• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
maandag 16 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Bladerdeegtaartje met appel

Gemaakt met maar 5 ingrediënten

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0

Bladerdeegtaartje met appel – Het is altijd tijd voor appelgebak. Vooral in de herfst en winter wordt er veel appelgebak gegeten. Appelgebak is dan ook geweldig veelzijdig en leuk om zelf te maken. Neem bijvoorbeeld de bladerdeegtaartjes met appel, die zijn heel eenvoudig te maken met een plakje bladerdeeg.

Sterk in zijn eenvoud

Dit bladerdeegtaartje met appel maak je met maar 5 ingrediënten en is absoluut niet moeilijk om te maken. Je hebt er bladerdeeg, suiker, kaneel, slagroom en natuurlijk appels voor nodig. Als je maar een paar ingrediënten gebruikt moeten die ook goed zijn. Gebruik daarom roomboterbladerdeeg en lekkere appels. Voor het bladerdeegtaartje met appel is gekozen voor Elstar appels omdat die mooi stevig blijven en weinig vocht los laten.

Gezellig samen bakken

Hoe gezellig is het om samen met vrienden, vriendinnen, kinderen of kleinkinderen af te spreken om te gaan bakken. Door een middag gezellig samen bezig te zijn komen de leukste gesprekken op gang. Met een half uurtje rommelen in de keuken maak je geweldig lekkere bladerdeegtaartjes met appel. Je bent samen creatief bezig en als er iets lekkers tegenover staat is iedereen wel bereid om hieraan mee te werken. Het is niet veel werk en in de tijd dat de taartjes in de oven zitten, ruim je samen op.

Wachten of direct smullen

Bladerdeegtaartjes met appel worden afgewerkt met slagroom. Want er is niets lekkerder dan appelgebak met slagroom. Als het gebak warm is zal die lekkere luchtige slagroom smelten. De een vind dat heerlijk, de ander vindt het zonde. Maar ook hier zijn er keuzes te maken. De eerste en misschien wel de moeilijkste is om met de slagroom te wachten tot het gebak helemaal koud is. Heb je dit geduld niet, dan zul je de smeltende slagroom voor lief moeten nemen. Als je dat niet wilt, kun je de slagroom in aparte bakjes serveren. Dit is minder mooi, maar wel effectief.

appelgebak

Appelgebak; ontdek deze heerlijke recepten

Soms lekker luxe, maar meestal erg eenvoudig. In welke vorm dan ook, van huisgemaakt appelgebak smult iedereen.

Bladerdeegtaartje met appel

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg
  • 3 Elstar appels
  • 1 theelepel kaneel
  • 2-3 eetlepels suiker
  • 200 ml slagroom

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een bladerdeegtaartje met slagroom:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de appels en snijd ze doormidden.

Verwijder het klokhuis en snijd ze op de bovenkant in zodat ze makkelijker gaar worden.

Leg 6 plakjes bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Leg midden op ieder plakje een halve appel.

Bestrooi de appel met een beetje kaneel.

Vouw twee tegenoverliggende punten naar het midden van de appel. Druk goed aan en plak ze vast met een klein beetje water.

Bestrijk de buitenkant van de bladerdeegtaartjes met een dun laagje water en bestrooi ze lichtjes met suiker.

Bak het bladerdeegtaartje met appel in een half uurtje mooi goudbruin en gaar.

Klop de slagroom met 1 eetlepel suiker stevig en doe die in een spuitzak.

Laat de bladerdeegtaartjes afkoelen en spuit een dot slagroom op de open gedeeltes.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin203VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Reacties 5

  1. Myrna Mambi says:
    9 maanden geleden

    Lekker en gemakkelijk om te maken

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      9 maanden geleden

      Het kan soms zo makkelijk zijn om iets lekkers te maken.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Fruit

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)
  • Jam met minder suiker, maar met lekker veel vers fruit (in 10 minuten)
  • Aardbeien met Rotterdamsche Oude: simpel, vers en verrassend lekker
  • Watermeloen snijden is makkelijker dan je denkt
  • Gebakken schol met gepofte tomaatjes – vers en snel klaar
  • Wijn bij zomerse gerechten: lichte salades, vis en frisse pasta’s

Reacties

  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief