• Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
maandag 10 november 2025
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Peren op bladerdeeg; 5 ingrediënten en 20 minuten werk

Hiermee serveer je snel een lekkere traktatie bij de koffie

0
Peren op bladerdeeg

Peren op bladerdeeg zijn kleine gebakjes die er indrukwekkend uitzien maar eenvoudig te maken zijn. Je hebt slechts bladerdeeg, peren, suiker, kaneel en een beetje abrikozenjam nodig. Door het deeg in de vorm van de peer te snijden en te versieren met blaadjes van restjes deeg, oogt het ambachtelijk en feestelijk. Tijdens het bakken wordt het bladerdeeg goudbruin en knapperig, terwijl de peren zacht en zoet worden. De geur van kaneel maakt dit een ideaal gebakje voor de herfst.

Na het bakken bestrijk je de peren met warme abrikozenjam, waardoor ze mooi glanzen en extra smaak krijgen. Het resultaat is een krokant en sappig gebakje dat perfect past bij een kop koffie of als eenvoudig dessert. Serveer de peren op bladerdeeg het liefst lauwwarm, eventueel met een lepel slagroom of een bolletje vanille-ijs. Zo geniet je van een heerlijk contrast tussen warm fruit en luchtig deeg — een gebakje dat snel klaar is, maar eruitziet alsof je er uren aan hebt gewerkt.

Niveau

Makkelijk

Dieet

Vegetarisch

Kooktechniek

OvenBakken

Kooktijd

30-60 minuten

Verse ingrediënten

Peren

Peren op bladerdeeg

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 3 kleine conference peren
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel abrikozenjam

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je peren op bladerdeeg:

Leg de bevroren plakjes bladerdeeg met een klein beetje afstand op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit.

Snijd de peren in de lengte in, maar niet door en leg ze op de plakjes deeg.

Neem een scherp mesje en snijd met ongeveer 1,5 cm afstand van de peer het bladerdeeg in de vorm van de peer.

Maak van de restjes deeg blaadjes en een stokje en plak dit met een beetje water vast.

Maak de randjes met een kwastje een klein beetje vochtig.

Meng de suiker met de kaneel en strooi een dun laagje over het gebakje.

Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.

Verwarm de abrikozenjam met 2 theelepels water en bestrijk hiermee de peer.

Serveer de peren op bladerdeeg het liefst lauwwarm.

Tafel lekker !!

Connie D.

Connie D.

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Ook interessant

  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken

  • Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver

    Portobello met witlof, peer en Blauw Klaver

  • gezonde sandwich met peer

    Gezonde sandwich met peer en ham

  • Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit header

    Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit

  • pruimenjam maken

    Zelf pruimenjam maken van verse Hollandse pruimen

  • Tiramisu met bosbessen en citroen

    Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is

  • Apfelstrudel

    Maak het jezelf makkelijker: Apfelstrudel van bladerdeeg

  • Drie-in-de-pan

    Drie-in-de-pan; ouderwets lekker

  • Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

    Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

  • Linzenvlaai

    Linzenvlaai; Een klassieke Limburgse vlaai

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren

Nieuw

  • Broodje hete makreel; zoveel lekkerder dan een broodje makreel van de viskraam
  • Kleine appeltaartjes met noten; gezellig, puur, lekker
  • Limburgs zoervleisj of zuurvlees; streekgerecht uit Limburg
  • Roomsoepje van prei met prosciutto – hier proef je echt de verse prei in
  • Speculaastaart met peer een sinterklaascadeautje uit jouw keuken
  • Kool uit de wok; de mogelijkheden zijn eindeloos

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Log in
  • Schrijf in
  • Weekmenu
  • Verse ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.