Lekker Tafelen
zondag 18 mei 2025
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Bakken Gebak

Perenbollen; een vers gebakje van fruit en bladerdeeg

Serveer deze lekkernij in de herfst en in de winter bij de koffie

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
perenbollen

Perenbollen – In herfst- en wintermaanden zijn er volop Hollandse peren. Een die peren zijn een absolute publiekslieveling. Iedereen lust wel een sappige, Hollandse handpeer. Maar in de keuken vind je het vaak lastig om met peren aan de slag te gaan. Je kent vast wel de appelbollen uit de oven. Waarom zou je dan geen perenbollen kunnen maken? Je kunt met peren dus ook heel goed iets lekkers bakken. Dus, is bakken met peren lastig?  Daar komt hopelijk met het recept voor de perenbollen verandering in.

Fruit is feest!

Er wordt in Nederland te weinig fruit gegeten lees je overal. Lekker Tafelen snapt daar weinig van. Iedere week sta je trouw op de stoep bij de groenteman voor groente van het seizoen. Neem dus ook eens fruit mee. In de herfst en in de winter is er niet zoveel fruit, dus neem dan een keertje vaker peren mee. Daar maak je met een beetje liefde onderstaande perenbollen mee.

Handperen worden steeds vaker onrijp verkocht. Herken je dat ook? Kogelharde peren die dan lang op je fruitschaal liggen. Als ze dan gaan rijpen kun je er niet tegenaan eten. Dat is het moment om die peren anders te verwerken. Met het recept voor de perenbollen of in een lekker dessert.

Welke peer gebruik je in het recept voor perenbollen?

Voor de perenbollen in dit recept zijn de Conference peren gebruikt. Die slanke peer heeft een prachtige vorm (zie resultaat op de foto) Je kunt echter ook prima een Doyenné du Comice gebruiken. Die heeft een bollere buik en is heel sappig en smaakvol. Kies de peer die jij het lekkerst vindt.

Tip: als je met plakjes diepvriesbladerdeeg werkt, kun je beter een wat kleiner formaat peer nemen, anders gaat die straks niet in zijn jasje passen. Het handigst is om een rol bladerdeeg voor dit recept te pakken. Hier kun je makkelijker mee werken.

bakken met peer

Bakken met peer (cake & divers)

Ben je liefhebber van cake en cheesecake of ben je een echte chocolade fan? Ook jij bakt vanaf nu de lekkerste creaties met peer.

Perenbollen

Porties: 4 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 Hollandse handperen
  • bladerdeeg liefst een grote lap (rol)
  • 20 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 200 gram suiker, het liefst grove

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je de perenbollen:

Laat de plakjes bladerdeeg los van elkaar op je werkblad ontdooien.

Verwarm de oven op 180 graden.

Schil de peren en haal met een appelboor of scherp mesje van onderuit het klokhuis uit de peer. Let er wel op dat de peer heel blijft. Het is een leuk gezicht als je het steeltje er aan laat zitten.

Meng de basterdsuiker met de kaneel. Doe wat van het suikermengsel in de holte van de handpeer. Stop een hoekje van het bladerdeeg in de holte van de peer zodat de vulling er niet uitloopt. Draai de peer voorzichtig om en vouw het plakje bladerdeeg naar boven toe rond de peer. Snijd overtollig deeg af en plak het deeg goed aan elkaar met een beetje water.

Besmeer het bladerdeeg lichtjes met water en rol door de suiker. Herhaal dit voor alle vier de handperen.

Zet ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat de perenbollen in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar worden.

Variatietips:

  • Neem eens een appel in plaats van een handpeer.
  • De kaneel kun je ook prima vervangen door speculaaskruiden voor een lekkere seizoen twist.

Serveer de perenbollen bij de koffie of thee. Je kunt ze echter ook heel goed serveren als dessert met een bolletje roomijs of vanillesaus.

Tafel lekker !!

Tags: Fruit
DeelPin18TweetVerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

Bij Lekker Tafelen vind je makkelijke recepten om zelf te maken. Alle recepten op deze website zijn door ons zelf gemaakt en gefotografeerd. Ieder recept heeft verse ingrediënten in de hoofdrol. Hier vind je smaak, hier vind je gezonde recepten, hier weet je wat je eet, hier eet je met de seizoenen mee. En als jij deze leuke recepten ook zelf gaat maken zul je ontdekken dat je ze met trots serveert. 

Tafel lekker !!

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Verse kapucijners met spirelli en kiphaasjes
  • Tiramisu met bosbessen en citroen; omdat zelf gemaakt echt lekkerder is
  • Spiezenfeest: zelf barbecue spiesjes maken
  • Van gloeiend rooster tot gekoeld glas
  • Zelfgemaakte graskaassalade voor op brood of toast
  • Verse aspergesoep met roomkaas en geschaafde Rotterdamsche Oude

Reacties

  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Roselinde Tichelaar-Zanen op Gebakken rijstepap met lekker veel fruit
  • Redactie op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel
  • Martine op Stoofpotje van kipfilet in romige witte wijnsaus; binnen een uur op tafel

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

  • Update privacyvoorkeuren

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Lekker Nederland Gids
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!