Aardbeientaartjes – Echt iedereen is dol op gebak met aardbeien. Gebruik hiervoor wel lekker zoete en rijpe aardbeien. De Lambada is een van die rassen die geweldig lekker is om te gebruiken voor de aardbeientaartjes. Het is een vroeg ras met een perfecte, zoete aardbeiensmaak. Te lekker om in een jam te verwerken. Je eet ze gewoon zo uit het handje, op een beschuitje of je maakt er aardbeientaartjes, van om het ultieme lentegevoel te beleven.
Een geweldig lekker aardbeientaartje
Aardbeientaartjes zijn leuk om te maken Je maakt hiervoor eerst bodempjes van een koekjesdeeg, waar je frangipane in spuit. Dit is een heerlijk mengsel van eieren, boter en noten wat van de taartjes een waar feestje maakt. Voor dit recept gebruik je hazelnoten die je vrij grof houdt. Zo proef je bij iedere hap die heerlijke hazelnoten. Dit mengsel bak je mee in de bodempjes.
Hoeveel bodempjes je uit het recept haalt hangt een beetje af van de grootte van je vormpjes. Maar geen nood, heb je te veel bodempjes, dan kun je die makkelijk invriezen. Ze zijn vrij snel weer ontdooid als je nog eens aardbeientaartjes of andere taartjes wil maken.
Gebakjes met aardbeien zijn vers het allerlekkerst
Gebak is vers vaak het lekkerste, en zeker met aardbeiengebakjes is dit het geval. Daarom is het ook zo fijn om zelf te bakken. Dan weet je dat het vers is, je maakt het immers zelf. De bodempjes kun je makkelijk vooraf bakken en in de koelkast bewaren.
Op zelfgemaakte aardbeientaartjes hoort heerlijk romige, gele room. Die gele room maak je makkelijk zelf. Dit kan de dag vooraf, maar je kunt de gele room niet invriezen. Bovenop al dat lekkers leg je royaal in stukken of in plakjes gesneden aardbeien. Voor de zoetekauw kan er nog een beetje poedersuiker overheen gestrooid worden, al is dat bij een lekker zoete aardbei helemaal niet nodig.

Gebakjes met aardbeien waar je niet van af kunt blijven
Iedereen houdt van gebakjes met aardbeien. Ook jij kunt met onze recepten en tips thuis de lekkerste aardbeiengebakjes maken.
Aardbeientaartjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 250 gram bloem
- 150 gram boter
- 100 gram kristalsuiker
- 1 ei
- een snufje zout
- 8 kleine vlaaivormpjes
- 125 gram hazelnoten
- 125 gram suiker
- 125 gram boter
- 2 eieren
- een snufje zout
- 40 gram bloem
- 400 ml melk
- ½ vanillestokje
- 75 gram suiker
- 2 eidooiers
- 40 gram maïzena
- 500 gram verse aardbeien
Bereidingswijze van dit recept
Voor de bodem van de aardbeientaartjes:
Meng 150 gram boter met 100 gram kristalsuiker kort door elkaar, meng er 1 ei doorheen en daarna 250 gram bloem en een snufje zout. Kneed dit even door tot een mooi deeg ontstaat. Maak er een bal van en druk dit plat, verpak het in plasticfolie en leg dit minimaal een half uur in de koelkast om op te stijven.
Voor de frangipane:
Voor de vulling van de aardbeientaartjes maal je 125 gram hazelnoten in een keukenmachine fijn of je slaat ze fijn door ze op een plank te leggen, daarover een stuk bakpapier en er dan met een pan op te slaan. De hazelnoten mogen best fijn zijn, maar het is erg lekker als er nog wat grove stukjes in zitten. Klop 125 gram boter met 125 gram suiker luchtig, voeg er een voor een 2 eieren aan toe, voeg een snufje zout, 40 gram bloem en de hazelnoten toe en klop kort door zodat het net vermengd is.
Zo maak je de aardbeientaartjes:
Snijd een half vanillestokje in de lengte door en haal met de achterkant van een mesje er het merg uit. Doe het stokje en het merg samen met 350 ml melk in een pannetje. Breng dit aan de kook, draai het vuur uit en laat dit even trekken. Maak een papje van 2 eidooiers, 40 gram maïzena en de overige 50 ml melk. Haal het stokje uit de melk en giet een gedeelte van de melk bij het papje en roer goed door. Giet nu het papje in de pan en laat alles al roerend aan de kook komen. Haal de gele room uit de pan en laat op een bord afkoelen, trek er een stukje huishoudfolie over om velvorming te voorkomen.
Haal het deeg voor de aardbeientaartjes uit de koelkast en kneed even kort door om het makkelijker uit te kunnen rollen. Strooi bloem over het werkblad en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek cirkels uit het deeg en leg de plakjes in je beboterde vormpjes en druk dit licht aan. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Verdeel met een lepel de frangipane over de vormpjes en bak dit ongeveer 20 minuten op 180 graden tot de bodempjes mooi goudbruin zijn. Laat de bodempjes voor de aardbeientaartjes 5 minuten afkoelen, maar haal ze wel nog warm uit de vormpjes. Leg ze op een rooster en laat ze helemaal afkoelen.
Klop de koude gele room even goed door met een garde, spuit, met een spuitzak, mooie hoopjes op de bodempjes en beleg de taartjes royaal met lekker verse Hollandse aardbeien. Strooi eventueel wat poedersuiker over de aardbeientaartjes.
Tafel lekker !!