• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 14 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Appel-oliebollen zonder gist

Het deeg hoeft dus niet te rijzen!

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
Appel-oliebollen zonder gist.

Appel-oliebollen zonder gist – Heb je zin in oliebollen, maar geen zin om te wachten tot het beslag met gist gerezen is? Dan is het tijd om een andere manier van oliebollen bakken te ontdekken. Appel-oliebollen zonder gist zijn zo simpel en snel te maken, omdat het beslag niet hoeft te rijzen. En ook nog eens royaal gevuld met appel, wie houdt daar nu niet van? Snel de keuken in dus!

Oliebollen of pannenkoeken maak je met bijna dezelfde ingrediënten

Oliebollen eet je meestal met oudjaar, maar eigenlijk kunnen ze wel het hele jaar door. Niet iedere week natuurlijk, maar zo af en toe mag best. En als je dan ineens trek krijgt in oliebollen bakken, heb je natuurlijk weer geen gist in huis. Ons vermoeden is groot dat je de ingrediënten voor heerlijke gevulde appel-oliebollen zonder gist standaard in huis hebt. Het zijn namelijk bijna dezelfde ingrediënten als voor pannenkoeken en die liggen vaak wel standaard in de meeste keukenkastjes en koelkasten. Het enige wat anders is dat je het beslag in olie bakt, maar je zou ze ook als 3 in de pan kunnen bakken. Als je geen bakpoeder in huis hebt, kun je dit ook vervangen door zelfrijzend bakmeel. Je kunt dus waarschijnlijk direct de keuken in om die heerlijke appel-oliebollen zonder gist te gaan bakken.

Welke appels neem je voor appel-oliebollen zonder gist?

De keuze van de appels is vrij bepalend voor de smaak van het uiteindelijke resultaat van de appel-oliebollen. Jonagold of Elstar zijn lekker stevig en licht zuur, goudrenetten en Boskoop zijn heel zacht na het bakken en hebben een vrij zure smaak. Die appels verkleuren ook sneller. Het lekkerste is om beide soorten appels te gebruiken. Maar we kunnen ons voorstellen dat je niet alle soorten appels op een schaal hebt liggen. In principe kun je iedere soort appel gebruiken om de appel oliebollen zonder gist te maken. Is de appel al een beetje ouder en een beetje rimpelig? Dat is geen probleem, zo komen de oude appels, die anders waarschijnlijk blijven liggen, ook op.

appels

Appels; Knapperig en sappig van eigen bodem

Eet je appels om fruit te eten? Of eet je een appel omdat je er oprecht blij van wordt. Vanaf september zijn er volop appels van eigen bodem. Een hap uit een vers geplukte appel is echt een feest!

Appel-oliebollen zonder gist.

Appel-oliebollen zonder gist

Porties: ca. 25 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 eieren
  • 80 gram suiker
  • 250 gram bloem
  • een snufje zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 100 gram melk
  • 3 appels naar keuze
  • 3 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appel-oliebollen zonder gist:

Klop de eieren, melk, zout en 80 gram suiker samen los.

Zeef de bloem met de bakpoeder erboven en roer dit tot een glad beslag.

Meng de 3 eetlepels suiker met de kaneel.

Verwarm de zonnebloemolie tot ongeveer 175 graden.

Was de appels en rasp ze op een grove rasp met schil en al, tot je alleen het klokhuis over hebt. Roer de appels gelijk door het beslag, zodat ze niet zo snel bruin worden.

Neem een ijslepel of 2 eetlepels en schep steeds kleine porties van het beslag in de olie.

Bak de bollen in ongeveer 5-10 minuten, afhankelijk van de grootte, goudbruin en gaar. Schep ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken.

Bestrooi ze royaal met kaneelsuiker. Serveer de appel-oliebollen zonder gist warm.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin37VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Reacties 2

  1. Andé says:
    4 jaar geleden

    Probeer deze oliebollen eens in de Air-ftyer!.

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s
  • Pappardelle met gepofte paprika, verse spinazie en echte feta
  • Varkensvlees op de barbecue kies je vers, niet kant-en-klaar
  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief