• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
dinsdag 8 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

Die maak je zelf!

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
4
appelbeignets bladerdeeg

Appelbeignets van bladerdeeg – De banketbakkers maken hun appelbeignets met bladerdeeg en een beetje amandelspijs. Vind je ze ook zo lekker? Dan is er goed nieuws voor je. Je kunt die heerlijke appelbeignets met onderstaand recept namelijk ook zelf maken.

Maak je appelbeignets nu met oliebollenbeslag of met bladerdeeg?

Volgens de bakker is het met bladerdeeg, volgens de oliebollenbakker en thuisbakker is het met oliebollenbeslag. Vandaag een recept voor appelbeignets met bladerdeeg zoals de banketbakkers ze maken. Lekker decadent, met friszure appel en een kern van amandelspijs. Houd je niet van amandelspijs? Gebruik dan kaneelsuiker voor in de kern.

Welke appels gebruik je het beste voor beignets?

Appelbeignets zijn zo lekker omdat er fruit in zit. Dit fruit is natuurlijk een appel. Maar welke appel gebruik je dan? Er zijn tenslotte nogal wat soorten en ze hebben niet allemaal dezelfde eigenschappen. Belangrijk bij het bakken van appelbeignets van bladerdeeg is dat de appel snel gaar en zacht wordt. Een appelbeignet hoeft namelijk maar 6 tot 8 minuten te bakken. Omdat je graag een zachte en gare appel in de beignet wilt, neem je de goudrenet voor dit recept. Die is snel gaar en heerlijk friszuur, wat de beignet minder zwaar maakt.

Maak van de resten bladerdeeg bijvoorbeeld kaasstengels

Bladerdeeg kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen

Voor het bladerdeeg kun je kiezen tussen zelf maken, plakjes kant-en-klaar uit de vriezer en koelvers bladerdeeg. Als je kant-en-klaar bladerdeeg gebruikt voor de appelbeignets, neem dan wel roomboterbladerdeeg. Die is echt veel lekkerder dan deeg dat met margarine gemaakt is. Wil je zelf je bladerdeeg maken, dan vind je hier het recept. Een recept is voldoende voor 12 beignets.

Bladerdeeg maken- Kaasstengel van bladerdeeg

Bladerdeeg maken

Om bladerdeeg te krijgen moet je het deeg, waar je mee start, toeren. Bladerdeeg maken kan op drie manieren de Hollandse-, Franse- en de snelle methode

Het je deeg over nadat je appelbeignets van bladerdeeg hebt gemaakt? Maak van de restjes dan eens kaasstengels. Duw hiervoor de resten bladerdeeg tegen elkaar en rol het opnieuw uit. Besmeer het deeg met los geklopt ei en bestrooi het royaal met geraspte kaas. Duw de kaas licht aan en snijd er repen van. Bak af in een oven van 200 graden tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

appelbeignets bladerdeeg 1
appelbeignets bladerdeeg min
appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Appelbeignets van bladerdeeg

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 recept vers bladerdeeg of 20 plakjes
  • 3-4 kleine goudrenetten
  • 100 gram amandelspijs
  • 2 theelepels kaneel
  • 300 gram kristalsuiker
  • 2-3 liter zonnebloemolie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelbeignets van bladerdeeg:

Maak het bladerdeeg en leg koel weg.

Rol het bladerdeeg uit tot 1.1/2 tot 2 mm dikte. Neem een ronde steker of glas dat royaal over de appel past ongeveer 3 cm groter dan de schijf appel. Je moet de rand namelijk goed kunnen sluiten. Steek 20 plakjes bladerdeeg uit.

Schil de appels en steek er met een appelboor het klokhuis uit. Snijd afhankelijk van de grootte de appel in 3 of 4 dikke schijven.

Verdeel de appels over de helft van de plakjes bladerdeeg.

Maak het bladerdeeg met een kwastje licht vochtig.

Meng een klein beetje kaneel met de amandelspijs en verdeel dat over de gaten in de appels. Maak ze niet te vol, anders kun je de beignets niet mooi sluiten. Gebruik je kaneelsuiker, let dan op dat je niet op de randen knoeit, je kunt ze dan niet meer zo goed dichtplakken.

Leg de rest van de plakjes deeg over de appel schijven. Druk de randen goed aan, zorg dat er zo weinig mogelijk lucht tussen zit. Zorg dat het bladerdeeg heel blijft. Zitten er gaatjes in, dan gaat het tijdens het bakken ontzettend spetteren. Steek nogmaals uit tot mooie ronde appelbeignets.

Verwarm de olie in een ruime pan tot 190 graden.

Bak de beignets met 3 of 4 gelijk afhankelijk van de ruimte in de pan. Ze moeten elkaar niet raken. Bak ze aan beide zijden 3 tot 4 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.

Leg de appelbeignets op een bord met keukenpapier om uit te lekken.

Meng de kaneel met de kristalsuiker in een diep bord. Haal hier de hete appelbeignets van bladerdeeg doorheen zodat ze een mooi suikerlaagje hebben.

Eet ze warm of koud, het kan beide. Eventueel opwarmen in de oven kan ook.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Koffiekoeken met frambozen en gele room
Gebak

Koffiekoeken met frambozen en gele room van vers croissantdeeg

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Reacties 4

  1. yda says:
    2 jaar geleden

    Haha, ja dat sloeg op die bakkers die beweren dat appelbeignets van bladerdeeg worden gemaakt…die zouden beter moeten weten. AppelFLAPPEN ja, die wel.

    Beantwoorden
  2. yda says:
    2 jaar geleden

    Wat een onzin! Bakkers hebben natuurlijk geen zin om boven een pan met olie te gaan staan bakken. AppelFLAPPEN zijn van bladerdeeg. En die naam wordt foutief ook wel eens gegeven aan appelbeignets!
    Maar het woord zegt het al: beignets!
    Beignets kunnen van alles zijn: alle soorten fruit, maar ook hartige dingen. Het zijn allemaal ingrediënten die met een beslag in olie of ander vet worden gebakken.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Die eerste zin: “wat een onzin” is dat echt nodig? Maar verder Yda zijn beignets wel degelijk in de frituur gebakken. Als je de appelflappen bedoelt hebben we het over dit recept.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegrilde entrecote van de barbecue of uit de grillpan
  • Makkelijke lasagne met andijvie uit de oven
  • Gegrilde bindsla met champignons, ui, spek & kaas
  • Zomerse fruitsalade van steenfruit; met een zalige barbecue tip
  • Wat is het verschil tussen verse melk en houdbare melk?
  • Zelfgemaakte spread van snijbonen en Rotterdamsche oude

Reacties

  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Cecile op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Redactie op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai
  • Esmeralda op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Jeanneke Lambriex op Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!