Lekker Tafelen
vrijdag 16 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
Koffiebroodje met vers fruit

Krakelingen met vers fruit

Heerlijk koffiebroodje, een krakeling met vers fruit – Heb je ze wel eens zien liggen bij de bakker? Van die heerlijk knapperige krakelingen met lekker vers fruit erop? Ze zijn moeilijk te weerstaan met hun vrolijke kleuren. Het is echt een lust voor het oog met dat verse fruit erop. Als er in het seizoen volop vers zomerfruit is is het superleuk om ze eens zelf te maken. In dit artikel vind je een recept om dat eens te doen. En daarna kun je je collega’s of je gasten een geweldig lekkere traktatie voorzetten.

Vers fruit van het seizoen

Je kunt de koffiebroodjes maken met elk soort vers fruit dat jij lekker vindt. Maar je gaat natuurlijk wel voor fruit dat in het seizoen is. Want dat is gewoon het lekkerst. En als je dan ook nog voor lokaal geteeld fruit gaat, maak je het recept helemaal duurzaam. Kies voor fruit dat verschillende kleuren heeft, dat geeft de koffiebroodjes een nog feestelijker uitstraling.

Koffiebroodje van getoerd, gerezen deeg

De koffiebroodjes of krakelingen zijn gemaakt van getoerd, gerezen deeg, beter bekend als croissantdeeg. Als je lekker een middagje therapeutisch wil bakken is het leuk om dit deeg zelf vers te maken. Het is even wat werk maar de smaak echt veel lekkerder. Ben je een makkelijke bakker of heb je even niet zoveel tijd dan kun je ook een blikje croissantdeeg nemen om de koffiebroodjes te maken, net zo makkelijk. Negeer dan wel de stippellijntjes die de fabrikant al in het deeg heeft geperst.

Een recept dat is opgebouwd uit meerdere recepten

Voor dit koffiebroodje met vers fruit heb je meer dan een recept nodig. Dat lijkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. De koffiebroodjes zijn makkelijk te maken. Zoals al aangegeven kun je het recept voor het deeg vervangen door croissantdeeg uit een blikje. Dat is gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt. De banketbakkersroom is heerlijk om even zelf te maken en als het gaat om fruit kun je eindeloos variëren. Ga vooral voor jouw eigen favo’s.

Banketbakkersroom
Recepten

Banketbakkersroom; een heerlijke basis voor veel recepten

Er zijn heel veel redenen te bedenken om zelf banketbakkersroom te maken, de belangrijkste is dat het echt heel erg lekker is.

croissantdeeg
Kookschool

Getoerd, gerezen deeg ook wel bekend als croissantdeeg

Croissantdeeg zegt iedereen wat. We noemen dit ook getoerd, gerezen deeg. In feite (door de gist) een luchtige variant op het gangbare bladerdeeg.

Fruit

Fruit

Wat zijn nu de seizoenen van vers fruit, en waar moet je op letten als je fruit koopt? Je vindt op deze pagina veel recepten & inspiratie

vruchtenkrakeling (1)

Koffiebroodje met banketbakkersroom en vers fruit

Porties: 12 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1/2 recept getoerd gerezen deeg/croissantdeeg
  • 1 recept banketbakkersroom
  • Vers fruit naar keuze
  • 3 eetlepels abrikozenjam (optioneel)

Bereidingswijze van dit recept

Het koffiebroodje met vers fruit maak je zo:

Maak het getoerd gerezen deeg.

Maak voor het koffiebroodje ook eenmaal het recept van de banketbakkersroom en laat die afkoelen. Een gedeelte ervan wordt in de koffiebroodjes meegebakken en een gedeelte ervan wordt er na het bakken op gespoten.

Rol het deeg voor het koffiebroodje uit tot een lap van ongeveer 25 cm lang en 1 cm dik. Snijd hiervan stroken van 1,5 cm breed. Leg op ieder uiteinde van een strook je handen en rol het deeg in tegengestelde richting zodat je een wokkel effect krijgt. Leg de opgerolde strook in een krakeling vorm en druk licht aan zodat het deeg niet loslaat. Leg ze met voldoende tussen ruimte op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Doe in iedere holte een lepel banketbakkersroom, en laat de broodjes een half uur rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.

Als de koffiebroodjes zijn afgekoeld spuit je op de al gebakken banketbakkersroom nog een beetje verse banketbakkersroom, dit is voor de smaak, maar ook omdat de vruchten dan beter op de plek blijven liggen.

Nu kun je het koffiebroodje met fruit naar keuze beleggen. Je kunt er voor kiezen om het fruit te abricoteren. Neem hiervoor dan 3 eetlepels abrikozenjam die je verdunt met 2 eetlepels water. Kook dit even in. Strijk dan voorzichtig wat van de jam met een kwastje op het fruit. Het koffiebroodje zal hier mooi van gaan glanzen en de smaak zal zoeter zijn.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin7TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude
  • Vers fruit op een spies met marshmallows; in 5 minuten klaar
  • Nieuw: zoutmolen van Peugeot waarmee je tot drie keer minder zout gebruikt
  • Lunchsalade met asperge en gepocheerd ei
  • Kaaskletskoppen van oude kaas: hartig en vers uit de oven
  • Wraps met gegrilde groenten en mozzarella
  • Lunchsalade met gebakken ei, spek en oude kaas met een caesar dressing
  • Schnitzel spektakel; echt goede schnitzel recepten

Reacties

  • Redactie op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Tessa op Voorjaarssalade met krieltjes en asperges
  • Redactie op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Almeerder op Eieren koken; altijd het perfecte resultaat
  • Redactie op Rabarbertaart met schuim
  • Karin op Rabarbertaart met schuim

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!