Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken – Deze chocoladerol gooit ongetwijfeld hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens goed naar het ingrediëntenlijstje. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat. Haal de banketbakker in jezelf naar boven en serveer deze drie dubbele chocoladerol eens bij de koffie. Tenslotte is iedereen dol op chocolade. Serveer bij de koffie, de thee, warme chocolademelk, of zelfs als dessert met wat vers fruit van het seizoen.
Slagroom
Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.
Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken
3 eidooiers
- 3 eiwitten
- 75 gram suiker
- 70 gram bloem
- 20 gram cacao
- 300 gram witte chocolade
- 300 gram slagroom
- 100 gram pure chocolade
Verwarm 100 gr slagroom en los hier 300 gr witte chocolade in kleine stukjes in op. Dit gaat het fijnste au bain-marie * , Zet dit aan de kant zodat het af kan koelen. Verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat [ongeveer 30×36 cm] met bakpapier.
au bain-marie: een au bain-marie kun je maken door een pannetje te vullen met een klein laagje water en hier een ander liefst rvs schaaltje in te hangen, dit schaaltje moet iets groter zijn dan je pannetje en de bodem mag t water niet raken. Dit pannetje verwarm je tot het water bijna kookt, zo verwarmt de stoom je schaaltje en heb je minder kans op aanbranden.
Klop je eiwitten met de helft van de suiker stijf, let er wel op dat je gereedschap vetvrij is anders lukt dit niet. Klop je eidooiers met de rest van de suiker zo luchtig mogelijk, bijna wit.
Zeef de bloem met de cacao. Spatel het eiwit bij de dooiers en meng dit voorzichtig , voeg dan de bloem toe en spatel dit er ook voorzichtig onder zonder te veel lucht te verliezen. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over je bakpapier en bak dit 8 min in een hete oven.
Zodra je biscuitplak enigszins is afgekoeld leg je er een ander bakpapiertje op en keert met behulp van het bakpapier je biscuitplak.
Klop de slagroom tot bijna stijf en spatel er je afgekoelde maar niet ijskoude chocolade mengsel doorheen. Als deze nog erg slap is zet het dan een uurtje in de koelkast
Haal je bakpapier van de onderkant. Smeer 2/3 van je chocolade mousse over je biscuitplak en laat onderaan een rand vrij. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne schilfertjes rechtstreeks over je chocolade mousse. Rol de plak voorzichtig op en bestrijk de buitenkant grof met je overgebleven mousse. Schaaf hier ook nog wat schilfertjes overheen en snijd de zijkanten netjes af.
Laar dit een paar uurtjes opstijven in de koelkast.