Eierkoeken met kwark en banaan – Met een paar eenvoudig te maken eierkoeken, een beetje verse zuivel en wat fruit maak je in een handomdraai een lekker gebakje. Het mooie is dat je je niet schuldig hoeft te voelen bij dat gebakje. Je kunt het zelfs als een luxe ontbijtje maken als je trek hebt in iets anders dan standaard kwark met fruit.
Supermakkelijk zelf eierkoeken maken
Eierkoeken, je houdt ervan of je vindt het maar niets. De exemplaren in de winkel verschillen enorm in smaak en kwaliteit, maar wist je dat je heel makkelijk zelf eierkoeken kunt maken? Met een paar verse eitjes maak je heerlijke eierkoeken waar die uit de supermarkt bij verbleken.
Het recept vind je onder aan dit artikel. Het is een recept voor ongeveer 24 kleinere koeken, maar daar hoef je echt niet allemaal eierkoeken met kwark en banaan van te maken.
De kans dat je met die koeken blijft zitten is maar klein. Je eet er makkelijk zo een paar van weg, zo licht en luchtig zijn ze. Heb je er toch over of wil je ze bewaren? Bewaar ze dan in een plastic zakje of trommeltje in de diepvries. Ontdooien is niet nodig, want voor je ze op een bordje kunt leggen zijn ze al zacht.
Gevulde eierkoeken met kwark en banaan
Als je eenmaal begint met het vullen van eierkoeken krijg je steeds meer ideeën. Een lekkere en gezonde variant van die vele ideeën zijn de eierkoeken met kwark en banaan. Met een paar handelingen maak je van een eierkoek, verse zuivel en vers fruit iets heel lekkers.
Door de helft van de banaan door de kwark te prakken is suiker toevoegen echt niet nodig. De banaan, zeker als die een beetje rijp is, zorgt voor de nodige zoetheid. En de plakjes banaan zorgen ook voor een beetje extra bite.
Eierkoeken pimpen kan iedereen!
Pimp de eierkoek
Een eierkoek met kwark en banaan kun je dus heel makkelijk en snel maken. Je hebt er alleen maar eierkoeken, bananen en kwark voor nodig. Wil je er graag een feestje van maken dan staan hieronder een paar lekkere suggesties.
- Voeg stukjes chocolade of hagelslag toe.
- Hak een paar noten grof en strooi die over de vulling voor een extra bite.
- Druppel een beetje honing over de banaan als je van zoet houdt.
- Meng een snufje kaneel door het kwarkmengsel.
Je ziet, je hoeft echt geen keukenwonder te zijn om een eierkoek met kwark en banaan te pimpen. Iedereen kan het!
Ontbijt en lunch met banaan; fruitig, lekker & verantwoord
Ga je voor simpel en snel of voor iets meer werk? Ontbijt en lunch met banaan kan met een klein beetje moeite een feest op tafel worden.
Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel
Vooral gegeten als ontbijt vanwege de vele eiwitten, maar ook in gebak en nagerechten is kwark een veel gebruikt zuivelproduct.
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Eierkoeken met kwark en banaan
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 2 eieren
- 1 eidooier
- 175 gram suiker
- rasp van 1 citroen
- 200 gram bloem
- 50 gram maizena
- 1 theelepel backing soda
- 100 ml melk
- een snuf zout
- 2-3 bananen
- 250 ml kwark
- poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eierkoeken met kwark en banaan:
Maak eerst de eierkoeken:
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Leg 3 stukken bakpapier klaar zo groot al je bakplaat.
Zeef de bloem met de maizena en de backing soda.
Klop de eieren met de dooier, de suiker en een snuf zout dik en luchtig.
Was de citroen en rasp de schil met een fijne rasp boven het eimengsel.
Schep het gezeefde bloemmengsel er luchtig doorheen.
Spatel als laatste de melk door het beslag. Probeer zoveel mogelijk lucht in het beslag te houden.
Schenk het dik vloeibare beslag in een spuitzak of stevige diepvrieszak of gebruik een grote lepel.
Verdeel op ieder stuk bakpapier 8 porties beslag. Houd er rekening mee dat het beslag behoorlijk uitloopt.
Schuif een vel met eierkoeken op een bakplaat en bak de eierkoeken in 8-9 minuten goudbruin en gaar.
Bak zo ook de andere 2 vellen met koeken.
Laat de eierkoeken helemaal afkoelen voor je ze voorzichtig van het bakpapier afhaalt.
De eierkoeken vullen:
Prak de helft van de banaan grof.
Meng de geprakte banaan door de kwark.
Leg 4 eierkoeken ondersteboven op bordjes.
Verdeel het kwarkmengsel over de eierkoeken.
Snijd de rest van de banaan in plakjes en verdeel die over de kwark.
Leg een tweede eierkoek op de eierkoeken met kwark en banaan en bestrooi ze met poedersuiker.
Serveer direct en geniet.
Tafel lekker !!