• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Karamel noten tartelletjes

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
karamel noten tartelletjes

Karamel noten tartelletjes – Zoete mini taartjes met noten en karamel in een bros bodempje.

Noten en karamel wie houdt daar nu niet van? En het liefst nog een klein beetje zout erover mmm. Wanneer ik deze taartjes heb staan vind ik het altijd erg moeilijk om ervan af te blijven, en ik niet alleen want de hoeveelheid taartjes slonk al voordat de high tea begonnen was. Heb ze maar gauw weg gezet voordat ik weer opnieuw kon beginnen.

Karamel noten tartelletjes

karamel noten tartelletjesVoor 12 stuks

De bodem

  • 115 gram bloem
  • 75 gram boter
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • ½ eierdooier
  • 1 eetlepel sterke koffie

Meng de poedersuiker door de bloem en meng er de in stukken gesneden boter doorheen totdat het een kruimelig geheel wordt. Voeg dan de dooier en de koffie toe en kneed kort door. Wikkel het in huishoudfolie en leg minimaal een uur koud weg. Vet een cupcakevorm in met boter en knip rondjes uit bakpapier ter grootte van de bodem. Leg deze erin om later de tartelletjes makkelijk eruit te kunnen halen. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot ongeveer 3 mm dikte. Neem een glas waarvan de diameter 2 cm groter is dan de bodem van je vorm. Snij daarmee cirkels uit en leg deze in de vorm. Druk de zijkanten aan.

De vulling

  • 100 gram gemengde noten
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel water
  • 25 gram boter
  • 75 gram slagroom

Rooster de notenkort in een droge koekenpan en hak deze in stukken. Doe het water en de suiker in een pan en verwarm deze tot de suiker mooi bruin verkleurd is. Ga hier niet in roeren want dan krijg je kristallen. Blijf erbij want te donkere karamel kun je weggooien deze smaakt erg bitter. Wanneer de karamel een mooie kleur heeft doe je de boter erbij. Roer deze erdoorheen met een siliconen of houten spatel. Wanneer de boter opgelost is kunnen de noten erin. Roer door en voeg de slagroom toe pas hierbij op want dit kan behoorlijk bruisen. Roer tot de karamel goed verdeeld is met de noten. Laat afkoelen tot lauw.

Schep in ieder vormpje een lepeltje karamel maar maak de vormpjes absoluut niet te vol. Deze gaan in de oven nogal bubbelen en willen er dan graag overheen gaan, wat als gevolg heeft dat je de tartelletjes niet goed uit de vorm kunt krijgen. Bak de tartelletjes ongeveer 15 minuten in een oven van 180 graden. Laat 10 minuten staan en haal de tartelletjes dan uit de vorm. Dit gaat het beste met een spateltje. Let op karamel is zeer heet!! Laat ze afkoelen op een rooster.

Tafel lekker!

Tags: KaramelNoten
DeelPin1VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!