• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Inclusief tips voor de mooiste appelflappen, waar je met trots je tanden in zet

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
Appelflappen

Appelflappen – Makkelijk te maken en erg lekker. Als je appelflappen zelf maakt zet je er met trots je tanden in.

Appelflappen zijn altijd lekker en snel gemaakt

Appelgebak is altijd lekker, zeker als het gebak nog warm is. Een appeltaart maken is nog best wel een flinke klus en die moet lang in de oven, maar appelflappen zijn lekker snel gemaakt. Het leuke is dat ook kinderen ze kunnen maken.

Appelflappen zijn sneller gemaakt dan appeltaart. Kinderen kunnen dat ook!

Bladerdeeg zelf maken of toch…

Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg zelf maken, dat is echt leuk om te doen, maar best wel een tijdrovende klus. Voor het gemak kun je ook plakjes bladerdeeg uit de diepvries gebruiken, die per 10 stuks verpakt zitten. Gebruik liefst wel de variant met roomboter, want als je dan voor het gemak kiest, wil je ook voor het beste gemak gaan. Dat zorgt tenslotte voor de allerlekkerste appelflappen.

Zo gaat er de dubbele hoeveelheid appel in

Je kunt de plakjes deeg vullen met rauwe stukjes appel, lekker en helemaal goed. Je maakt dan met een appel ongeveer 6 appelflappen. Als je de stukjes appel eerst even gaar bakt in een koekenpan en alle vocht laat verdampen, kun je er maar 3 mee vullen. Dat betekent dus dat daar het dubbele aan appel in zit. Het voordeel hiervan is ook dat je plakjes bladerdeeg minder snel stuk gaan omdat de appel zachter is. Zorg er wel voor dat de appelstukjes goed koud (afgekoeld) zijn, anders wordt het een lastige klus.

Handige tips voor het maken van de mooiste appelflappen:

  • Gebruik koude plakken bladerdeeg, haal ze niet allemaal gelijk uit de koelkast, maar maak ze per twee.
  • Maak een papje van bloem en water om te gebruiken als lijm.
  • Laat de dunne laagjes plastic op de plakjes zitten tijdens het vouwen, zo blijven de plakjes beter in vorm. Haal ze er pas af als je de zijkanten goed hebt aangeduwd met een vork.
  • Maak van de kant met de groeven van de vork, de onderkant, voor mooie gave appelflappen.
  • Gebruik geen water maar leg de pakketjes direct na het verwijderen van de folie in de suiker.
  • Prik 2 kleine gaatjes in de bovenkant om scheuren of lekken te voorkomen.
  • Open de deur van de oven niet tijdens het bakken en bak ze goudbruin en goed gaar.

appelflappen maken

appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Appelflappen zelf gebakken het allerlekkerst

Porties: 10
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 pakje roomboter bladerdeeg van 10 stuks
  • 3 Jonagold of Elstar appels
  • 250 gram niet te fijne suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel bloem

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je appelflappen:

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes.

Bak de stukjes appel eventueel eerst voor en laat ze goed afkoelen. Doe 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneel bij de appels en meng door elkaar.

Maak een papje van de bloem met een klein beetje water voor de lijm.

Doe de overige suiker op een bord.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Haal steeds 2 plakjes ontdooit bladerdeeg uit de koelkast en beleg die met appel.

Bestrijk de randen met het bloempapje en vouw de pakketjes dicht. Druk de randen aan met een vork.

Haal nu pas het plastic velletje van het bladerdeeg en leg de pakketjes met de egale kant in de suiker.

Leg ze met de suikerkant naar boven op de bakplaat zodat ze elkaar net niet raken. Ze krimpen tijdens het bakken en zo kunnen ze bij een standaard maat oven allemaal op 1 bakplaat.

Maak de rest van de appelflappen. Prik met een prikker 2 kleine gaatjes in de bovenkant van de appelflappen.

Bak de appelflappen in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.  Pas op, de suiker wordt erg heet! Dus een klein beetje geduld heb je echt nodig.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin17VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

appelbeignets bladerdeeg
Gebak

Appelbeignets van bladerdeeg

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief