• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
vrijdag 13 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Brownie met witte chocolade stukken

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
Brownie met witte chocolade

Brownie met witte chocolade stukken – Deze brownie is hier thuis de favoriet. Donker en smeuïg met heerlijke stukken witte chocolade erin.

De chocolade

Neem voor brownie’s een goed pure chocolade, liefst die van 70% .  Neem geen melkchocolade of van goedkope chocolade, hiermee bereik je niet het gewenste resultaat. In veel recepten wordt behalve chocolade ook cacaopoeder gebruikt, dit recept bevat alleen gesmolten chocolade wat het rijk en vol van smaak maakt. De espresso poeder is voor een extra beetje pit wat weer erg lekker is in combinatie met de witte chocolade vulling. Snij de witte chocolade in grove stukken, ik had calletjes [of choco drops] genomen omdat ik deze toevallig in huis had maar met grovere stukken is toch echt lekkerder.

Het bakken

We zijn geneigd brownie’s gauw te gaar te bakken waardoor deze dan erg droog worden.  Een brownie moet een beetje klef zijn dan is deze het lekkerste, al is ook dat natuurlijk een kwestie van smaak. De truc met de saté prikker gaat dus niet op bij deze brownie’s, of je moet meer van een kruimelige brownie houden dan mogen ze wat langer in de oven.

Brownie met witte chocolade stukken

Brownie met witte chocoladeGebak: recept voor zo’n 12 tot 16 brownie’s

  • 240 gram boter
  • 225 gram puur chocolade
  • 1 theelepel espressopoeder
  • 4 eieren
  • 150 gram suiker
  • 130 gram bruine basterd suiker
  • 2 theelepels vanillesuiker
  • 1 theelepel zout
  • 130 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 200 gram witte chocolade in grove stukken.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smeer een bakvorm van ongeveer 20 x 30 cm in met boter en bekleed deze met bakpapier. Smelt de boter met de chocolade en de espressopoeder au bain marie en zet opzij. Klop de eieren met de suikers en het zout luchtig. Zeef de bloem met de bakpoeder. Schep de boter kort door het eimengsel en daarna de bloem. Doe dit zo kort mogelijk om zoveel mogelijk lucht erin te houden. Schep als laatste de witte chocolade stukken erdoor en doe het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de brownie’s in ongeveer een half uur net gaar. Laat de brownie’s volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt en in stukken snijd. Tenminste als je zo lang kunt wachten.

Tags: Chocolade
DeelPin100VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Honingkip uit de airfryer met frisse salade en oude kaas
  • Maak zelf een frisse pinacolada mocktail met verse ananas
  • Krokante courgettefrietjes zelf maken
  • Watermeloen met crème van feta; snel klaar en feestelijk
  • Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Asperges met ham en kaas uit de oven; makkelijk en vers

Reacties

  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Ceunen Martine op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Yvonne op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Redactie op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit
  • Miny Krijgsman op Zachte citroencake met ricotta en vers zomerfruit

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief