Bladerdeegtaartje met appel – Het is altijd tijd voor appelgebak. Vooral in de herfst en winter wordt er veel appelgebak gegeten. Appelgebak is dan ook geweldig veelzijdig en leuk om zelf te maken. Neem bijvoorbeeld de bladerdeegtaartjes met appel, die zijn heel eenvoudig te maken met een plakje bladerdeeg.
Sterk in zijn eenvoud
Dit bladerdeegtaartje met appel maak je met maar 5 ingrediënten en is absoluut niet moeilijk om te maken. Je hebt er bladerdeeg, suiker, kaneel, slagroom en natuurlijk appels voor nodig. Als je maar een paar ingrediënten gebruikt moeten die ook goed zijn. Gebruik daarom roomboterbladerdeeg en lekkere appels. Voor het bladerdeegtaartje met appel is gekozen voor Elstar appels omdat die mooi stevig blijven en weinig vocht los laten.
Gezellig samen bakken
Hoe gezellig is het om samen met vrienden, vriendinnen, kinderen of kleinkinderen af te spreken om te gaan bakken. Door een middag gezellig samen bezig te zijn komen de leukste gesprekken op gang. Met een half uurtje rommelen in de keuken maak je geweldig lekkere bladerdeegtaartjes met appel. Je bent samen creatief bezig en als er iets lekkers tegenover staat is iedereen wel bereid om hieraan mee te werken. Het is niet veel werk en in de tijd dat de taartjes in de oven zitten, ruim je samen op.
Wachten of direct smullen
Bladerdeegtaartjes met appel worden afgewerkt met slagroom. Want er is niets lekkerder dan appelgebak met slagroom. Als het gebak warm is zal die lekkere luchtige slagroom smelten. De een vind dat heerlijk, de ander vindt het zonde. Maar ook hier zijn er keuzes te maken. De eerste en misschien wel de moeilijkste is om met de slagroom te wachten tot het gebak helemaal koud is. Heb je dit geduld niet, dan zul je de smeltende slagroom voor lief moeten nemen. Als je dat niet wilt, kun je de slagroom in aparte bakjes serveren. Dit is minder mooi, maar wel effectief.
Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten
Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.
Bladerdeegtaartje met appel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg
- 3 Elstar appels
- 1 theelepel kaneel
- 2-3 eetlepels suiker
- 200 ml slagroom
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je een bladerdeegtaartje met slagroom:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de appels en snijd ze doormidden.
Verwijder het klokhuis en snijd ze op de bovenkant in zodat ze makkelijker gaar worden.
Leg 6 plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Leg midden op ieder plakje een halve appel.
Bestrooi de appel met een beetje kaneel.
Vouw twee tegenoverliggende punten naar het midden van de appel. Druk goed aan en plak ze vast met een klein beetje water.
Bestrijk de buitenkant van de bladerdeegtaartjes met een dun laagje water en bestrooi ze lichtjes met suiker.
Bak het bladerdeegtaartje met appel in een half uurtje mooi goudbruin en gaar.
Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stevig en doe die in een spuitzak.
Laat de bladerdeegtaartjes afkoelen en spuit een dot slagroom op de open gedeeltes.
Tafel lekker !!
Lekker en gemakkelijk om te maken
Het kan soms zo makkelijk zijn om iets lekkers te maken.