Perzikgebak – In de zomermaanden kun je overal terecht voor verse perziken. Dat heerlijke sappige fruit waar je het liefst je tanden al in zet als je ze bij de groenteman aangereikt krijgt. Maar koop je ze alleen als fruitsnack? Of ga je er meer mee doen? Ontdek het supereenvoudige recept voor perzikgebak.
Lekker fruit bij de koffie
Fruit bij de koffie klinkt raar. Toch? Oké, het klinkt misschien niet als de ideale culinaire combinatie en toch gaan we het enorm aanbevelen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een kop thee nemen in plaats van die koffie. Maar wat serveer je erbij? “Iets lekkers bij de koffie” is een term die meestal door je gedachten spookt als je het koekschap in de supermarkt passeert. Daar liggen die mergpijpen, glacé koeken en stroopwafels waar iedereen dol op is. Bomvol suiker! Laten we dan maar perzikgebak maken. Daar doen we ook lekker suiker in overigens, maar die sappige verse perzik compenseert dat een beetje. Bovendien hoef je op je zelfgemaakte gebak geen sticker te plakken met allemaal additieven. Je weet precies wat je er in stopt en dus ook wat je eet. Dat is niet alleen lekker, het is ook superleuk om te maken. Vandaag heb jij iets lekkers bij de koffie.
Perzik en nectarine; veelzijdige zomerse vruchten
Het verschil tussen perzik en nectarine. Waar komen ze vandaan, hoe koop je de beste exemplaren en nog meer tips.
Perzikgebak
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 plak bladerdeeg (24 bij 24 cm)
- 2 perziken
- 4 eetlepels banketbakkersroom (zie recept op de website)
- 1 geklutst ei
- 50 gram suiker
- poedersuiker (optioneel)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eenvoudig perzikgebak:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak het bladerdeeg volgens dit recept http://lekkertafelen.nl/kookschool/bladerdeeg-maken/ (of neem 4 plakjes diepvriesbladerdeeg), rol het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot 3 mm dikte en snijd er vier plakken uit van 12 bij 12 cm.
Bereid de banketbakkersroom volgens dit recept http://lekkertafelen.nl/recepten/banketbakkersroom/, voor dit gebakje kun je de hoeveelheden van dit recept halveren.
Schil de perziken en halveer ze, verwijder de pit. Schep in het midden van een bladerdeeg plakje een eetlepel banketbakkersroom, leg hier bovenop een halve perzik. Vouw de punten over de perzik zodat er een pakketje ontstaat.
Leg het perzikgebak op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Bestrijk ze met geklutst ei en strooi er wat suiker over heen. Plaats ze in de voorverwarmde oven en bak ze af in 20 minuten.
Bestrooi het perzikgebak als het volledig afgekoeld is eventueel met wat poedersuiker.
Tafel lekker !!