• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zaterdag 19 juli 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
chocoladerol

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken – Deze chocoladerol gooit ongetwijfeld hoge ogen bij de buuf die op de koffie komt. Kijk eens goed naar het ingrediëntenlijstje. Zo simpel, en met zo’n groots resultaat. Haal de banketbakker in jezelf naar boven en serveer deze drie dubbele chocoladerol eens bij de koffie. Tenslotte is iedereen dol op chocolade. Serveer bij de koffie, de thee, warme chocolademelk, of zelfs als dessert met wat vers fruit van het seizoen.

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Eenvoudig een heerlijke chocoladerol maken

  • 20131203_205116-2-613x4603 eidooiers
  • 3 eiwitten
  • 75 gram suiker
  • 70 gram bloem
  • 20 gram cacao
  • 300 gram witte chocolade
  • 300 gram slagroom
  • 100 gram pure chocolade

Verwarm 100 gr slagroom en los hier 300 gr witte chocolade in kleine stukjes in op. Dit gaat het fijnste au bain-marie * , Zet dit aan de kant zodat het af kan koelen. Verwarm je oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat [ongeveer 30×36 cm] met bakpapier.

au bain-marie: een au bain-marie kun je maken door een pannetje te vullen met een klein laagje water en hier een ander liefst rvs schaaltje in te hangen, dit schaaltje moet iets groter zijn dan je pannetje en de bodem mag t water niet raken. Dit pannetje verwarm je tot het water bijna kookt, zo verwarmt de stoom je schaaltje en heb je minder kans op aanbranden.

Klop je eiwitten met de helft van de suiker stijf, let er wel op dat je gereedschap vetvrij is anders lukt dit niet. Klop je eidooiers met de rest van de suiker zo luchtig mogelijk, bijna wit.

Zeef de bloem met de cacao. Spatel het eiwit bij de dooiers en meng dit voorzichtig , voeg dan de bloem toe en spatel dit er ook voorzichtig onder zonder te veel lucht te verliezen. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over je bakpapier en bak dit 8 min in een hete oven.

Zodra je biscuitplak enigszins is afgekoeld leg je er een ander bakpapiertje op en keert met behulp van het bakpapier je biscuitplak.

Klop de slagroom tot bijna stijf en spatel er je afgekoelde maar niet ijskoude chocolade mengsel doorheen. Als deze nog erg slap is zet het dan een uurtje in de koelkast

Haal je bakpapier van de onderkant. Smeer 2/3 van je chocolade mousse over je biscuitplak en laat onderaan een rand vrij. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf dunne schilfertjes rechtstreeks over je chocolade mousse. Rol de plak voorzichtig op en bestrijk de buitenkant grof met je overgebleven mousse. Schaaf hier ook nog wat schilfertjes overheen en snijd de zijkanten netjes af.

Laar dit een paar uurtjes opstijven in de koelkast.

DeelPin13VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Koffiekoeken met frambozen en gele room
Gebak

Koffiekoeken met frambozen en gele room van vers croissantdeeg

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse schelvis met gestoofde paprika en cajunkruiden
  • Runderribstuk; slowcooking op de barbecue
  • Op de huid gebakken dorade met spaghetti van courgette en wortel
  • Prikkertjes met meloen, ham en mozzarella
  • Lamsbiefstuk met kruidenboter; dat is smaak op tafel
  • Fruitsalade van meloen in een limoncello dressing

Reacties

  • Erik op Pitabroodjes of shoarmabroodjes; zo maak je ze zelf
  • Redactie op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Janny Hildenbrant op Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen
  • Redactie op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Eric op Stoofpotje met lam, aardpeer en ras el hanout
  • Redactie op De echte Duitse Currywurst (TOPSNACK)

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

cropped-pruimen-opal.jpg

Verse Hollandse Pruimen

Ciabatta met geitenkaas en perziken

Verleidelijk Vers Vegetarisch

10 keer VERS in 15 minuten

10 keer VERS in 15 minuten

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!