Luxe koffiekoeken met frambozen en gele room– Ben je toe aan een echt luxe moment bij de koffie? Koffiekoeken met frambozen zijn de uitkomst.
Koffiekoeken met verse frambozen en gele room
Soms zijn er van die momenten dat er verwend mag worden, heb je iets goed te maken? Is het Moederdag? Of misschien wil je gewoon even gezellig bijkletsen met iemand met iets echt lekkers bij de koffie of thee. De koffiekoeken met frambozen zijn van croissantdeeg en dus lekker luchtig. In combinatie met zelfgekookte gele room en van die heerlijke verse frambozen heb je echt lekker gebak waar je je vingers bijna bij opeet.
Maak het croissantdeeg zelf of ga voor gemak
Als je tijd hebt, is het leuk om zelf croissantdeeg te maken. Doe dit niet zomaar tussendoor, je moet er echt wel de tijd voor nemen. Hoe je dat doet, vind je in het artikel roomboter croissants zelf maken. Maar soms heb je er de tijd niet voor om zelf het deeg te maken of je hebt er simpelweg even helemaal geen zin in, maar je wil wel van die lekkere koffiekoeken. Koop dan een blik of een rol croissantdeeg en sla het maken van het deeg en het steeds weer uitrollen van dat deeg over. Bij het gebruik van kant-en-klaar bladerdeeg duw je de eventuele stippellijntjes van de rol bladerdeeg een beetje weg en snijd er vierkanten van. De maat is niet heel belangrijk, zolang ze maar wel allemaal dezelfde afmeting hebben.
Gele room de echt de lekkerste
De koffiekoeken verdienen de lekkerste gele room! Hoe je die maakt, vind je in het artikel over vanillepudding. Maak de vanillepudding van een halve liter melk, dan heb je meer dan genoeg. Denk er wel aan om de gele room te maken voor je de koffiekoeken gaat maken, dan is die afgekoeld als de koffiekoeken ook afgekoeld zijn, zodat je ze ook direct af kan werken.
De frambozen maken de koffiekoeken met gele room lekker luxe
Frambozen zijn heel kwetsbaar, ze vallen niet voor niets onder het zacht fruit. Beleg de koffiekoeken met gele room dan ook met zorg, zodat je na een uur ook nog mooie en lekkere koffiekoeken hebt. Je wilt geen koffiekoek met frambozenjam, alhoewel dat ook lekker kan zijn, maar bij dit recept wil je prachtige verse, onbeschadigde frambozen.
Frambozen; heerlijke recepten & nuttige tips
Er zijn meer dan genoeg reden om vaker frambozen te eten. Hier vind je die reden + de recepten om de frambozen ook echt te gaan gebruiken.
Koffiekoeken met frambozen en gele room
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1/3 recept croissantdeeg of een rol kant-en-klaar deeg uit de koeling
- een half recept vanillepudding
- 200 gram frambozen
- poedersuiker
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je koffiekoeken met frambozen en gele room:
Maak als eerste het croissantdeeg als je dat zelf wil maken. Volg dan het recept op onze website.
Maak de gele room volgens het recept voor vanillepudding (op onze website) van 500 ml melk.
Rol 1/3 van het croissantdeeg uit tot een lap van ongeveer 12 × 36 cm en snijd er 6 vierkanten van. Als je deeg uit blik hebt rol je dit uit. Duw de stippellijntjes dicht en snijd er 6 vierkanten van. Leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier en vouw de hoeken naar het midden (zie de foto in de begeleidende tekst) en duw ze goed vast.
Bak de koffiekoeken in een oven van 200 graden in ongeveer 15-20 minuten bruin en gaar. Laat ze afkoelen.
Roer de vanillepudding kort door en schep op iedere koek een flinke lepel. Beleg royaal met verse frambozen en bestrooi ze met poedersuiker.
Tip: maak het hele recept voor croissantdeeg en snijd af wat je nodig hebt. Bewaar de rest van het deeg in plastic in de diepvries en laat het een andere keer in de koelkast ontdooien.
Tafel lekker !!