• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Brownie met salted caramel – Huisgemaakt

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
brownie met salted caramel

Brownie met salted caramel – Als er ergens veel recepten van zijn is het wel van de brownie. Zoet, donker, puur of romig. Met een krokant korstje, lekker luchtig of heerlijk klef. Het is erg moeilijk kiezen tussen al die soorten. Nu ben ik zelf een liefhebber van caramel en het liefst met een klein beetje grof zeezout erdoor. Dat in een donkere pure kleffe brownie waar niet te veel suiker in zit, gemaakt met 70 % pure chocolade leek me wel heel erg lekker. En ja ik weet het calorieën zitten er genoeg in. Maar liever een klein stukje waar je heerlijk van geniet dan een grote homp waar je je aan tegen eet. Iemand vertelde me eens dit: Een gebakje is het lekkerst als het zo groot is, dat als het op is je zin hebt in een tweede en het niet krijgt. Oké toegegeven, het vergt wel enige zelfbeheersing als je een hele schaal vol gebakken hebt. Dus nodig gelijk maar veel mensen uit, doe de overige in de vriezer of deel ze uit, maar maak deze brownie’s zeker een keertje.

De caramel

De caramel voor deze bownie’s is een dulce de leche omdat deze lekker romig is en wat dikker blijft tijdens het bakken. Neem hiervoor een blikje gecondenseerde melk, deze vind je meestal bij de koffiemelk of de houdbare slagroom in het rek bij de meeste supermarkten. Zet deze in een pan met water zo dat het blikje helemaal onder water staat. Breng dit tegen de kook aan en houdt dit ongeveer 2,5 uur tegen de kook aan. Indien er te veel water verdampt wat extra water toevoegen. Schud na 2,5 uur het water af en haal het blikje voorzichtig uit de pan, laat dit afkoelen. Het makkelijkste is om dit ruim van tevoren te maken.

Brownie met salted caramel

  • 225 gram boter
  • 115 gram chocolade 70%
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 250 gram suiker
  • snufje zout
  • 125 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 25 gram cacao
  • 1 blikje dulce de leche
  • snufje grof zeezout

Bekleed een vierkante vorm van 20 cm geheel met bakpapier.

Smelt de chocolade met de boter au bain marie en laat dit enigszins afkoelen. Zeef de bloem met de cacao en de bakpoeder. Klop de eieren met de dooier, de suiker en het snufje zout luchtig en wit. Spatel er nu voorzichtig het boter chocolade mengsel door. Als dit er egaal doorheen zit spatel je er het bloemmengsel door. Schud nu alles in de beklede bakvorm en verdeel gelijkmatig over de vorm. Doe de caramel in een kommetje en roer deze even goed door, voeg er op het laatst een heel klein beetje grof zeezout aan toe. Verdeel de caramel in strepen over het chocolade beslag en trek er een beetje met een lepel doorheen zodat de caramel rommelig door het beslag zit. Let wel op dat de caramel bovenin het beslag blijft want hij zakt nog tijdens het bakken. Zet op zij en verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Als de oven warm is de brownie in ongeveer 30 minuten bakken.

Als je van drogere brownies houdt kun je deze 5 tot 10 min langer laten bakken. Laat volledig afkoelen in de vorm. Snijd de brownie als deze is afgekoeld met een scherp mes in de lengte en breedte in 4 stukken van 5×5 cm. Bewaar de brownie met salted caramel op kamertemperatuur liefst in een diepvriesdoosje of onder de huishoudfolie.

Tags: BrowniesChocolade
DeelPin9VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Reacties 1

  1. JvM says:
    11 jaar geleden

    Lijkt me erg lekker, maar hoeveel suiker moet erbij?

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief