12 uit dit recept halen want de hoeveelheid beslag per muffin is meer dan het cupcakepapiertje aankan.
Rabarber, de groente onder het fruit
Hoewel rabarber vaak beschouwd wordt als fruit, en wordt gebruikt in gebak en desserts, is het echt een groente. Hier lees je er alles over!
Gebakjes met aardbeien waar je niet van af kunt blijven
Iedereen houdt van gebakjes met aardbeien. Ook jij kunt met onze recepten en tips thuis de lekkerste aardbeiengebakjes maken.
Rabarber aardbeien muffins
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 240 gram bloem
- 180 gram suiker
- 1 theelepel bakingsoda
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 120 gram gesmolten boter
- 200 gram zure room
- 170 gram yoghurt
- 1 eetlepel vanille suiker
- 1 ei
- 300 gram rabarber
- 150 gram aardbeien
- 50 gram zachte boter ( voor de kruimellaag )
- 50 gram suiker ( voor de kruimellaag )
- 100 gram bloem ( voor de kruimellaag )
- 1 theelepel vanille suiker ( voor de kruimellaag )
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je rabarber aardbeien muffins:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter maar laat deze niet heet worden en zet even opzij. Doe de muffinpapiertjes in een cupcake tray. Meng de droge ingrediënten. Meng de natte ingrediënten. Was de rabarber en snij de stengels in 1 cm dikke plakjes. Snij de aardbeien doormidden of in vieren. Doe nu alles bij elkaar in een kom en roer kort door tot de bloem gemengd is. Schep het beslag in de vormpjes.
Het kruimellaagje maken:
Meng de boter met de suiker en roer er daarna de bloem doorheen tot zich kruimels vormen. Verdeel de kruimels over de muffins en bak ze gaar in 25 minuten.
Tafel lekker !!