Een blondie met frambozen is heerlijk gebak waarin we de rijke, zoete smaak van witte chocolade en de frisse, lichtzure toets van frambozen combineren. Deze lekkernij wil je serveren bij een kopje koffie of thee en zorgt voor een gezellige, huiselijke sfeer. Met maar een paar ingrediënten maak je in een uur tijd een gebakje dat niet alleen onweerstaanbaar smaakt, maar er ook prachtig uitziet door de kleur van de frambozen.
Of je nu een ervaren bakker bent of gewoon zin hebt in een simpel, maar indrukwekkend dessert, deze blondie met frambozen is een uitstekende keuze. De smeuïge structuur, die doet denken aan de bekende brownie, maar dan zonder donkere chocolade, maakt deze blondie tot een echte favoriet. Door de toevoeging van frambozen krijgt het geheel een fruitige twist die de zoetheid van de witte chocolade perfect in balans brengt. Blondie met frambozen is zo’n recept dat je steeds weer wilt maken, omdat het eenvoudig te maken is en altijd in de smaak valt.
Blondie met frambozen en witte chocolade
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 250 gram gesmolten boter
- 400 gram witte basterdsuiker
- 370 gram bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gram frambozen
- 250 gram witte chocolade
- een snufje zout
Zo maak je een blondie met frambozen:
Bekleed een bakvorm van 25×25 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de witte chocolade in niet al te kleine stukjes en zet opzij.
Smelt de boter maar laat hem niet heet worden.
Meng de bloem, suiker en vanillesuiker.
Breek de eieren en klop ze met een snufje zout los. Meng ze met de boter en roer kort door het bloemmengsel zodat het net door elkaar zit.
Meng er nu de chocolade en ongeveer de helft van de frambozen kort doorheen.
Doe het beslag in de bakblik en strijk glad. Verdeel er de resterende frambozen overheen en duw ze er een beetje in.
Bak de blondie in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten tot ze net gaar zijn. Laat ze niet te lang bakken om de smeuïgheid die kenmerkend is voor blondies niet te verliezen.
Laat de blondie met frambozen afkoelen en snijd ze in stukken.
Tafel lekker !!
Blondie met frambozen – Een heerlijke fris zoete smaakbeleving voor bij een kopje koffie of thee. Met een blondie met frambozen en witte chocolade kun je iedereen blij maken. Met dit makkelijk te maken recept zet je binnen een uurtje iets lekkers op tafel.
De blondie is het zusje van de brownie
De brownie kent iedereen als een heerlijke, smeuïge, donkere chocolade cake. Dan denk je al gauw dat de blondie een variant op dit recept is, maar dan gemaakt met witte chocolade. Al snuffelend door verschillende recepten kom je tot de conclusie dat dit lang niet altijd het geval is. Er wordt meer verwezen naar de specifieke structuur van de cake, dan naar de aanwezigheid van witte chocolade. Veel mensen zijn echter van mening dat er witte chocolade in een blondie hoort te zitten, dus de variant die je hier vindt, is een recept van een blondie met frambozen en witte chocolade.
Blondie met frambozen en witte chocolade
De zomer is de tijd van lekker veel soorten vers fruit. En als er dan zoveel zacht fruit is moet je daar ook van genieten. Dan is een blondie met frambozen een logisch gevolg. De combinatie van de friszure frambozen met de zoetheid van witte chocolade is fantastisch. Al tijdens het bakken komen de heerlijke geuren je tegemoet. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je met restjes blijft zitten want iedereen zal genieten van de blondie met frambozen. Je zult ze snel opnieuw moeten maken!
Een recept met weinig werk en een groots resultaat
Blondies maken is een fluitje van een cent. Doe de boter in een pan en laat die smelten. Meng de droge ingrediënten in een kom en doe de natte ingrediënten in een andere kom. Voeg dan de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. De frambozen kun je natuurlijk het beste vers nemen, maar als je nog een voorraadje hebt liggen in de diepvries, kan dat ook. Gebruik ze dan wel bevroren omdat ze anders helemaal uit elkaar zullen vallen en het een roze brij wordt in plaats van een blondie met frambozen en witte chocolade.
Maak de blondie met frambozen in een rechthoekig bakblik
Blondies en brownies bak je in een rechthoekig bakblik en snijd je daarna in vierkanten of rechthoeken. Het blik voor dit recept moet ongeveer 25 x 25 cm zijn. Iets kleiner kan ook, groter liever niet. Als je geen vierkant bakblik hebt, kun je een springvorm van ongeveer 28 cm gebruiken om de blondie met frambozen en witte chocolade te maken.
Zo serveer je de blondie met frambozen prachtig
Een blondie met frambozen verdient een mooie presentatie. Snijd de blondie in gelijke vierkanten en bestrooi licht met poedersuiker voor een elegante uitstraling. Je kunt ze serveren met een bolletje vanille-ijs of een lepel slagroom voor een extra feestelijk dessert. Serveer er een kopje koffie of een glas mousserende wijn bij voor een verfijnde high-tea of feestelijke gelegenheid. Voor een zomerse touch kun je extra verse frambozen en muntblaadjes op het bord leggen.
Blondie bewaren en invriezen
Je kunt een blondie met frambozen gemakkelijk een paar dagen bewaren in een luchtdichte trommel op kamertemperatuur. Wil je ze langer bewaren? Verpak de stukken blondie dan afzonderlijk in plasticfolie en vries ze tot drie maanden in. Laat ze op kamertemperatuur ontdooien en verwarm kort in de oven voor een net gebakken smaak en textuur.
Variaties en dieetvriendelijke opties
Met dit basisrecept kun je eindeloos variëren. Voeg bijvoorbeeld gehakte noten toe voor extra bite of vervang de frambozen door blauwe bessen of stukjes appel voor een andere smaakbeleving. Voor een glutenvrije variant gebruik je glutenvrije bloem, en lactosevrije boter en chocolade maken het recept geschikt voor mensen met lactose-intolerantie. Zo blijft een blondie met frambozen voor iedereen een heerlijke traktatie.
Restjes creatief gebruiken
Mocht er toch iets overblijven van je blondie met frambozen, dan kun je de restjes creatief verwerken. Verkruimel ze en gebruik als topping voor yoghurt of ijs, of maak er truffels van door de kruimels te mengen met roomkaas en door gesmolten chocolade te halen. Zo gooi je niets weg en heb je altijd een lekkere snack bij de hand.
Gebruik vers van het seizoen voor jouw blondie
Hoewel frambozen ideaal zijn voor een zomerse blondie, kun je dit recept eenvoudig aanpassen aan het seizoen. In de lente kun je aardbeien of rabarber gebruiken, in de herfst bramen of peren, en in de winter stukjes gedroogde abrikoos of cranberries. Op die manier kun je het hele jaar door genieten van een blondie met fruit, aangepast aan wat er op dat moment vers verkrijgbaar is.
Blondie met frambozen en witte chocolade
Ingrediënten voor dit recept
- 4 eieren
- 250 gram gesmolten boter
- 400 gram witte basterdsuiker
- 370 gram bloem
- 2 zakjes vanillesuiker
- 250 gram frambozen
- 250 gram witte chocolade
- een snufje zout
Bereidingswijze van dit recept
Bekleed een bakvorm van 25×25 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijd de witte chocolade in niet al te kleine stukjes en zet opzij.
Smelt de boter maar laat hem niet heet worden.
Meng de bloem, suiker en vanillesuiker.
Breek de eieren en klop ze met een snufje zout los. Meng ze met de boter en roer kort door het bloemmengsel zodat het net door elkaar zit.
Meng er nu de chocolade en ongeveer de helft van de frambozen kort doorheen.
Doe het beslag in de bakblik en strijk glad. Verdeel er de resterende frambozen overheen en duw ze er een beetje in.
Bak de blondie in het midden van de oven in ongeveer 30-35 minuten tot ze net gaar zijn. Laat ze niet te lang bakken om de smeuïgheid die kenmerkend is voor blondies niet te verliezen.
Laat de blondie met frambozen afkoelen en snijd ze in stukken.
Tafel lekker !!
