Perzik cheesecake van de bakplaat – Een overvloed aan perziken? Bak er deze heerlijke cheesecake mee, want hier kun je er lekker veel op kwijt. Je kunt natuurlijk ook nectarines of pruimen nemen.
Soms ga je naar de markt en dan zie je daar voor een prikkie heerlijke perziken liggen. Tja, dan kun je eigenlijk niet anders dan ze mee naar huis nemen. Wanneer je thuis bent komt het besef. O jee wat moet ik toch met zoveel perziken, ze zijn wel erg rijp. Ken je dat? Jam is een optie, maar een stukje gebak is ook niet verkeerd. Cheesecake is bij velen favoriet en je kunt er zo lekker veel fruit op kwijt, zolang de plaat maar groot genoeg is. Het resultaat is een lekker fris en fruitig stukje gebak voor de zomerdagen.
Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Perzik cheesecake
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 100 gram suiker
- 75 gram bloem
- 50 gram havermout
- 50 gram boter
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 2 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel baksoda
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 60 gram zachte boter
- 150 gram Griekse yoghurt
- snufje zout
- 225 gram roomkaas
- 2 eetlepels vanillesuiker
- rasp van een halve sinaasappel
- sap van een halve sinaasappel
- 1 eetlepel maizena
- 1 ei
- 4-6 perziken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Perzik cheesecake:
De kruimellaag:
Meng 50 gram boter kort door 100 gram suiker en meng dit dan door 75 gram bloem tot zich kruimels vormen, voeg dan 50 gram havermout toe en zet koel weg.
De cakelaag:
Smeer een bakplaat van ongeveer 30 bij 30 cm licht in met boter en bekleed deze met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng 200 gram suiker, 1 eetlepel vanillesuiker en 2 eieren met 60 gram zachte boter. Zeef 200 gram bloem met 1 theelepel bakpoeder en 1/2 theelepel baksoda. Meng de helft van het bloemmengsel door het ei suikermengsel. Roer er nu 150 gram Griekse yoghurt onder en dan kort de rest van het bloemmengsel. Niet te lang roeren het hoeft alleen maar door elkaar geroerd te worden. Verdeel het beslag gelijkmatig over je bakplaat.
De cheesecake laag:
Klop 225 gram roomkaas los met 2 eetlepels vanillesuiker. Voeg 1 eetlepel maizena toe. Klop er 1 ei doorheen. Voeg de rasp en het sap van een halve sinaasappel erdoor en schenk het mengsel over het cakebeslag in de vorm. Verdeel het gelijkmatig over het beslag.
De perzik laag:
Snij 4 tot 6 perziken allemaal in 8 parten en steek er zoveel mogelijk in het deeg. Schil ze niet! Steek de perziken rechtop in het deeg met de schilkant aan de bovenzijde, zo krijg je er de meeste perziken in. Verdeel er de kruimels overheen en bak in ongeveer 45 minuten de perzik cheesecake goudbruin en gaar. De baktijd is wisselend , hoe groot is je cake, hoeveel perziken zitten erin, welke oven heb je. Ga vooral uit van je gevoel en het uiterlijk van de cake.
Mocht je geen bakplaat in deze maat hebben, een springvorm volstaat ook al zal de perzik cheesecake dan langer in de oven moeten en zullen er minder perziken in kunnen. Ook is het mogelijk om met aluminiumfolie de bakplaat te verkleinen door er een soort van schotten van te vouwen. Als je daarna het bakpapier erover legt, zal je beslag niet weglopen.
Tafel lekker !!