• Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren
zondag 22 juni 2025
Lekker Tafelen
  • Log in
  • Registreren
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Home Recepten Bakken Gebak

Soezen bakken; met een vulling van advokaat-room

Deze combinatie doet het heel goed in voorjaar en zomer, maar is ook een blikvanger op de paastafel

Connie Derks door Connie Derks
in Gebak
0
Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room - pasen - recept

Soezen bakken – Vul eens een soes als nagerecht. De kleine soesjes met chocoladesaus met de naam profiteroles ken je wel, maar er zijn zoveel meer manieren om soezen te gebruiken als nagerecht. Soezen met een vulling van advokaat-room bijvoorbeeld!

Soezen bakken

Soezen bakken is een leuk klusje, alleen de afwas is wat minder. Bak er daarom altijd wat meer en doe de overige in de vriezer. Soezen laten zich namelijk makkelijk invriezen en zijn ongevuld snel weer ontdooid. Zo heb je altijd wat te pakken voor een dessert of iets lekkers bij de koffie of thee. Het leuke is, je kunt ze zoet vullen met ijs, slagroom of banketbakkersroom, maar ook een hartige vulling kunnen ze prima hebben. Altijd handig om een voorraadje in de vriezer te hebben dus.

Zelf gebakken soezen kun je heel goed invriezen en makkelijk weer ontdooien

Soezen worden gebakken op een bakplaat, besmeerd met boter en bestoven met bloem. Op bakpapier bakken is ook een manier, maar wat dacht je van een muffinvorm? Daarmee is het veel makkelijker om ze allemaal even groot te krijgen en ze worden mooi hoog. De Engelsen zouden zeggen ‘popover’ en dat is het eigenlijk ook. Ze rijzen en barsten open, het lijken wel paddenstoelen.

Tip: bak soezen in een muffinvorm om ze allemaal even groot te krijgen

Soezen vullen

Soezen kunnen het hele jaar door. Je las het al, je kunt ze op talloze manieren vullen. Eerst de soezen bakken en er dan een lekkere vulling in doen, beter gaat het niet worden. De vulling die je in onderstaand recept gebruikt bestaat vooral uit room en advokaat. Die combinatie doet het heel goed in voorjaar en zomer maar is ook een blikvanger op de Paastafel.

De gevulde soezen zijn zeker niet alleen heerlijk bij de koffie. Ook als dessert mag zo’n gevulde soes er absoluut zijn. Serveer ze met wat extra fruit en een klein bolletje ijs erbij en je zet een top dessert op tafel.

Soezen bakken; met een vulling van advocaat-room

advokaat

Advokaat (of advocaat) ouderwets? Echt niet!

Advokaat is niet alleen lekker in een glaasje met wat slagroom. Ook in nagerechten en gebak steelt deze eierlikeur de show!

slagroom

Slagroom

Voor de smaak, de luchtigheid of voor een feestelijke afwerking, met slagroom worden veel gerechten mooier maar vooral ook lekkerder.

Soezen bakken

Porties: 10 stuks
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: gemiddeld
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 200 ml water
  • een snufje zout
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 4 eieren
  • 300 gram slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 250 gram advokaat
  • 3 theelepels vanillesuiker

Bereidingswijze van dit recept

Zo bak je zelf soezen:

Het bakken van de soezen:

Smeer de muffinvorm in met boter en bestuif hem met wat bloem.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Breng het water met de boter aan de kook.

Voeg de bloem toe en roer goed. Blijf verwarmen tot de bloem gaar is. Kijk hier voor stap-voor-stap-foto’s.

Haal de pan van het vuur en meng er met de mixer een voor een de eieren door.

Doe het beslag in een spuitzak met rond spuitmondje, en spuit mooie bollen in de muffinvorm.

Zet de muffinvorm in de oven en draai de oven terug naar 200 graden.

Bak de soezen in ongeveer 20 minuten gaar. Dit is een beetje afhankelijk van de oven, maar let op! Maak de ovendeur niet te vroeg open, want dan zakken de soezen in en dan is al je werk voor niets geweest. Bak de soezen liever iets te bruin dan te licht. Je kunt bij soezen vrij goed op de kleur afgaan wat gaarheid betreft.

Haal ze uit de oven en keer de muffinvorm om op een schone theedoek. Komen de soezen niet goed los? Snijd dan voorzichtig met een mesje langs de zijkant. Laat de soezen helemaal afkoelen.

Het vullen van de soezen:

Klop de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stevig.

Schep er ongeveer 150 gram van de advokaat doorheen, maar zo dat het niet helemaal vermengd is.

Doe de advokaat-room in een spuitzak. Trek het kapje van de soezen en vul ze met de advokaat-room. Schep in iedere soes nog wat extra advokaat en bestrooi ze met poedersuiker.

Tafel lekker !!

Tags: Zuivel
DeelPin23VerstuurVerstuur
Connie Derks

Connie Derks

Koken en bakken zijn mijn passie, ik heb het voorrecht dat mijn hobby mijn beroep is. Na jaren in de bakkerij te hebben gewerkt sta ik nu in de keuken. Ik vind het belangrijk om vers te koken met de seizoenen mee. Dit geld ook voor bakken, zo veel mogelijk zelf maken passend bij t seizoen. Ik hoop jullie dan ook te kunnen inspireren met mijn recepten en mijn passie over te brengen.

Gerelateerde Recepten en ideeën

Blondie met rabarber
Gebak

Friszoete blondie met rabarber en witte chocolade

Aardbeienslofje
Gebak

Aardbeienslofje met verse room en Hollandse aardbeien

Nonnevotten
Gebak

Nonnevotten bakken; een recept voor carnaval

Appelflappen
Gebak

Appelflappen; echte zelfgemaakte appelflappen

Slof met stoofpeertjes
Gebak

Slof met stoofpeertjes

Eierkoeken met kwark en banaan
Gebak

Eierkoeken met kwark en banaan

Reacties 7

  1. Djoeke says:
    1 jaar geleden

    Welke muffinform wordt hier voor gebruikt de 6 of 12 of de mini muffin van 24 stuks?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      1 jaar geleden

      Hiervoor wordt een standaard muffinvorm van 12 stuks gebruikt Djoeke.

      Beantwoorden
  2. Connie says:
    8 jaar geleden

    Bedoel je de baktijd van de soezen? Dit is ongeveer 20 minuten zoals in recept geschreven staat. Dit is uiteraard afhankelijk van grootte van soezen en iedere oven bakt anders.

    Beantwoorden
    • Mieke says:
      8 jaar geleden

      Hoi Connie,

      De baktijd staat inderdaad bij het recept .
      hoelang doe je er dan over ,om alles voor te bereiden .
      En hoeveel deeg in de muffinvormpjes .
      Verder waren ze superlekker !!!

      Beantwoorden
      • Connie says:
        8 jaar geleden

        Ik zou je echt niet kunnen zeggen hoe lang ik er over deed. Het is ook verwant aan je ervaring. De eerste keer soezen maken duurt langer dan dat je ze voor de tiende keer maakt.

        Beantwoorden
        • Connie says:
          8 jaar geleden

          De hoeveelheid beslag is aan jou. Ik haalde er 10 uit. Maar je mag ze gerust groter of kleiner maken,Net wat jij wil

          Beantwoorden
  3. Mieke says:
    8 jaar geleden

    hoi ik heb de soezen gemaakt ,maar hoelang is nu eigenlijk de bereidings tijd ?
    Grt:Mieke…

    Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Maximale bestandsgrootte van upload: 64 MB. Je kunt uploaden: afbeelding. Bestand hier neerzetten

Als je een reactie plaatst ontvang je een melding als er op geantwoord wordt.

Lekker Tafelen

  • Over ons
  • Team
  • Van onze lezers
  • Abonneren
  • Contact
  • Samenwerken
  • Adverteren

Nieuw

  • Pikante drumsticks van de barbecue met currymarinade
  • Kruidig knoflookbrood met oude kaas uit de oven
  • Gebakken nieuwe aardappelen met roomboter
  • Oosterse kippendijen van de barbecue
  • Deze mocktail met blauwe bessen maak je in 20 minuten
  • Gegratineerde bloemkool uit de airfyer met Noble Rouge (gatenkaas)

Reacties

  • Redactie op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Victor Alting van Geusau op Gemarineerde champignons; de kracht van eenvoud bij de borrel
  • Redactie op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Corina Loeve op Zelfgemaakt pistache-ijs van cottage cheese met knapperige chocolade
  • Redactie op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi
  • Marionet op Makkelijke noodles met kip en verse Shanghai paksoi

Bedrijfsgegevens

Rijnenborghstraat 22

3431 EZ Nieuwegein

Tel: 030 – 2072820

Mail: info@lekkertafelen.nl

KvK: 74097938

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Ingrediënten
    • Aardappels
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Bakken
    • Lunch
    • Salade
    • Soep
    • Ragout
    • Pannenkoeken
    • Pizza
    • Saus
      • Jam en chutney
    • Tussendoortje
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotels
      • Quiche
      • Pastagerechten
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Curry
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Rijstgerechten
      • Wokken
      • Spatzle
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Nagerechten
    • Hapjes
    • Drankjes
  • Wijn
  • Log in
  • Schrijf in
  • Shop

© 2025 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved.

Change Location
Find awesome listings near you!