• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Appelflappen met noten | Verrassen bij de koffie

Redactie door Redactie
in Gebak
0
appelflappen met noten

Appelflappen met noten – Appelflappen kent iedereen, maar wat nou als je daar een leuke verrassing in stopt? Of je dat nu in de herfstmaanden (appelseizoen) of met de jaarwisseling doet maakt niet uit. Deze appelflappen met noten zijn een heerlijke verrassing bij de koffie of thee en ook als tussendoortje hapt iedereen graag zo’n flap weg.

Meer doen met appels

Wat maak jij van appels. Appeltaart? Lekker! We willen niet zeggen alweer appeltaart, maar we dachten het eerlijk gezegd wel. Uiteraard kun je ons ervoor wakker maken en ongezond of niet, bij een punt appeltaart hoort een stevige toef slagroom. Dus nee, we gaan niets, helemaal niets meer zeggen over appeltaart! Wat we wel wil zeggen is dat verrassen een groot onderdeel is van koken en gastvrijheid. De trots van je eigen gerecht dat net even anders is dan dat de buurvrouw of buurman het maakt. Daar gaan we eigenlijk allemaal voor. Je eigen gerechtje presenteren is cool en helemaal hip. En daar willen we zeker niet voor onderdoen. Verrassen doe je zeker met deze appel- noten flappen. Het is weer even helemaal anders. Je gasten zien de appelflappen, maar als het moment daar is om die appelflap te verorberen zijn de noten (bijna van hetzelfde seizoen) een echte verrassing. Bedenk steeds weer nieuwe verrassingen en daarom delen we deze alvast met jullie. Wie ga jij ermee verrassen?

Bewaren (niet doen, hoor)

Appelflappen zijn in een gesloten trommel in de koelkast nog enkele dagen houdbaar. Het is extra lekker om ze nog even in de oven op te warmen zodat ook de volgende dag het bladerdeeg weer heerlijk krokant is. Ow, en voor we het vergeten….. schaam je niet om ook hier een flinke toef slagroom bij te serveren. Wel even zelf kloppen, hoor!

appelflappen met noten 1
appelflappen met noten 2
appelflappen met noten

Tip: Glanzende decoratie suiker

De glanzende decoratiesuiker geeft ‘glitter’ aan al je zelfgemaakte bereidingen. Het is kristalsuiker dat zeer traag en geleidelijk aan gekookt wordt.

De doorschijnende korrels kunnen perfect tegen de warmte van de oven, daarom is deze suiker het ingrediënt bij uitstek om fruittaarten, of deze appelflappen te decoreren.

appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Appelflappen met noten

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram geschilde en in stukjes gesneden appels. (neem een ras dat jij lekker vindt)
  • 20 gram roomboter
  • 100 gram kandij- of rietsuiker
  • 100 gram gemengde noten
  • glanzend suiker voor afwerking (zie tip)
  • bladerdeeg

Bereidingswijze van dit recept

Appelflappen met noten maak je zo:

Stoof de appels zacht in de roomboter en meng de suiker door de appels. Kook en roer tot een zachte compote ontstaat. Neem de pan van het vuur en schep de grof gehakte noten erdoor.

Zet het geheel in de koelkast en laat het daar goed koud worden.

Neem ondertussen vierkante bladerdeeg plakjes van 12 × 12 cm. Bestrijk de randen met losgeklopt ei en leg een eetlepel vulling op het deeg. Vouw nu het vierkant dicht en druk de randen goed aan.

Maak in de randen ondiepe insnijdingen met een mes of druk er met een vork lijntjes in. Strijk de flap vervolgens in met losgeklopt ei en bestrooi met glanzend suiker.

Om de stoom uit de flappen te krijgen knip je ze bovenaan even in met een schaar. Bak de appelflappen met noten in een op 220 graden voorverwarmde oven ca. een half uur tot het bladerdeeg krokant en mooi gekleurd is.

Tafel lekker !!

DeelPin80VerstuurVerstuur
Redactie

Redactie

Zelf iets maken van verse ingrediënten is een betere keuze dan niets doen met bewerkte producten. Word een actieve hobbykok en ontdek het geluk van goede ingrediënten, mooie smaken en blije gezichten aan tafel. Dat is Lekker Tafelen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Koffiekoeken met frambozen en gele room
Gebak

Koffiekoeken met frambozen en gele room van vers croissantdeeg

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!