Peren op bladerdeeg – serveer ze bij de koffie en je gasten zullen ze vast denken dat je hiervoor uren in de keuken hebt gestaan. Het tegendeel is echter waar, want deze gebakjes zijn heel snel gemaakt.
Met maar een paar ingrediënten een geweldig resultaat
Zelf bakken is leuk, zeker als het resultaat er ook nog eens geweldig mooi uit ziet en lekker smaakt. Het is makkelijk om met bladerdeeg te werken, je maakt er de leukste en lekkerste dingen mee. De peren op bladerdeeg zijn hiervan een mooi voorbeeld. Door het bladerdeeg in de vorm van de peer te snijden krijg je een heel leuk effect. Met de restjes deeg die je overhoudt, maak je steeltjes en blaadjes. Het is misschien een beetje knutselen, maar het resultaat is prachtig.
De mooiste en lekkerste peren op bladerdeeg
Voor deze gebakjes kies je kleine conference peren. Ze moeten kleiner zijn dan de blaadjes bladerdeeg waarop ze komen te liggen. Na het schillen en het verwijderen van het klokhuis leg je ze op het bladerdeeg plakje. Snijd dan met een afstand van 1-2 cm met een scherp mesje rondom de peer zodat je een mooi randje creëert. Door ze even in te snijden voor het bakken worden ze mooi gelijkmatig gaar. Als je dan ook nog de peren en het bladerdeeg bestrooit met kaneelsuiker krijg je heel veel smaak en een heerlijk knapperig randje rondom de peer.
Warme winterse smaken
Dit toch al lekkere gebakje werk je af met een laagje kaneelsuiker. De kleur van de kaneel geeft de peren een licht blosje. De smaak van de kaneel geeft de peren een diepere warme smaak. Al met al zijn in de herfst de peren op bladerdeeg het perfecte gebakje voor bij de koffie. Knapperig, sappig warm en vol warme winterse smaken.
Vers zijn de peren op bladerdeeg het allerlekkerste
Gebak gemaakt van bladerdeeg is vers het allerlekkerste. Zeker als je sappige peren gebruikt, willen die nogal eens vocht loslaten. Maak de peren op bladerdeeg daarom ook het liefst op de dag dat ze worden gegeten.
Bakken met peer (cake & divers)
Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.
Peren op bladerdeeg
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 6 plakjes bladerdeeg
- 3 kleine conference peren
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel abrikozenjam
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je peren op bladerdeeg:
Leg de bevroren plakjes bladerdeeg met een klein beetje afstand op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit.
Snijd de peren in de lengte in, maar niet door en leg ze op de plakjes deeg.
Neem een scherp mesje en snijd met ongeveer 1,5 cm afstand van de peer het bladerdeeg in de vorm van de peer.
Maak van de restjes deeg blaadjes en een stokje en plak dit met een beetje water vast.
Maak de randjes met een kwastje een klein beetje vochtig.
Meng de suiker met de kaneel en strooi een dun laagje over het gebakje.
Bak ze in ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm de abrikozenjam met 2 theelepels water en bestrijk hiermee de peer.
Serveer de peer op bladerdeeg het liefst lauwwarm.
Tafel lekker !!